Jump to content

takavalot -56-61


Guest Mikajs

Recommended Posts

kuinkas sais toimimaan takavalot yhdellä polttimolla(2 napainen)? vai onko mahdollista?

kun olin ajatellut jos sais vilkun ja jarrun samalle polttimolle kuinka se tehdään niin odotan mielen kiinnolla? kiitos jo etukäteen.

post-1662-13888358626592_thumb.jpg

Link to comment
Guest Forsbacka

Tarkotat sitä 60-61 kytkistä?

Näyttäis olevan kaksilankaiset polttimot.

Ja toi linkittämäsi kuvan otsikkokin lupaa vain vilkut ja jarrun. Takavalot pitää vielä kytkeä erikseen.

 

Mikajs. Onko se polttimo siis kaksilankainen?

Yksilankaisella polttimolla ei mitenkään. Tai no joo, jollain jännitteen alentavalla kytkennällä, jolloin vasta jarrua painettaessa takavalot saavat täyden jännitteen.

Link to comment
Hmm.. tutkailin tuota viimeistä kaavaa ja en oikein ymmärrä miten tuohon polttimoon saadaan sekä vilkku, jarru että ajovalot? En oo mikään sähkönikkari joten meni överiks... ;-)

 

http://www.vintagebus.com/wiring/bug-60.jpg

 

60-61, 2-lankaiset polttimot. Pääsylinteristä menee piuha viikseen, joka perusasennossa antaa jarruvalojen toimia normaalisti. Takavalon hehkulanka toimii systeemistä erillään. Valojen ollessa päällä on vilkkua aika vaikea huomata. Jos tuon kaavion saisi muokattua niin että takavalokin sammuu vilkun kanssa..

 

Edit, takavalonkin lanka vilkkuu 61:ssä mutta valitettavasti vaan luonnollisen jännitteen alenemisen voimalla ja kummallakin puolella yhtä aikaa.

Link to comment
Hmm.. tutkailin tuota viimeistä kaavaa ja en oikein ymmärrä miten tuohon polttimoon saadaan sekä vilkku, jarru että ajovalot? En oo mikään sähkönikkari joten meni överiks... ;-)

 

 

Noin se toimii ainakin mun 61:ssä. Jarruvalojen piuhat kulkeepi vilkun viiksen kautta. Oli aika vittimäinen purkaa ja poistaa hapettumat kontaktipinnoista, mutta lopussa kiitos seisoi. Ei tarvii ylimääräsiä releitä jne.

Tommonen ehjä 60-61 only vilkun viiksi on vaan harvinaista herkkua.

 

Samoin kuin toimiva 60-61 pyyhkijöiden katkaisija, jonka kumipalje on ehjä. Painettahan pissapojan säiliössä ei ole, vaan katkaisijasta vedetään ja palje tuottaa paineen. Ei siis erillistä painettavaa nuppia katkaisijan nupissa.

 

Omaan autooni löysin toimivan katkaisijan vasta tän syksyn swapista. Suurkiitos Velkelle.

 

-tOmi-

post-181-13888358627202_thumb.jpg

Link to comment
Yksilankaisella polttimolla ei mitenkään. Tai no joo, jollain jännitteen alentavalla kytkennällä, jolloin vasta jarrua painettaessa takavalot saavat täyden jännitteen.

Jännitteen alentava kytkentä yksinkertaisimmillan yllä esitettyyn vilkku+jarruvalokytkikseen = ajovalojen signaali (vissiin takavaloilla parkit?) kytketään yksinkertaisesti vastuksen kautta polttimon +-signaaliin. Mutta tuolleen vastuksen tehonkesto pitää olla suuri, tarvitaan jäähdytetyt tehovastukset ja lisäksi iso miinus on se että tossa hukataan se sähkö vastusten kautta taivaan tuuliin ts sähköä meneekin käytännössä yhtä paljon kuin koko ajan jarruvalot päällä ajattaen. Ja onhan sekin tehohukka jotakin 10 wattia taas per lamppu.

 

Elektroniikalla ton vois toteuttaa pätkimällä jännitettä PWM:llä ajovalojen tason saavuttamiseksi jarruvalopolttimosta. Jos kolvi pysyy yhtään käsissä niin kytkennän saa aikaan yhdellä oparilla, tehofetillä ja muutamalla peruskomponentilla. Itseasiassa mulla taitaa olla jossain pari valmista piirilevyäkin tohon. Helpointa olis kyllä ympätä ihan suosiolla kakslankanen polttimo.

Link to comment

Hernesaaren rompetorilla oli 2kpl 6-piuhaista 60-61 vilkunviikseä NOSsina hintaan 500 ruotsin kruunua/kpl, eli jotain 50€. Toisen jätin sinne kun käteinen loppu. Ruotsalaisen myyjän yhteystiedot on pistetty muistiin jos jotakuta kiinnostaa.

Link to comment
  • 1 year later...
Guest karipe

Nostetaan vanha topic ettei uutta tarvii tehrä samasta asiasta.

Onko kellään helppoa selitystä miten värkätä tolla systeemi et parkki, jarru ja vilkku on samassa lampussa? Mä hommasin just tollasen lamput ja aattelin jos tekis jenkkimallin takavalot. Kyseessä 12Volttinen kuppawagen -69:n sähköillä.

Myös jos joltain löytys mitat missä kohin lokaria ovaalissa alunperin on noin takavalot niin mitat kiinnostas.

Tässä oli jotkut ähtäri tearit paikallaan, mut ne lähti jo kotimatkalla..

-Kartsa-

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...