Jump to content

Alipainesäädin


Guest Vanja-eno

Recommended Posts

Guest Vanja-eno

Kuplani kulussa ja ajossa ilmeni sen kaltaisia oireita, että asioista enemmän perillä oleva kaverini tuumi vian mahdollisesti olevan alipainesäätimessä. Hakutoiminnolla tältä palstalta löysin jonkun topicin, jossa kerrottiin että tuon säätimen toiminnan voi tarkistaa tuosta säätimestä lähtevästä letkusta. Eli irroittaa letku kaasarin päästä ja puhaltaa sinne jolloin pitäisi kuulua naksuntaa

 

alipainesäädin naksuu kun puhaltelee letkuun (kalvo ok)

 

eli onko näin että toiminnan voi tarkastaa noin? Kokeilin sitä ja ei kuulunut mitään eli onko nyt sitten säätimen kalvo kaputt? Jos on, niin miten se vaihdetaan, vai pitääkö koko jakaja vaihtaa.

Link to comment

Alipainesäätimiä on monen mallisia,toiminta-arvoiltaan ja kiinnitykseltään(esimerkiksi Kuplan varaosakirjasta vuodelta-73 löytyy 13 erilaista),osassa jousi on niin jäykkä että ei liiku imemällä,kokeilu onnistuu alipainepumpulla.

Noissa nykyisissä tavike säätimissä on erilaisesta kkiinnitysruuvien aremoinnista johtuva"ongelma" ratkaistu nerokkaasti laittamalla 4 kiinnitysreikää,sopii siis fyysisesti useimpiin alipaine/keskipakoisjakajiin,toiminta-arvotkin saattavat olla sopivat johonkin malliin.

Link to comment
Eikös tuon toiminnan voi tarkistaa strobollakin? Eli jos sytkä ei muutu kierrosten noustessa, on kello sökö? Jotakuinkin noinko?

Ei, keskipakosäädin muuttaa ennakkoa kierrosten noustessa, ei alipainesäädin. Strobolla voi kyllä testata kun irrottaa alipaineletkun moottorin käydessä ja imaisee letkusta niin strobolla pitää näkyä selkeä ennakon muutos.

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...