Jump to content

juhis70

Members
  • Posts

    97
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by juhis70

  1. Mitä letkua olette käyttäneet tuossa lämpökanavien jatkeena? Onko sille pahviletkulle hyviä vaihtoehtoja, kestääkö esim. sellainen alumiinihaitari. En ihan äkkiä löytänyt turun nurkilta sopivan kokoista pahviputkea. Etrassa en vielä käynyt katsomassa mitä niillä on tarjolla.
  2. No juu, aukihan se pitää olla, vedenpoisto siitä. Täälläkin keskusteltu asiasta, näytti olevan vuodelta 2007 se jutustelu..
  3. Juu, aukihan se on. Mutta onko tuo yksi kohta auki niinku ihan ulkoilmaan. Tuo nuolen osoittama kohta. Siis alapäästä sisään.. Kuva on netistä lainattu
  4. Mitenkäs toi a pilarin alaosa, siitä uloimpien saranaruuvien kohdalta. Kun sehän on periaatteessa tyhjän päällä, ni onko se auki sieltä pohjasta? Tuli mieleen kun sovittelin uutta paikalleen, niin ei siinä mitään ole. Ja toinen puoli on ruostunu niin siitäkään ei saa selkoa.
  5. Nyt on kori pohjan päällä, aika hyvin se siinä on. Takapää on varmaan hivenen liian korkealla. Syystä että kun niitä kiinnityskorvia ei ole, niin pulttasin kiinnityskohtiin pienet asennuskiskon pätkät, minkä varassa takapää on. Sinne alustan ja sen kiinnityskorvan väliin tulee kumi, mutta mitenkäs paksu se on, ja kannattaako sitä kumin paksuutta ottaa huomioon kun hitsaa ne korvakkeet paikoilleen. Osasinko selittää ymmärrettävästi..? Uutta lämpökoteloa en vielä sovittanut, enkä poikittaistukia,mutta syytä varmaan hiukan yhdessä sovittaa kaikkia. Ja ovet meinasin laittaa siksi aikaa takas, ja sovittaa niitten mukaan myös.
  6. Huomannut kyllä että melko veltto se on. Sain apuvoimia huomiseksi korin nosteluun, niin jospa se helpottaa että se on siinä huulilla, eikä tuossa navan korkeudella. Tutkailin sitä ja totesin että saan tunkilla sitä nostettua/laskettua tarpeen mukaan, sitten kun se on tuossa pohjan päällä. Ehkä tämä vielä jonkin sortin iloksi muuttuu.
  7. No pitää katsoa josko saisin nuo poikittaistuet osumaan kohdilleen. Joka tapauksessa niitäkin pitää vähän säätää, kun se ei sovi yhteen uusien lämpökanavien kanssa. Ja kaikki uudet ovat sitä klokkerholmin laatua, mitä täällä kovasti kehutaan..
  8. Terve Hiukan kaipaisin kokeneemmilta vinkkejä työjärjestykseen, kun karkasi niin sanotusti mopo käsistä. Eli takaa on vaihdettu sisälokareista nuo korin kiinnityksen alueet, paitsi itse kannakkeet ovat irti vielä. Kun ei löytynyt korjauspalaa missä ne olisivat olleet oikeassa korossa. Auto on - 67 kupla, missä on takana kallistuksen vakaaja. No siinä innosta punottaen mietin että olisi helpompi sovittaa paljon uutta kerralla... nyt on takapenkin alta ne nuolen malliset pellit pois, sekä kuskin puolen lämpökanava. Sitten aloin miettimään. Eli miten tätä lähtisi jatkamaan ja missä järjestyksessä. Edellä mainittujen lisäksi tulee vaihtumaan myös toinen lämpökanava, a pilarien alaosat, takaa kylkien alaosaa sekä edestä sisälokareita, siitä kanavien kohdilta. Kori on tuettu ja möllöttää telineellä. Varmaan se nyt ekaks pitäisi laskea pohjan päälle, mutta vähän ehkä syytä tukea jostain? Kun ainoa mikä koskee pohjaan, on toinen lämpökanava ja se polkimien takana oleva pelti.. Eli hyviä vinkkejä. Ja nolottaa ja vituttaa jo valmiiksi.
