Jump to content

Listojen kiillotus


Recommended Posts

Autosolilla tulee ihan ok, kun muistaa:

* puleeraa kerran - olet tyytyväinen

* puleeraa toisenkin kerran, olet hämmästynyt!

 

* Älä pihtaa rievuissa; käytä useasti eli koko ajan puhdasta pintaa eli liinaa

 

* Ja vaha päälle...

 

- J

Link to comment

Ja käsittämättömän riittoisaa...

 

Ostin moisen tuubin huhtikuussa. Pääsiäisenä hain/sain autoni Suomeen. Sen jälkeen lähes viikottain on puleerattu jotain osaa, johon mömmö sopii (pl. puskurit, jotka kromautettu), ja vieläkin on tuubissa tavaraa!

 

On kuin hammastahna - ei lopu ikinä! (kyse vaan siis siitä, ettei jaksa puristaa...)

Link to comment
Guest Toheltaja

monesti kannattaa alkaa ihan sanapaperista, omat vedin 4 vuotta sitten ekaks 800:lla ja sitten 1500:lla ja päälle korrekin kliineri sekä lumppulaikkaa. Samalla patentilla nykyäänkin kiilloitan. Ei tule ihan sikakiilto mutta tasainen ja syvä ;) ja muuten kannattaa sitte 2 kertaa kesässä pyyhkiä nuo kliinerillä, muuten hapettuu. Ainut harmi on se että valkoiseen yläosaan jäävä alumiinista irtoava musta on paha irroitettava vanhemmalta maalipinnalta.

Link to comment
Guest ritariässä

olisko noissa sonderinkin listoissa eloksointi pinnassa?! jos näin, pitää se hioa ensin pois sopivan isonumeroisilla papereilla puhtaalla alumiinille asti ja vasta sitten killoitusmömmöt pääsee parhaisiin oikeuksiinsa.

Link to comment
monesti kannattaa alkaa ihan sanapaperista, omat vedin 4 vuotta sitten ekaks 800:lla ja sitten 1500:lla ja päälle korrekin kliineri sekä lumppulaikkaa.

Pureekos tää sun menettely listoihin, jotka kovin naarmuiset - eli semmoisia kynnellä selkeesti tunnettavia, ja silmään sattuvia naarmuja... Toisaalta, miten noissa listoissa on tuo pinta, versus varsinainen massa-aines, kuinka pljon voi hioa, jotta kuitenkin vielä saa niistä kiiltävät.???

Link to comment
Guest Toheltaja

sonderin listoissa ei ymmärtääkseni o ollu eloksointia, ei ainakaan o ollu mitään jäänteitä niissä seteissä mitkä o tullu vastaan. Eikä myöskään NOS listoissa. Sen sijaan kolkkien ja kuplien listat o eloksoitua, se ei lähde hiomalla juurikaan, hapolla kyllä. Helpompi o ostaa uudet esim rosterilistat tai valmiiks hinkatut alumiiniset noihin muihin, niitä kun saa ihan järkihintaan. Esim kuplaan materiaalista ja vuosimallista riippuen 50-80 eskoa setti. Sonderin kamat sitte kalliimmat ja hemmetin hankalia tilattavia mittojensa vuoks.

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...