Jump to content

jaketech

Members
 • Content Count

  124
 • Joined

 • Last visited

Profile Information

 • Paikkakunta
  ii/haukipudas
 • Ajoneuvot
  vw caravelle 2.4

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. itekki oon huomannut että kirja missä on suuttimien laskukaavoja ja ohjearvoja suuttimien valintaa ni ei pidä paikkaansa nykybensalla. kaveri toi bemarin penkiin mikä säädetty viimeksi joskus -90 luvulla ni laihalla se kävi nyky bensalla.
 2. vikipedian mukaa polo tuli 1975 mutta audi 50 joka on sama auto ku polo on 1974 ja golf samaan aikaan
 3. eiköhä polo ja derby oo golfia pienempi 😉
 4. traktoriin asensin tommosen 2Kw lämmittimen kojetaulun alle. kyllä se jakso 5 asteen pakkasessa pitää 15 astetta kopissa lämpöö vaikka koppi on hatara. lämmitin ei ollut edes täysillä.
 5. mulla oli äffäryhmäläisessä ralliautossa ja kone kierti 8500.
 6. mulla on yks golfin 8v kansi missä on nämä siniset jouset. ajettu reeniä, 2 rallisprinttiä ja 2ek:ta rallissa ku moottori hajos. pitäs purkaa ja kattoa onko tullut muutoksia. mulla on toinen sarja mikä on käyttämätön mihin vois verrata.
 7. pojat ajo jokkisautolla 50 litraa savuna pihalle 😄
 8. jostain löysin telman inertia arvon mutta telmassa pitää ottaa huomioon myös sekin että se pyörittää ilmaa samalla ku se pyörii joka lisää inertiaa. omassakin dynossa lasketiin rullien ja yms inertiat ja siihen lisättiin telman inertia ni alhaisempia lukemia anto mitä piti. ei auttanu muu ku ajaa toisessa dynossa ja kaliproida sen tuloksilla.
 9. tämä hio mulle 16V ABF moottoriin nokkaakselit. en oo viellä saanut paikalleen moottori vielä osina
 10. pienillä kaasun avautumisilla on tyhjäkäyntipiiri suuttimella eli läppä liikkuu sillon progressio reikien kohalla. reilumilla sitte siirrtyy pääsuutin piirille ku läppä menii reikien ohi, monessa autossa saatu tyhjäkäyntisuuttimilla matkaajot seokset kohileen.
 11. laita ruiskutus pois päältä moottorijarrutuksen ajaksi. bensaa menee palamattomana pakoputkeen ja palaa sielä ni siksi poksuu.
 12. tähän on tekeilä että ottaa kierrosluvun rullalta ja moottorista mutta ei oo vielä saatu toimimaan moottorista kierrosluvun keruuta kunnolla. kaveri tekee harrasteena noita ni menee aikaa kehittelyssä. mitä ite oon seurannut säädettävien ecun tiedonkeruusta ja rullalta tulevaa kierroslukua ni on aika pientä muutosta ettei tavallisella harrastajalla oo merkitystä mutta tuossaki on muuttuvia tekijoitä vaikkutamassa. enemän virhettä tulee noiten autossa olevien kierroslukumittareden avulla kaliproitaessa. viimeksiki kaliproin ni jäi noin 1000 kierosta vajaaksi.
 13. kaveri teki simpledynon kokonaan uusiksi. poisti turhia juttuja ja lisäs omia. mulla itellä on purkki testikäytössä ja on niitä myyty malesiaan asti. arduino on tiedon kerääjänä joten tietokoneen äänikortti jää käytöstä pois. mulla tulee kierrosluku rullalta ja se kaliproidaan renkaan halkasijan ja kokonaisvälityksen mukaan oikiaksi, tai sitte syötetään auton kierroslukumittarin näyttämä ja rullan kierrosluku, ohjelma laskee siittä välityssuhteen. teho käyriin saa ahtopaineen ja seoskäyrän. tähän on myös lisätty tehohäviön mittaus joten saa myös pyörätehon ja moottoritehon., säätila korjaus on.
 14. oon virtauspenkissä tutkinut tommosta asenusta ni prosentti pari muuttu virtaus. sitä en sitte tiiä mitä se todellisuudessa vaikuttaa auton mootorissa ku se käy.
×
×
 • Create New...