Jump to content

Jarruvalot ei toimi


Guest buggybear

Recommended Posts

Guest buggybear

Eli valoilta eteen tuleva johto kunnossa kun laittaa johdon kii sulake rasiaan.Jarruvalot palaa,mut sit ku pitäis jarrusylinteriin ne kytkee ni ei vaan toimi.Toinenhan on virtajohto ja toinen menee jarruvalolle.Oisko mahollista et jarrusylinteristä ois joku hajonnu.Sylinterissä on ne kaks "mököö" jossa molemissa kaks liitintä miten kytketään?Täytyykö molempiin mennä johdot vai pelaako yhdel?Entä onko jarrupolkimessa jokin kytkin?

Link to comment

Ei ole muuta kytkintä polkimessa, me kaks painekytkintä vaan. Periaatteessa pärjää yhdellä, mutta koska jarrupiirejä on kaksi sun autossasi niin kytkimiä on myös kaksi. Siis kun toisen paine nousee tarpeeksi niin valot syttyy. Kytkimet kytketään siis rinnan. Eli plussaa toiseen nastaan ja jarruvalopiuha toiseen. Sulakerasiasta saattaa lähteä kaksi erillistä johtoa (yleensä samasta sulakkeesta) jarusylinterille ja jarruvaloillekin on luultavasti yksi piuha per kytkin mutta nekin yhdistyy ennen valoja. Saattaa olla eri versio, mutta yleensä se on tuollainen kytkentä.

 

Voit katsoa mallia allaolevasta linkistä, mutta siinä saattaa olla eroja koska on lähinnä jenkkimalleja.

http://66.34.72.138/wiring/index.html

Link to comment
Guest fastghia

Sulla on ymmärtääkseni jarruvalon kytkin rikki siinä pääsylinterissä. Testatatksesi oikosulje ne kytkimen kontaktit ja jarruvalon pitäis syttyä. Jos näin on, ne kytkimet kun vaihdat niin pitäis valojen toimia.

Link to comment
Guest Forsbacka

Noi kytkentäkaaviot pätee ainakin -74:een hyvin ja olivat korvaamaton apu. Kannattaa muistaa, että nyky autoista poiketen virrat pitää olla päällä, että jarruvalot toimii.

Itsellä oli takavalon kannassa oikosulku niin, että jarruvalot paloivat koko ajan, kun valot olivat päällä. Ei ne nyt nykymittapuun mukaan niin kirkkaat olleet, että heti olisi huomannut sieltä hakea.

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...