Jump to content

Kytkin akselin klappi?Normaaliako?


Guest Taisto

Recommended Posts

Guest Taisto

Painelaakerin vaihdon yhteydessä tuli eteen kytkin akselin heiluminen sivusuunnassa.. Kuuluukohan tuon olla noin? Liikkuu reilusti sivusuunnassa mutta pitkittäin ei ollenkaan..

 

Miten yleistä kuplassa on kytkinhaarukan murtuminen? Mistä tälläinen oire kertoo? Itsellä haarukka murtunut molemmista painelaakerin pidikkeistä samalla tuhoten asetelman käpälästä yhden käpälän jousipidikkeistä.. mahtaakohan jousia saada kappaletavarana jostain kun ei viitsisi koko asetelmaa vaihtaa yhden pienen jousipidikkeen takia. Kuplahan on vuosimallia 66 ja 1300 koneella.

Link to comment

Sivuttaisvälys kytkinakselissa normaalia, akselinpää tukeutuu sitten vauhtipyörän kiinnike mutterissa olevaan laakeriin. Kytkinhaarukan hajoaminen käytettäessä jäykempää asetelmaa on melko normaalia jos ei tehdä vahvistus hitsauksia haarukkaan. Mutta vakio asetelman kanssa melko harvinaista etenkin jos on käytössä alkuperäinen haarukka. Ehjiä käpälänjousia löytyy varmasti harrastajilta ettei koko asetelmaa tarvi uusia. Uuteen kytkinhaarukkaan kannattaa siis tehdä vahvistushitsaukset.

Niin ja olihan painelaakeri ja kytkinasetelma yhteen sopivat?

Edited by MU
Link to comment

 samalla tuhoten asetelman käpälästä yhden käpälän jousipidikkeistä.. mahtaakohan jousia saada kappaletavarana jostain kun ei viitsisi koko asetelmaa vaihtaa yhden pienen jousipidikkeen takia. Kuplahan on vuosimallia 66 ja 1300 koneella.

Mullon noita purettuja jousia talteen otettuna.

Jos käytetty kelpaa, nakkaa priva.

Link to comment
Guest Taisto

Ok.. kiitokset näistä.. hiukan oon noviisi vielä kuplien kanssa vaikka työkalut kädessä pysyvätkin.. painelaakerin luulisin olevan oikeaa mallia koska on toiminut aijemmin ok ja ollut noin 4vuotta tuolla laskerilla ajossa..

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...