  9. Mitä tuo kori mahtaa suunnilleen painaa, ovet on paikoillaan, mutta luukut, lasit ja lokarit on pois.
  10. No juu, tuota taljaa olen myös miettinyt. Katto vaan ei tuollaisenaan kestä, eli pitäisi virittää joku palkki ja sille jalat. Ja helposti purettava kun tilaa ei liikoja ole.
  11. Tässä kun nuo peltihommat hitaasti etenee, niin pikkuhiljaa pitäisi välillä sovitella koppaa alustalle. Kun en luota taitoihini niin paljon että sovittamatta hitsaisin peltiä kiinni. Ainakin nuo takapään "kolmion" malliset pellit mistä kiinnitys alustaan, olis kiva saada kohdilleen varmasti. Ja sisälokarin kiinnityskohdat alustaan. Korjauspaloista piti ne korvat irrottaa kun olivat väärällä korkeudella. Mutta se varsinainen asia, millä virityksillä olette koppaa nostelleet päälle ja pois, yksin...? Suunnitelmissa on moottorinostin ja liinat, onko toivoa? Tai parempia tapoja..
  12. Eilen laitoin tilauksen sähköpostilla ja tänään tuli paluupostissa kuittaus ja lasku. Toki olen joskus odottanut reilu pariviikkoa osia. Mutta on muillakin toimittajilla kestänyt välillä. Väliaikakyselyihin ovat kaikki vastanneet satunnaisesti.
  13. No tämä ei enää ole kovin tärkee kysymys. Tilasin uudet ja katon sitte mitä tarvii tehdä. Ainoa mikä kiinnostaa, on että mistä tuo ero tulee, onko uuden ja vanhan iskaritornissa (vai mikä se tässä onkaan) eroa?
  14. Terve Mahtaako jostain löytyä oikeanlaista korjauspalaa takasisälokariin? Kupla on - 67, 1500 ja takana on tuo kallistuksenvaimennin. Kun tuo korin ja rungon kiinnityspiste on pellin alareunassa ja ainakin näiden suomalaisten putiikkien pelleissä se on pari? senttiä ylempänä.. Ilman vakaajan aukkoja olevissa tuo kiinnike on oikeella korolla. Eli lieneekö ainoo vaihtoehto ostaa nuo väärät ja muuttaa ne oikeiksi... Kun nämä alkuperäiset on sen verran pehmeitä että melkoinen homma niitä korjata.
  15. Itse asiassa tuollaisen pattingista tehdyn telineen päällä tuo kori onkin, ja pyörät alla. Hiukan pienet vaan, ei ihan huvikseen siirtele hiekalla. Mutta ajatus on juuri tuo, että mahtuvat päällekkäin talliin ja kumpaa vaan voi tarvittaessa siirtää.
  16. Homma selkee. Tosin pitää nuo putket saada ehjänä, kun en ole niitä nähnyt myytävän. Joten pienemmät vehkeet ... Ja hiukan niinkuin asiaan liittyen: Nämä peltihommat on olosuhteitten pakosta tehtävä ulkona. Talliin ei mahdu ja siellä ei voi hitsata, tai kohta ei ole tallia lainkaan. Hiukan mielipiteitä kaipaan toteutukseen. Itse ajattelin näin: Selkeät läpi/umpiruostuneet kohdat uusiksi, ja koska homma kuitenkin kestää, niin spraypullosta vaan jotain kohtuu hyvää tavaraa päälle. Kun tarvittavat kohdat on käyty läpi, niin puhallukseen (lasimurska) ja pohjamaali päälle? Ja sitten vielä tarvittavat viimeistelyt. Välineitä puhallukseen ja maalaukseen ei siis ole, ja talliin mahtuu jos työnnän alustan pihalle. Mutta edelleen talli ei sovellu hitsaukseen. Ja kukkaro ei veny siihen että veisin korin johonkin täyden palvelun liikkeeseen...Eli mielipiteitä otetaan vastaan.
