Jump to content

muovi vai peltiläpyskä?


Recommended Posts

Guest Mika Raussi

Siintä jää ilmakuplia jos levittää väärin. Toki lerpalla muovilastalla voi olla vähän heikkoa painaa tarpeeksi.

 

Mie käytän tuota hiilikuitua ihan vaan sen takia, että toisella läpyskälle on helppo tehä satsi ja toisella levittää. Sitten läpyskät vaan roskikseen ja uutta pesään.

Link to comment
hiomaan ja kittaamaanhan en joutuu kuitenkin muutamaan kertaan, joten varmaan aivan sama millä kiittaa kunhan sa kitin leviämään ;)

 

Ammattimaalari neuvoi joskus että kittiä vain yksi kerros ja hiomalla suoraksi, loput ruiskukitillä. Kolhun ollessa suuri täytyy pelti ensin oikaista ettei sitä kittiä tarvi laittaa paksua kerrosta. Eli kertakittauksella pitäisi pärjätä. Teräslasta sen takia ettet muovilastaa painaessa paina sitä mutkalle ja samalla tee kitin keskelle "ojaa"

Link to comment
Guest Mika Raussi

Niin miekii oon yleensä tehny, että ekalla kerralla muoto suht hyväks ja sitten toisella kerroksella siistiks. Pitääkin vissiin seuraavan kerran hommata myös hienompaa kittiä.

Link to comment

Teil on poijaat ollut huono pläkkäri jos kittiä tarvii urakalla laittaa. Hyvän pläkkärin jäljiltä ei näy kuin aavistuksen verran vasaran jälkeä joka pitää kitata. Kitti on tarkoitettu silotteluun ei oikomiseen:D

 

Vaikka niinhän se on maalari on peltisepän paras ystävä

Link to comment
Guest Mika Raussi

Samalla tavalla kun hitsari on rakojen herra. Välillä oikeen vituttaa jos on tehty suurinpiirtein siinä oletuksessa, että kyllä se hitsari täyttää.

 

Varmaan pick-upin takaseinä ei tuu ihan pienillä suoraks sitten kun sitä lähtee tekemään toki sitä perunapeltoa saa vähän tasasemmaks kilkuteltua, mutta voi helvetti mitä on vielä tiedossa.

 

Pienetkin on tullu yleensä vedettyä kahella kertaa. Jotenkin se tuntuu vaan fiksummalta tehä niin.

Link to comment
ja ei se pohjamaali siellä alla ainakaan hallaa tee..... mut juuri näin kuoppa suoraksi ja sit vasta paklataan....

 

Joo kyl mulla siellä alla on epoksimaala-harso. Sanoi maalari että silloin ei lähde pakkeli laattoina pois jos tulee esim. kiveniskuja. Ja auto viimeistellään tietenkin ruisku-kitillä. Hitsaus saumat ja pahimmat vekit käyn läpi levitettävällä purkkikitillä.

Link to comment
Vaikka niinhän se on maalari on peltisepän paras ystävä

 

Eikös peltiseppä ole maalarin paras ystävä? Jättääkö peltiseppä sellaista jälkeä ettei ystävyyssuhdetta pääse syntymään? ;)

 

Olen tavannut puolen tusinaa aikuisten oikeasti taitavia ammatimiehiä jotka KAIKKI poikkeuksetta jättivät maalaamolle niin hirveätä jälkeä ettei voi kuvitella. Kyse oli siis viitseliäisyydestä ja siitä että toinen kilpaileva maalamo paikkasi kitillä nämä roisit peltityöt. Monesti sai sanoa että "tinaa lisää, ja muodot kohdalleen", ei kitti ole tarkoitettu esim. pyöränkaaren muotojen rakentamiseen.

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...