Jump to content

-67 kuplan ohjaussimpukan purku


Recommended Posts

Näyttää tuo simpukka vähän vuotavan, kummastakin stefasta. Aloin sitä purkamaan mutta kovin pitkälle en päässyt. Kansi irti sekä se iso mutteri sekä kuusiokoloruuvi on pois.

Mitenkäs ne akselit saa irti? Tarvitaanko voimaa ja isompia työkaluja...

Löysin kyllä jotain ohjeita, mutta ei ihan täysin avaudu mulle. Yhdessäkin mainittiin että akseli vedetään irti. Ei kyllä sanottu että millä, kun ei hievahdakkaan.

Simpukan malli on se, missä kannessa on ne kaksi kumitulppaa.

Link to comment

Simpukan akselit saa pois vain niin, että avaa kannen lisäksi sivussa olevan ison mutterin, jossa on ns. sisäpuolinen kanta.  Se on siis ohjauspyörältä tulevan akselin toisessa päässä. Mutteri näyttää vähän samalta kuin iso hylsy tai lenkkiavain. Sen avaamiseen on kait oma avaimensakin, mutta kyllä sen auki saa vaikka jollain sopivan levyisellä lattaraudan palalla, jonka saa kiilattua hampaisiin ja pääsee vääntämään. Sillä mutterilla osaltaan säädetään myös simpukan välyksiä, joten on syytä jotenkin merkata tai panna muistiin, missä asennossa (syvyydessä) mutteri on, että saa sen takaisin samoille kohdin ja samaan kireyteen. Simpukan purkamisessa menee väkisinkin säädöt sekaisin, joten ne joutuu kasaamisen jälkeen hakemaan uudestaan kohdalleen. Stefoja ei saa vaihdettua muutoin kuin purkamalla simpukan kokonaan. Akselit irtoavat siis vasta kun sekä kansi, että tuo mutteri on pois, vasta sitten ruuviristikon saa erotettua juurikin noihin suuntiin akselit vetämällä ja pyörittelemällä. Kasaaminen säätöineen on sitten oma haasteensa. Muista valokuvata kaikki purkuvaiheet, että saat kootessa niistä katsoa, miten mikin palikka oli.  Mutta kyllä se siitä, sekaan vaan....

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...