Jump to content

6 volttisen latausongelma!


pko

Recommended Posts

Vm:65 kuplan lataus tekee seuraavanlaista liikettä.Auto käyntiin niin menee jonkin aikaa ennekuin latausvalo sammuu ja kun antaa kiekkaa niin hetkellisesti kirkastuu ja sitten taas himmenee.Ihan kuin tietty kierrosalue alhaalla ja sitten taas ylempänä toimisi,mutta ei koko kierrosalueella.Mikäköhän lienee vikana latauksessa?vai onko jossain muualla joku sähkölaitteissa oleva vika syypäänä kyseiseen ilmiöön.Vilkkujen käytön kanssa huomannut että jos meinaa johonkin päin kääntyä,niin kannattaa laittaa vilkku päälle jonkun verran aikasemmin tai muuten se ei ehdi mukaan.

Link to comment

Laturiltä lähtien vikaa. Hiilet tarkistettettava, että ovat tarpeeksi pitkät ja liikkuvat. Laturin kollektorin oltava pyöreä ja ilmarakojen puhtaat, kosketus saattaa joillakin kierroksilla hävitä.Sitten latausrele auki ja tutkimaan noin visuaalisesti, onko pahempaa palovauriota ja kipinöikö kärjet.

http://www.thesamba.com/vw/forum/viewtopic.php?t=195023

Tuossa jopa ohjeet säätimen mittailuun.Kaikki kärjet voi hätätapauksessa puhdistaa 2000 hiomapaperilla tai vastaavalla. On aika pohjaton suo kuusvolttisen sähköongelmat, kun ne alkavat. Vilkun häiriöt johtuvat siitä, että jännite alenee matkalla, sähkö tekee pitkän matkan valokatkaisimeen ja siitä vasta jakeluun. Akkua voisi mittailla mikä on lepojännite ja latausjännite. Jos akkua koko ajan ladataan, ei virtaa riitä enää jakeluun. Tsemppiä.

Link to comment

Mulla on ihan samaa ongelmaa: http://www.volkkaripalsta.com/keskustelu/topic/12812-tasavirtalaturi-ja-latauksen-merkkivalo/

 

Mulla ongelmaksi näyttää paikantuvan merkkivalon huono sähkönsaanti. Sulakerasiassa oli hiukan huonoja liitoksia, niin mittarille sähkön tuovassa johdossa jännite laski, kun laittoi valot päälle niin jännite laski enemmän. Laturilta tuli sähköä kuitenkin normaalisti, eli ihan hyvin, joten lampun yli tuli jännite ero ja lamppu rupesi palamaan.

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...