Jump to content

Pohjamaalin kesto


Guest Damien

Recommended Posts

Guest Damien

Pallokeulaa pitäisi alkaa värjäämään toisen väriseksi kun ei tuo jonkun edellisen omistajan maku miellytä.

 

Aikomuksena maalata mattamaaleilla (ei mustalla kuitenkaan).

Rostex (tjsp) nimistä maalia on hankittu jo ihan oikeasta maalikaupasta. Se on jotain teollisuusmaalia, maksoikin 22 e / l.

 

Lueskelin tuossa ulkomaan foorumeilta paskartelutriidejä ja siellä joku sanoi että pohjamaalit ei kestä kauaa kun ne imee itseensä kosteutta ja ruoste alkaa muhimaan alla. Onko jollain parempaa tietoa tuon väitteen paikkansa pitävyydestä? Pohjamaaliahan se on, mutta kai se kestää silleensäkin jonkun aikaa hyvänä? Onkos mitään ajatusta vetää lakka pintaan? Miltähän se mattapinta näyttää lakattuna? Pysyykö vai meneekö koko homma ihan viduix?

 

Huomaatte varmaan että tajuan maaleista ja auton laittamisesta yhtä paljon kun sika polkupyörästä...mut sanokaa jos koko idea on ihan arseesta.

Link to comment
Guest ritariässä

riippuu toki aika pitkälti mitä "pohjamaalia" siel alla käyttää, joten ei voi suoraan yleistää et ruoste tulee niin ja niin nopsaan läpi.

Link to comment

Maaleja on erilaisia.

 

Pohjamaalien tapauksessa niita saa myos vedenkestavana, kysy maalikaupasta mika toimisi sun tarpeisiin parhaiten.

 

2-komponenttimaalit noin yleisesti ottaen pitavat vetta paremmin.

 

Itse maalasin auton mattamustalla 2-komponentti pohjavarilla pari vuotta sitten, eika ole ruostetta nakynyt. Maalit ostin Decovarista Helsingista.

 

Spraypullomaalit voi about unohtaa kokonaan.

 

Jan

Link to comment
Guest Damien

Niin isoimmat ruosteet laikataan ja paikataan ja paklataan ja jotain ruosteenestomaalia sinne alle laitetaan toki. Kyllähän se varmaan tunkee läpi se ruoste vaikka mistä maalipinnasta jos siellä sitä on.

 

Tuo maali mitä mulla on hallussa on tuota noin.

Tuollahan sanotaankin että päällemaalaus viimeistään 4 päivän kuluttua.

Mulla oli vähän tarkoituksena vetää vaan väliaikainen (pariksi vuodeksi?) suojamaali pintaan niin voi rauhassa miettiä mitä sen kanssa tekisi. Peltihommia pitää tehdä ja kaikkea muutakin, mutta ei nyt heti ole intoa alkaa purkamaan sitä kun on muutakin projektia. Kunhan pääsis tien päälle tänä kesänä suht siedettävän näköisellä pallolla, leimaakin on vielä hyvin jäljellä :)

 

Taidanpa vaan vetää rostexit niskaan ja katotaan miten se kukkii. Ei se ainakaan paljoa rumemmaksi voi tuosta enää muuttua, olispa ees suunnilleen yksivärinen...

Link to comment
Guest Forsbacka

Rostexin kai pitäisi kestää sellaisenaankin.

Kannattaa käydä kyselemässä jostain maalikaupasta jotain "hinnat alkaen" maalia ja mattapastaa. Etenkin jos värillä ei ole niin väliä (ilmeisesti ei, kun rostexin värikartastakin löytyisi sopiva sävy) niin sopivan hintaista maalia luulisi löytyvän.

 

Mulla on lattia sisältä maalattu mustalla rostexilla. Se on kyllä erittäin matta.

Hyvin on pysyny, vaikka pohjalle jäi vähän ruostetta.

Päältä auto on maalattu osittain jollain happopohjalla ja osittain jollain 2-komponetti pohjamaalilla. Ei näkyvää kuppaa yhden talven pihalla seisomisesta. Mitä nyt sparaylla vedetyt paikkaukset kukkii. Tuntuu että sprayt on ihan yhtä tyhjän kanssa. Sama vaikka jättäisi paljaalle pellille.

Link to comment
Guest Damien
rostexin päälle ei sitten voi suoraan vetää juuri mitään 2k akryyli tai polyuretaanimaaleja, mokoma skeida sulaa sekaan...

 

Kaikki vanhat paskathan täytyy poistaa alta jos sen aikoo oikeasti maalata kunnolla. Nykyinen maalipinta on jotain miranolia, joka pitäisi kans poistaa.

Mietiskelin että ei kannata alkaa tuosta hieromaan mitään museokelpoista yksilöä, kun se on jo pilattu aikaisempien omistajien toimesta. Niin eikä ole aikaa/taitoa/rahaa tehdä siitä sellaista, joten tehdään vain hätäinen "raggariremppa" niin päästään aiheuttamaan pahennusta tien päälle vielä tänä kesänä.

 

Rostexilla on kaikki tarvittavat värit värikartassa; vaaleanharmaa ja valkoinen, tumman vihreä, punainen ja musta. Perusjunttihan ei tunnista juurikaan tuon enempää värejä. ;)

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...