Jump to content

Kiikkujen asento?


Recommended Posts

Jos tuo "vapaa asento" tarkottaa sitä kun nostoa on nolla ja tuossa siis normaali (0.1mm?) välys, niin silloin tuosta kuvasta ei oikein sitä kiikkugeometriaa pysty päättelemään.

 

Sen sijaan jos tuo on tasan puolinostolla niin silloin kannattaa katsoa onko säätöruuvi ja työntötanko "suorakulmassa", siitä sen geometrian näkee helpoiten. Sit kun tuota pyörittelee maksimiin ja minimiin, näkee myös melko helposti noista kulmista että onko se keskiasento kohdallaan.

 

Puolinostoa taas ei oikein muuten tarkasti havainnoida kun heittokellolla, se kun ei satu edes nokan noston alun ja lopun puoleenväliin hihnapyörältä asteissa luettuna :) Heittokellolla on hyvä tarkastaa myös muutokset. Mitä enemmän saa nostoa, sitä paremmin on geometriakin kohdallaan ja kiikun rasitukset pienimmillään (poislukien toki se että venajousi enemmän puristuessaan vaatii enemmän voimaa, näissä on melko monta parametria...)

 

Puavo @ dwl

Link to comment
Guest Toheltaja

jotenkin näyttää äkkiseltään, että noi ois jotakin luokka 1:3 tai 1:4 kiikut, jotka on kuitenkin vakiokiikkujen akseleissa?! Meinaan tuo venttiiiliä painava pää ois jotenkin "yli" tosta oikeesta paikastaan. Vai kuseeko miun silmä?

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...