Jump to content

Lokareiden muokkausta


Guest Antti M

Recommended Posts

Hommasin leveet takalokarit jossa ollut kiinni nämä kuplan isommat takavalot olisko 73 ylöspäin olevat ? (ihan sama) ? Tarkoitus muokata loksut tear droppeihin sopiviksi.

 

Onko jotain säädöksiä joiden mukaan takavalot tulee olla lokarissa kiinni esim. oikeassa kulmassa tai oikealla korkeudella ?

 

Vai onko mitään muuta väliä että kunhan toimivat ?

Link to comment

 

Onko jotain säädöksiä joiden mukaan takavalot tulee olla lokarissa kiinni esim. oikeassa kulmassa tai oikealla korkeudella ?

 

 

On olemassa. Eli on minimi ja maksimi korkeus maasta. Lisäksi maksimi etäisyys auton reunasta.

 

Selviää ainakin konttorilta kysymällä, itse joskus kyselin mutta en nyt löytänyt niitä muistiinpanoja enää. Löytynee netistäkin finlexin sivuilta.

Link to comment
Guest Mika Raussi

Olikohan se 35 senttiä maasta ainakin korkeus ja reunasta se oli jotain suht järkevää, eli jos et laita törkeen sisälle niitä, niin menee kyl läpi. Sen mie muistan, että maksimi kallistuskulma heijastimelle on 10 astetta.

Link to comment

Nyt lähti homma käyntiin, tarkoitus muokata loksuihin pikkasen lisää muhkeutta. Tässä ollaan ekaa kertaa lasikuidun kanssa tekemisissä mutta katotaan kuinka pitkälle päästään.

 

Aikamoinen monttu oli lokareissa näiden isojen lamppujen jäljiltä. Aluksi pulttasin laudan pätkän reiän taakse ja sitten vaan uretaania kunnon kerros päälle. Hetken päästä päästiin jo muotoilemaan. Kuvassa ollaan jo aika pitkällä tulevaa muotoa. Tarkoitus vetään uretaanin päälle muutama kerros lasikuitumattoa ja lopuksi pakkelit päälle.

 

Onko jollain kokemuksia hartsin vaikutuksista uretaaniin, sulaako alle ? Ei päässyt vielä kokeilemaan...

post-976-13888358034757_thumb.jpg

Link to comment

ja jos toi uretaani ei kuiva kunnolla sisältä ennen kuidutusta ja meinaat käyttää osaa muunaki ku vaan mallina ni voi tulla jälkitöitä ku uretaani tahtookin vielä paisua. tällöin olis hyvä kaivaa ne uretaanit veke kuiduttamisen jälkeen (ennen viimeistelyä) leikkaamalla aukko sen lampun upotuksen loksun sisäpuolelta ja kaivamalla uretaani pois sieltä käsin.

 

jos haluut pelata varman päälle ton sulamisen kanssa niin voit helpoiten käyttää vaikka maalarinteippiä eristämään ton uretaanin, jotku käyttäny erikeepperiäki mut tuntuis vähän tuhlaukselta tohon käyttöön.

 

ei se sulaminen välttämättä kovinkaan massiivista ole, varsinkaan tollasella tasasella pinnalla. jos jättää eristyksen veke ni kastelee yhen mattokerroksen valmiiks ja asettelee varovasti paikoilleen mahdollisimman pienellä hartsimäärällä ja antaa kuivua. jälkitöitä muotoihin tulee kuitenki kuiduttaessa.

 

-K-

Link to comment
tota teippi ja erikeepperi juttua käytetään peittämään uretaanin kolot ja pienet montut

 

niin no, lähes mitä tahansa voi käyttää muotoilussa pintana, ei tässä siitä ollu kyse. "pienet kolot" sitäpaitsi muutenkin ois helpompi täyttää lasikuitumatolla suoraan, suhteellista tietenkin mikä on pientä ja mikä ei.

 

teippiä oon ihan oikeasti käyttäny eristepintana, hyvin on toiminu eikä oo sulanu läpi (sama uretaanivalmiste on sulanu hartsin kanssa ilman eritystä). pääasia tässä ettei uretaaniin pääse imeytymään hartsia. jos uretaani on sellaista ettei siihen edes imeydy niin ongelmaa ei tule.

 

-K-

Link to comment

Muistat sit vaan että lasikuitu ei tartu kaikkiin teippeihin, toisaalta hyväkin asia.. vedä vaikka sitä ruskeeta pakkausteippiä tohon päälle, sit lasikuitua paksu kerros, ku kuitu on kuivaa se irtoaa teipistä ilman väkivaltaa.. sitte rapsuttelet uretaanit pois ja kuidutat ne irrotetut palat suoraan lokariin :)

 

Uretaani nimittäin imee kosteutta aika mukavasti ja saattaa halkaista lasikuidun.. painoa ainakin tulee jonkun verran lisää jos jätät uretaanit kastumaan, ja märkä uretaani ruostuttaa metallilokarit helposti..

Link to comment
teippiä oon ihan oikeasti käyttäny eristepintana, hyvin on toiminu eikä oo sulanu läpi

 

Samoin. Ruskeeta pakkausteippiä käytettäessä teippi on joskus noussut rypyille. Ei aina, mutta nykyään käytän vain läpinäkyvää pakkausteippiä. Sen kanssa ei ole ollut mitään ongelmia koskaan.

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...