Jump to content

Tyhjäkäynti hävis...?


Guest A.Luukko

Recommended Posts

Guest A.Luukko

Joo huomasin, että tätä aihetta on kyllä käsitelty aikaisemminkin, mutta pistetäänpä oireet jakoon, kun ei ole vielä aivan samanlaista tapausta sattunut silmiin...

 

Värkki on siis vuodelta 1964, kone ilmeisesti 1300 (oon aika tuore tapaus tämän vehkeen kanssa), kaasari solex 30 pict. Rekisteriotteessa lukee koneen kohdalla 1200 - mistä tuo tälläinen untuvikko tunnistaa?

 

Kupla ollut käytössä (minulla) nyt kolme kuukautta, käy ja kukkuu kuin enkeli. Eilen hävisi tyhjäkäynti. Alkumatka ok, seisoi paikallaan puoli tuntia, sen jälkeen tyhjäkäynti ajossa hävisi. Pihalla seisoessa tyhjäkäynti toimii -> vauhdissa kytkin pohjaan, niin värkki sammuu samantien. Kaasua käytettäessä ei mitään ongelmia, kiihtyy normaalisti ja kulkee tasaista ajoa normaalisti.

 

Bensapumppu, kaasarin tyhjäkäyntisuutin vai mitä? Miten tuota ongelmaa rupeis etsimään. Ja vastaukset rautalangasta...kitoos ;)

Link to comment

Jos kone olis alkuperäinen, ts kukaan ei koskaan roplannu yhtään.

Niin kuuluis tuon ikäisessä olla 1200cc. Laturinjalan alla lohkossa numerosarja, mutta ei kirjainta edessä->1200cc.

 

1-reikäisillä kansilla olevista koneista 1200cc erottaa siitä, että imusarja kansien päässä taittuu 90 astetta, 1300,1500 ja 1600cc koneissa taittuu yli 90 astetta.

 

Tuohon käymättömyyteen vois olla syynä roska kaasarissa. Onko bensaletkussa filtteri?

Link to comment

Mä veikkaan kans roskaa. Sul meni nyt seokset laihalle. Toimii kylmänä jos ainetta tulee ryypyn tukemana ja pojettaessa kiihdytyspunpulta. Mut se pyhjäkäyntipiiri on tukossa. >> Irrota ilman putsari. Laita auto käyntiin ja löysää idlen säätöruuvia reippaasti. Sen jälkeen kierroksia koneeseen ja käytät kättä kaasarin imuaukolla kun kone laulaa korkeelta - imee idlen kautta kamaa huolella kaasarin läpi ja toivottavasti putsaa myös röörit. Sit vaan lämpimänä säädät tyhjäkäynnin takasin ja poks poks pitäis pelittää. Vaihdat vielä sen suodattimen mitä D ehdotti ja homman pitäis pelata taas hetki. Voitpa tietty suorittaa perusteellisemmankin kaasarin putsauksen jos edellisestä kerrasta on aikaa ja paikat pahasti karstoittunut.

 

Vinkkinä vielä että älä vaan aja autolla pitkiä matkoja nyt jos idle piiri on tukossa. Laihalla saattaa tulla pahaakin jälkeä koneen kuumetessa yms yms.

 

-- bussen till slussen --

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...