Jump to content

Kävin sit katsastamassa kuplan, leima tuli mut....


Recommended Posts

Jep jep eli hain kuplan hallilta 20km matka katsarille. No alkumatkasta loppu bensa ja auto sammu mutta kun työnsin sen mäkeen niin sai sen verran bensaa että sain ajettua huolttarin pihaan johon olin muutenkin menossa (tässä kohtaa varattuun kats. aikaan 30min). No työnsin auton pumpulle ja tankki täyteen ja parin jurnutuksen jälkeen akku kuoli no siinä sitten sain ulkopuolisilta apua että sain auto käymään ja eikun nokka kohti asemaan siinä sitten 90 lasissa 18km aseman pihaan ilman ongelmia, mitä nyt vähän kylmä oli.

 

Sitten asemalle sisälle ja paperit kuntoon ja odottelemaan katsastusta melkein ajoisssa. No siinä sitten pihalla kävin laittamassa pissapoikaan nestettä ja pumppasin ilmaa perään ja koettamaan että pissa poika toimii no toimihan se mutta jäi päälle no eikun repimään nuppia ylös. No nuppi ylös ja tuli sit kokonaan ulos ja lasolit suuhun:)

 

No sitten katsari tuli ulos ajamaan autoa sisään ja ei mitään muuta eloa autossa kun solenoidin rata tata rata tata naksutus no ei siinä sit mitään katsarin kanssa työnnettiin auto käymään ja ajoi sen takapihalle. Tällä välin menin itse sisään ja odottelemaan että auto tulee hallin puolelle. No näin ei käynyt vain auto oli sammunut takapihalle. No siellä uusi työntö ja auto käyntiin ja sisälle JA LEIMA TULI vaikka auto sitten työnnettiin ulos ja käyntiin no ajoin auton mäen päälle ja sisälle takasin hoitamaan rekisteröinti papereita kuntoon. No sain pitää vanhat kilvet jotka autossa oli paikalla.

 

No sitten takaisin ulos ja koetin sit piruuttan avaimesta ja auto hörähti käymään. No ei siinä sit mitään ajelin kotiin päin ja pienillä kierroksilla auto sit sammui ja ei lähtenyt käymään no laturi lataa mutta virta ei löydä tietään akulle asti. Sit taas vetämällä käymään (kiitos kikkoi). Ja huolttarin kautta kotiin 3km. Ilman ongelmia kun piti vain kierrokset korkeana valotkin päällä.

 

Nyt sit kotona akku lataukseen ja 15min päästä auto lähti käymään ilman ongelmia lataus valo palaa vain hetken kunnes polkaisee kaasua muuten ei pala. Latauksen koetin viikko sitten ja silloin lataus tuli akulle asti ja volttejakin oli 8 paikkeilla.

 

Mutta mikä hitto voi aiheutta tälläisen vian että lataus ei tule 6kk vanhalle akulle asti. Ja vehjehhän oli -64 1200 6v suurinpiirtein orkkiskunnossa ainakin sähköiltään.

Link to comment

Äsken kävin mittaamassa 7,5V olisko joku sellainen mahdollista että esim latauksensäätimen lämmittyä lakkaisi lataamasta akkua mutta kuitenkin kone saisi sähköä. Kuullostaa kyllä aika utopistiselta mutta ei nyt muutakaan tule mieleen.

Link to comment

Hehe. Vikakin selvisi kun ajelin vähän aikaa volttimittari kiinni kiinni akussa. Eli ensiksi ei ollut mitään ongelmaa lataus pyöri kierroksista riippuen 6.8-8V. Ja sit se pomppas yhdeksään volttiin ja sieltä oli sitten tippui sillain että sammui valoissa ja akku oli ihan loppu. Eli pistän latauksen säätimen vaihtoon kun niitä pari on varastossa.

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...