Jump to content

Pyyhkijät näkökentässä


Guest Kike&Päkä

Recommended Posts

Guest Kike&Päkä

Autoni katsastaneella katsastusmiehellä on ongelma: pyyhkijien lepoasento on sulat ylös, liike siis ylhäältä oikealle alas ja takaisin ylös (kuskin näkövinkkelistä). Mitenkös tämä lepoasento saadaan alas? (varsin miehekäs ongelma siis)

 

Luulen että pyyhkimien pyörimissuuntaa pitäisi muuttaa ja sulkien kiinnitystä pyörittävään akseliin hivenen muuttaa, mutta mitäs Te luulisitte???

 

Auto Kombiwagen 1975, fiksaus vasta suunnitteluvaiheessa, ei tietoa onko edes alkuperäiset pyyhkijän moottorit...

 

Kiitos vinkeistä!!

Link to comment
Eiks toi oo nyt kuitenkin ihan oikeeseen suuntaan, mutta joku tökänny pyyhkijät väärään asentoon.

 

Öö ei siis jos vain pyyhkiät siirtäisi niin silloinhan ne pyyhkisivät kivasti keulaa päälle laitettaessa.

 

Eli eiköhän se vika olisi siellä moottorin päässä.

 

Niin ja tietty kannattaa nostaa ne pyyhkijät pystyyn sen jälkeen kun noita moottori remppoja tekee ettei tosiaan pyyhkijät pyyhi sitä keulaa naarmuille rempan jälkeen.

 

Saiko sen moottorista lähtevän varren kasattua väärinpäin?

Link to comment
Guest Kike&Päkä

Juu, kiitos ehdotuksista. Katsastusmiehen mielipide vielä kysymättä mutta pyyhkijät nyt rauhoteltu lepoasentoon. Kun oli tottunut pystyasentoon, tuntuu nyt uusi elämä oudolta ja häiritsee ajoa, joten varokaa kun nähään.

 

Korjausohjekirjojen antamien ohjeiden mukaisesti: pyyhkijän moottori irti vipuineen (onnistumiseen vaadittiin kojelaudan päälliosan ja varsinaisen kojelaudan irroitus, löysästi siihen roikkumaan niin että esim. ratista kun otti epähuomiossa kiinni niin meinasi särkyä koko auto); koska vivusto oli väärässä asennossa sitä piti muuttaa "eri asentoon" ja tökätä testimielessä paikoilleen (oisko se nyt vaatinut semmoiset 5 - 6 - 7 testiä); lepoasento saavutettu (aikaa kului 4 tuntia purkamisesta kasaamiseen, vaikeusaste: helppo jos osaa).

 

Uuden topiikin aihe olisikin ohjauskolumnissa olevan mötikän (jossa virtalukko viikset jne) valuminen pikkuisen liian alas jolloin töötin kontaktiläpyskä ei ota kiinni ratin alapintaan, seurauksella että tööttäily on loppunut.

 

Mikähän on tuon mötikän kiinnitysmetodi tuohon ratinpylvääseen?? Siinä mötikässä on alhaalla semmonen ihme kolo josta näkyy pyöreä jonkinsorttista säätöä varten oleva "mutteri" pohjalla, mutta ei löysty eikä kiristy normityökaluilla pyöreytensä vuoksi... Korjausoppaista ei nopealla vilkaisulla selvinnyt.

 

 

Joka tapauksessa, kiitos!!

 

Rohkaisen korjaamaan näkökentän häiriöitä itse!

Link to comment
Guest Kike&Päkä

...ja vielä selvennystä: moottori suostui siis vaihtamaan aloitus/lepoasentoa kun vivut vaan käänsi eri asentoon. Onko tuommoinen moottorin ominaisuus vai vika, ken sen tietää.

 

Oman lisämausteensa hommaan antaa vielä se, että ääriasento ei olekaan ihan sama kuin lepoasento, eli pyyhin ei pysähdy ääriasentoon lasin reunaan vaan nousee nyt ylös 10 cm käytyään ääriasennossa... odotan iloisena katsastusmieheltä motkotusta.

 

Edelleen lisävinkit tervetulleita pyyhkimien asiantuntijoilta.

Link to comment
Guest vehkis1983

Ihme katsuri kyseessä. Kannattaa ensi kerralla kyllä vakavasti harkita konttorin vaihtoa. Itsellä ei tainnut inssi edes kokeilla pyyhkimien toimintaa..

Link to comment
Ihme katsuri kyseessä. Kannattaa ensi kerralla kyllä vakavasti harkita konttorin vaihtoa. Itsellä ei tainnut inssi edes kokeilla pyyhkimien toimintaa..

 

Pyyhkijöiden toiminta ja esteetön näkokenttä ovat kumminkin aika oleellisia turvallisuusnäkökohtia eli ei se ole katsastajan vittumaisuudesta kiinni.

 

Mutta jos rupeaa siittä motkottamaan että pyyhkijät ovat 10cm lasin alareunasta ylhäällä niin se alkaa menemään jo vittumaisuuden puolelle.

Link to comment
  • 3 weeks later...
Guest Kike&Päkä

... ja vielä loppukaneettina: virtalukkokotelon kiinnityspultti tosiaan piti kuin pitikin rikkoa (torx-meisseliä pienellä vimmalla pultinkantaan upottamalla) ja sitten korvata uudella pultilla.

 

Vaikeusaste: nolla (kun Makkonen teki)

 

 

nyt vilkutkin palauttaa (useimmiten)

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...