Jump to content

Pinstraippaajia?


Recommended Posts

  • 2 months later...

Eero tässä morjes.

 

Pinstraippauksessa käytetyt maalit on emalimaaleja, joten on vaarana, että vetää viivat kiharalle jos vetää autolakan päälle. Toki tähänkin on olemassa niksejä.

 

Sanotaan näin, että 99,9% tapauksissa lakkaa EI vedetä straippien päälle. Säätä maalit kestävät hyvin, ne kun on suunniteltu kylttien maalaamiseen, ei siis virty helposti. Kulutusta kestää myös suht hyvin, toki jos joutuu kovalle hankaukselle tms. niin sitten maali saattaa irtoilla.

 

Samoja maaleja käytetään myös silloin, kun maalataan näitä kuvioita esim. nahkatakkeihin, maali pysyy melko hyvin nahassakin, tosin halkeamia tulee ajan mittaan kun nahka kuitenkin elää käytössä.

 

Pääasiallisesti maalit pysyvät hyvin, kestävät pesua ja vahaamista (konekiillotusta kannattaa välttää). Toki paljon on olemassa mahdollisia muuttujia, straippimaalin ikä, maalattavan pinnan puhtaus, kuun asento jne. Yleensä pyrin kertomaan että kuvioiden kanssa kannattaa olla mieluummin mahdollisimman varovainen.

 

Hyvänä esimerkkinä voisi kertoa sen, että vanhaan käyttöautooni maalasin konepeltiin pienen kikkaran. Jossain vaiheessa myllytin konepeltiä ja kokeilin että saisinko kuvion pois. Ei lähtenyt. Toinen ääripää: kaveri pesi viivat pois moottoripyörän tankista painepesurilla...

 

e

Link to comment
  • 4 years later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...