Jump to content

vetoakselitiivisteet vuotaa


Guest nyki

Recommended Posts

Vetarin tiivisteet fuskaa öljyä ja sama homma jatkuu korjauksen jälkeen. Korjaussarjasta on jääny käyttämättä isot n. 1,5 milliä paksut o-renkaat. Tulin siihen tulokseen että ilmeisesti ois pitäny uusia myös ne molemmin puolin. Mutta siis mitenkä paljon ja mitä pitää purkaa että saa ne vaihdettua paikalleen? Jarrukilvet on pois, eihän niitä saa vielä sittenkään uusittua.

Link to comment

eikös se iso o rengas tuu vasta jarrukilven jälkeen sen laakerin ulkokehän päälle,sen paperisen tiivisteen kaveriksi.siinä kopassa on sellanen viistekkin siinä laakeripesän alussa.näin muistaisin .

Link to comment
Guest Tuoppi

tarkistapa et on vetarin mutteri tarpeeks piukeesti kiinni!! mulla vuoti kans vähän öljyä ja soitin täkäläiselle vw roparille ja tiedustelin osia ja apuja. Välitön vastaus kuulu et mutterit on löysällä, sano et kunnon lekalla ja kiintoavaimella kiinni ja tein työtä käskettyä ja ei vuodaa enää. saa vetää aika sairaan tiukkaan ja ei kuulemma pitkällä jatkovarrellakaan välttämättä mee tarpeeks tiukkaan vaan lekaa täytyy käyttää.

Link to comment
Guest Tuoppi

juu momenttiavain on kova sana jos semmosen omistaa mut kun ei oo ittellä eikä lähistöllä niin leka korvaa järkevästi käytettynä aviamen ja momentti on taattu :)

 

mikä muuten on momentti tolle mutterille?

Link to comment
Guest veewee

30-35kg.

Menikö köyhän miehen momenttiavaimella suurinpiirtein näin: 100kg ukko seisoo 35cm pitkän varren päässä niin saadaan momentiksi 35kg?

Lekalla menee perk*leen kireelle.

Link to comment
Lekalla menee perk*leen kireelle.

 

Joskus töissä tutkittiin tuota kun heput ei käyttäneet momenttiavainta vaan vetivät lenkillä ja pajavasaralla, kyseessä oli pultti jonka kiristysmomentti oli 400 Nm. Ihan järjestään kaikki pultit oli löysällä, momentti luokkaa 200 - 250 Nm pajavasaralla kiristettynä. Tämän jälkeen tuli momenttiavaimen käyttöpakko.

Link to comment
  • 8 years later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...