Jump to content

Mitä mieltä olette ?


Guest Aleksi 50

Recommended Posts

Guest Aleksi 50

Olen mahdollisesti ostamassa kuplaa näin talven edellä. Tuttavan tuttavani on myymässä v. 70-kuplaa, jota kävin katsomassa. Muutama seikka hieman jäi mietityttämään. Auto on maalattu joskus muutamia vuosia sitten, maalipinta näyttää melko hyvältä, ruostetta ei juurikaan ole. Lokasuojien ja korin yhtymäkohdassa on normaalisti tiiviste mutta tässä autossa se ei ole näkyvissä vaan kohta on maalin peitossa. Olen kuullut, että tämä yhtymäkohdan tiiviste, varsinkin jos ei ole yhtenäinen voi aiheuttaa ongelmia, onko haittaa jos se on maalin peitossa ?

Auton lattia on ainakin etupenkkien puolelta mattojen alta kellertävän, jonkinlaisen kumilta tuntuvan pinnan peitossa eli siitä tuntuu puuttuvan jonkin kerros, eikö lattia ole normaalisti metallia, onko tämä mahdollisesti ongelma ? Lisäksi ikkunoiden ympäriltä tiivisteet ovat pahasti kuluneet, tietääkö kukaan mitä uusiminen mahtaa maksaa ?

Mistä tietää, että auton pohja on kunnossa (autoa on säilytetty viime talvi ulkona), sitähän ei oikein pääse katsomaan ? Olisin kiitollinen jos joku viitsisi kommentoida, kiitos jo etukäteen.

Link to comment

Lokasuojan ja korin välistä tiivistettä ei voi olla huomaamatta oli se maalattu tai ei. Ja jos lokarit on tehty samaksi puuksi korin kanssa, hylkäisin kyseisen vm.-70 yksilön sen suuremmin ihmettelemättä.

 

Tuulilasin ja takalasien tiivisteet eivät hirveästi maksa ja osaavassa korjaamossa niitä ei luultavsti montaa tuntia vaihdeta. Ovien ikkunoiden tiivisteet ovat arvokkaammat ja paljon työläämmät vaihtaa.

 

Suora pohja ei kovin usein ole puhki kuin polkimien ja akun alta. Sen sijaan helmakotelot, etusisälokarien alatakareunat ja takasisäkulmat takapenkin alta ovat sitäkin useammin mätiä tai huonosti korjattuja.

Link to comment

Ei kovin hyvältä kuulosta maalaustyö jos on maalattu lokasuojat paikallaan ja sen takia tiivistenauha maalissa. Lokasuojien irrotus ei ole iso homma ja jos maalataan, pitäisi juuri nuo edellä mainitut ongelmapaikat kyllä katsoa kuntoon. Samaten lasien irrotus kuuluu mielestäni perus ylimaalaukseenkin eli jos tiivisteet haperoa siellä on vesi välissä -> kuplii ruostetta hetken päästä.

 

Eli taitaa olla ns. myyntimaalaus.

 

Kumimainen massa voi olla jotain suoja-ainettakin, peltiä siellä alla on. Katso akun alle ja mattojen alle kuskin jalkatilaan nyt ainakin. Puukolla viilto aineeseen ja raottamaan mitä alta löytyy.

 

Pohjan näkee kun ei laita rippipukua päälle vaan ottaa vaikka retkipatjan mukaan ja oikaisee sille taskulampun kanssa. Ei se nyt niin matala ole ainakaan vakiona :)

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...