Jump to content

Jäähdytinletkun materiaali


Recommended Posts

Miten mahtaa jäähdyttimen letkuiksi myytävät kumivalmisteet kestää kosketusta bensan kanssa? Ei varmasti sovellu varsinaisesti bensaletkuksi mut pehmeneekö/turpoaako/hapertuuko kuinka nopeasti gasoliinisumun kanssa törmätessään?

 

Tää riippuu tietenkin tarkasta materiaalista ja sen laadusta mut pystyykö joku kumimies heittään yleispätevää arviota?

Link to comment
Imusarjaanko meinasit? Saattaahan tuo kestää, mutta itse hakisin kumikaupasta laillista kumituubia, sellaista kun on, eikä ihmeitä maksa pätkä. Selittää vaan myyjälle käyttökohteen, niin varmasti saa sopivaa tavaraa...

 

Well, imusarjaan kyllä mut ei pässikumien korvikkeeksi vaan toteuttamaan tasauslinjan virkaa imarin eri puolien välille (Weber keskitupla). Jutska on vaan siinä et imarissa on 14 mm ulkomitalla olevat "karat", ei oikeat karat vaan sileästä metalliputkesta tehdyt. Kyseiselle koolle on melkoisen hankala löytää letkua joka samalla kestäisi bensaa ja olisi riittävän jäykkää kestämään alipaine menemättä littiin. Hytar ja Etola myy eioota tältä osin. Pensaletkua kyllä löytyy ko. mitalle, mut se menee imusta kasaan kun on melko ohkaisella seinämällä. Jäykemmät tekniset letkut on lähes järkiään tuumakokoisia eli 1/2 tai 5/8. Tarvekoko jää tuohon väliin eikä ne veny tai mee klemmarilla kasaan. Ajattelin et toi jäähyletku on vähän bensaletkua jäykempää ja riittävän halpaa et viittis kokeilla.

 

Toinen vaihtoehto on taivuttaa toi varsinainen linja jostain putkesta ja tehdä vaan liitospalat 14 mm bensaletkusta joka ei putken päällä pääse menemään littiin. Huonosti on vaan sellaisia putkiakin joita vois kohtuullisesti taivuttaa (tällä hetkellä hommat kerrostalo-olosuhteissa ilman mitään pajaa tai ees ruuvipenkkiä) kun tohon mahtumisen takia tarttis muutamankin mutkan. Tarkkuusterästä tarjosi Hytar, siinä sitä olis vääntämistä =).

 

Kaiken kaikkiaan tää on vaan sellasta kokeilua, voihan olla et ei tuo mitään autuutta mut vois koettaa kun ne paikat sille linjalle tuossa imarissa kuitenkin on.

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...