Jump to content

Käynnistin


Recommended Posts

Olisko kellään hyviä ideoita millä konstilla saisi Volkkarin (tai vaikka minkä tahansa auton) koneen käyntiin, jos kone on moottoripukissa. Siis jonkin sortin irtostartti tulisi tarpeeseen.

 

Eihän Volkkarin koneissa mitään suunnattoman suuria puristuksia ole, mutta ainakaan seuraavat konstit ei moottoria jaksa pyörittää.

 

1. Sähkökayttöisessä pulttipyssyssä ei riitä voima/momentti.

 

2. Iso paineilmapulttipyssy olisi käytettävissä, mutta mun kompressorissa ei yksinkertaisesti riitä ilman tuotto niin järeälle pyssylle.

 

3. Irtovaihdelaatikkoa ei ole tuohon tarkoitukseen tällä hetkellä olemassa, eikä edes normaalia starttimoottoria. Eikä oikein huvittaisi laatikkoa tuollaiseen tarkoitukseen hankkiakkaan, koska kyse olisi vain varastossa makaavien moottorien "herättely" käynnistyksistä.

 

Hyviä ideoita otetaan vastaan...

Link to comment

Narua, ketjua, hihnaa ym vaarallisen kivaa tavaraa vauhtipyörän hammaskehän päälle ja oikeaan suuntaan nykäisy...

 

Sekunnin päästä pääsee ihmettelemään onko patentit oman kaulan ympärillä vai kone pörrää jo katon rajassa kierrokset tapissa,hih.

Link to comment

minkä tehoinen sun sähkökäyttäinen pulttipyssy on? itsellä oli aikoinaan horsepower merkkinen sähkö pulttipyssy ja siinä piti olla vääntäjä 300 newtonia ja oli kyllä tehokas, uskoisin et sellainen jo kyllä jaksaa pyöräyttää kuplan koneen tulille.. ja se ei muistaakseni ees ollu kallis vaan makso jonku 25-35 eeroa..

Link to comment
Guest Toheltaja

pulttipyssyllä kone käyntiin?!? Kannattaako sitä päkättää kilikolipyssyllä vauhtiksen pultista vai hihniksen pultista. Itte jättäisin moisen älyttömyyden väliin... Kumpaankin pulttiin tulee varmasti vauriota jos sitä kolistelee käynnistysmielessä. Helpomminkin sen voi tehdä. Esim, just liinan pätkä vauhtikseen tms, jos ei o startille pukkia...

Link to comment

juu siis jos meinaa käyttää pulttipyssyä käynnistykseen niin eihän sillä pulteista kannata pyörittää..vaan jos mosassa on kytkin kiinni niin modaa irrallisesta kytkin akselista sellaisen jossa on joku mutteri päässä ja pyörittää sen avulla konetta..en tiedä toimiiko käytännössä mut ainakin näin teoriassa..

Link to comment

Sähköpulttipyssystä sen verran, että taitaa olla juurikin tuo edellä mainittu Horse Power. Pyssyn teho ehkä riittäisi, mutta tosiaan tuli se momentti vastaan.

 

Joskus on käynyt mielessä rakentaa jonkin sortin "yleismallinen" (jos sellaista on olemassakaan) irtostartti pesukoneen moottorista tai muusta vastaavasta sähkömoottorista sopivasti välitettynä. Tuollainen on vaan varmasti suurempi urakka tehdä kuin hankkia vaihdelaatikon runko. Tuonne Rauman suunnalle aika harvoin kulkua, mutta kiitos silti tanhikselle tarjouksesta (hinta ainakin kohdillaan).

 

Mutta eipä meillä hätää ole. Ajankulukseni ja kesäkeleillä moinen käynnistelyajatus käynyt mielessä jo monena kesänä. Varamoottorit on vain maannu jo muutaman vuoden ilma käynnistelyä (siitä lähtien, kun on irrotettu autoista), joten pieni herättely voisi tehdä hyvää. Toistaiseksi koneita aina silloin tällöin käsin pyöritelty, ettei mene paikat jumiin (kuivassa/kylmässä tallissa).

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...