Jump to content

Nopeusmittaristako rohina?


Guest Akama

Recommended Posts

Guest Akama

Nii kuuluu heti ku lähtee liikkeelle nopeuden kasvun määräämässä tahdissa nopeutuva rohina. Alussa tuntuu että rohina on synkassa nopeusviisarin heilumisen kanssa, mutta kun vauhtia esim 80km/h nii se o semmosta yhtäjaksoista rohinaa. Aika kovaakin ääntä pitää mikä huolestuttaa pientä kulkijaa.

 

Mistä siis johtuu ja jos haluaa mittarin irti, nii joutuuko purkamaan puoli autoa, että sen saa kaivettua sieltä kojelaudasta?

 

-72 1303S

Link to comment
Guest kvaaq

Mulla meni toi vaijeri melko vasta poikki 03s:stä. Sitä ennen se piti rapinaa, joka kyllä peittyi kovemmassa vauhdissa muuhun meteliin. Vaijerin vaihtaminen ei oo mikään kovin iso operaatio, eikä muistaakseni kovin kalliskaan. Nyt en kyllä muista, pitikö mittaria irrottaa tuota hommaa varten, luultavasti ei.

 

Mutta kojetaulun taakse mahtuu juuri ja juuri operoimaan mittaria irrottamattakin. Eli vaijeri sieltä takaa irti ja sitten taas kuuntelemaan.

 

-k

Link to comment
Guest ville.kumpunen

Ruiskase jotain voiteluainetta sinne mittarin pohjaan.

 

Ota vaijeri irti mittaristosta keulapellin alta, ruippaa reijästä jotakin voitelevaa tököttiä mittariin ja lyö vaijeri takas kiinni, itellä auttoi....samaa teki talven jäljiltä kun oli kuivahtanut...

Link to comment

Möhkön mittarin irrottaminen on helppoakin helpompi juttu, sekun ei ole kiinni millään (ainakaan mulla). Reunassa on sellainen kumitiiviste, jossa on "pykälät" jotka pitävät mittarin reiässä. Tiukka ote kehyksestä, tai käsin hieman autat takaa ja mittari pullahtaa reiästä.

Link to comment
Guest Akama

Ei kyllä keulapellin alta vaijeria irti saa tuosta, ellei ole todella pitkät ja ohuet sormet, kun vaijeri menee siitä vaan reijästä läpi. Noh, onneksi oli kiinni niinku metake sano ja lähti pois vähän ruuvimeisselillä auttaen.

 

Vaijeri irti ja rohina lakkas. Täytyy käydä investoimassa jotain hyvää ruiskutettavaa voiteluainetta, kun uupuu..

 

Kiitokset vinkeistä! :)

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...