  17. Mitenkähän nuo takaistuimen alla olevat, "nuolipellin" läpi tulevat lämpöputken pätkät lähtee irti? Eli ne, mihin moottorin puolelta menee se haitariputki, ja näitten toisessa päässä on y-haara joka jakaa puhalluksen takajalkatilaan ja eteen. Ne haarat kyllä lähti mutta nämä toiset ei. Vuosimalli on siis -67, kupla. Putki on soikean mallinen, ei mitään ruuveja kauluksessa eikä mitään irtoavan näköistä. Ainoa vaihtoehto jotenkin varovasti leikata? Kuvassa tuo matkustamon puoleinen pää, mutta samanlainen pieni kaulus on moottorin puolella.
  18. Mä kysyn tässä samalla, millä nimellä kulkee tuo korjauspala takalokarin etupuolelle ? ja pärjäiskö noilla paruzzin tai vastaavan budettipelleillä..molemmat puolet samanlaiset. Lämpökoteloista en saanut meisseliä läpi alta enkä ohjaamon puolelta. Ulkosivusta kyllä meni. Onko noita järkeä vaihtaa vaan ulkosivu?
  19. Tai tästä: http://www.oemepc.com/audi/part_single/catalog/au/markt/CA/modell/A6Q/year/2004/drive_standart/264/hg_ug/300/subcategory/300060/part_id/0/lang/e
  20. Okei, kiitoksia. Jotain tämmöstä ajattelin mutta kun ei ollut varmuutta asiasta. Kyllä sillä henki kulkee vielä, pitää laittaa vaimo tivaamaan paperia. Appiukko on hiukan sellainen hamstraaja, eli kaikki säilytetään mutta mistään ei luovuta. Vanha valmetti ja lada ei liiemmin kiinnosta, mutta pari vanhaa mopoa olisi myös tallessa, husqvarna roulette ja toinen mitä en muista. Koitin niistäkin kysellä mutta puheenaihe vaihtui vikkelään. Siellä ne makaa ja mitään ei niille tapahdu. En tiedä mikä mielenhäiriö sillä oli, kun tuon kuplan lupasi, mut tosiaan pitää saada se omiin nimiin ettei tarvitse alkaa vaihtamaan vanhoja osia takaisin jos vaikka vanhuuden höperyys iskee ukkoon... Tarviiko muuten sitä kauppakirjaa/luovaria esitellä missään ennenkuin vasta rekisteröidessä vehjettä?
  21. Terve, Tämä mun projektiauto on edelleen appiukon nimissä, on viimeinen rekisteriin merkitty omistaja. Poistettu rekisteristä - 82. Nyt vehkeen pitäisi vaihtaa pikkuhiljaa omistajaa, mutta rekisteröintikunnossa on varmaan joskus vuoden päästä vasta. Kysyin trafiltakin, mutta eivät vissiin ymmärtäneet mitä kysyin. Eli karkea esimerkki: ostin rekisteröimättömän auton. En aio rekisteröidä. Miten todistan että se on mun nyt?
  22. Tuossa kyseltiin olenko jo käyttänyt, niin en ole. Pitää varmaan huoltaa tuo pumppu kun sitä ei ole käytetty pariin kymmeneen vuoteen. Mutta ei kai siinä mitään ihmeellistä ole, kun nyt on pumppu ja kaasari on samat kuin ennenkin.
  23. Alkuperäinen tasavirtakoneessa ollut bensapumppu mahtui paikoilleen ja jäi vielä rakoakin. Aina oppii uutta näköjään, kiitoksia tästäkin tiedosta.
  24. No tuohan pitää kokeilla vielä. En koittanut nimittäin paikoilleen, vaan sihtailin siitä vierestä pumppu kädessä ja näytti ettei sopisi. Mutta pitääpä kokeilla oikeasti.
  25. Luin tuosta myös että paine ei noilla keinoilla pienenisi, mutta kun joku on kirjoittamansa mukaan tässä onnistunut, niin pitihän sitä kokeilla. Eipä tunnu toimivan. Luulen että hankin sen paineen säätimen tuohon. Alkuperäinen pumppuhan ei tuohon sovi, kun laturi on vaihtovirta. Ja olen vielä sen verran noviisi näissä hommissa, että pumppua tilatessa ei ollut hajuakaan noitten pumppujen paineesta.. tuon kohon voisi kyllä tutkia myös tarkemmin. Mutta onhan sitä helpompi nyt ropeltaa ja säätää, kun pysyy käynnissä
×
×
  • Create New...