Jump to content

Mikä jakaja?


Guest JH

Recommended Posts

Kyseessä on '65 1200 ymmärtääkseni alkuperäisellä koneella (ainakin kone on myös '65). Jakajaan kun olen yrittänyt löytää kannenn, pyörijän, konkan ja kärjet, ei mitään ole löytynyt esim V-Wauhtipisteestä. On annettu ymmärtää, että jakaja on jostain muusta vuosimallista, jostain paljon vanhemmasta.

 

Eilen otin jakajan irti ja merkkasin kaikki löytyvät koodit. Jakajan rungosta en löytänyt mitään koodeja tai muuta, mutta seuraavat löytyi:

 

Jakajan kansi: VW 211 905 207

Pyörijä: VW 113 905 225

Kondensaattori: VW 211 905 295

Alipainekello: VW 211 905 271 B

Levy jakajan sisällä: VW 211 905 227 A

Jakajarattaan alapinta: VW 211 905 247

 

Jakajarattaan alapinta on siis siellä pohjassa, kun jakajan kääntää ylösalaisin. Koitin googlata näillä koodeilla, mutta oikein mitään varmaa en löytänyt. Sen verran opin, että kyseessä olisi ilmeisesti ei-Bosch -jakaja ja suhteellisen harvinainen kapistus. Voisi ymmärtääkseni olla sittenkin auton alkuperäinen jakaja, eli vuosimalli voisi täsmätä.

 

Ongelma on nyt siis se, että en ole onnistunut löytämään kärkiä ja konkkaa jakajaan, ja vanhat on vaihtokunnossa. Ei huvittaisi vaihtaa 009 -jakajaan kun tarkoitus olisi pitää kaikki mahdollisimman alkuperäisenä mm. mahdollista museointia varten. Osaako joku kertoa tästä jakajasta enemmän?

post-1-13888361044379_thumb.jpg

post-1-13888361045831_thumb.jpg

post-1-13888361046187_thumb.jpg

Link to comment
Kyseessä on 65-mallinen vw:n valmistuttama jakaja. Ei mikään harvinaisuus, mutta osia tosiaan vähän vaikea saada. Löysin Saksasta firman jossa niitä joskus oli http://www.ralfs-vw-teile.de/

 

tuossa tietoa jakajasta

 

http://www.thesamba.com/vw/forum/viewto ... ?t=178478&

 

mullakin on -65 kuplas juurikin tuollainen virranjakaja kuin sambassa... tuossa juuri pähkäilin miten sen saa säätöihin?

Link to comment

Jos et löydä osia tuohon VW jakajaan voit korvata sen vastaavan ikäisellä Bosch jakajalla,joka on museomielessä aivan yhtä sopiva-65 Kuplaan,ovatko muuten muut sähkölaitteet (puola,laturi,lataussäädin ja startti)Boshin vai VW:n(tarkkaan ottaen VW ei itse valmistanut niitö vaan teetti jollain pienemmällä alihankkijalla mutta VW laitteina ne tunnetaan)valmistamia.

Link to comment

Jep, kiitoksia vastauksista. Tuo selvensi jo paljon. Lataussäädin ei ole Bosch, muita en ole tutkinut sen tarkemmin. Pitänee udella vielä muutamista suomen liikkeistä ja sen jälkeen siirtyä tilaamaan saksasta tai jostain muualta maailmalta.

 

Mielessä on ollut myös jakajan vaihtaminen toisenlaiseen '65-jakajaan, mutta sen verran pussihousua alkaa olla meikäläisessä, että haluais pitää autossa kaiken alkuperäisenä.

Link to comment

Tää voi olla nyt tyhmä kysymys, mutta onko kondensaattorin mallilla kovinkaan paljon väliä, kunhan jännite on oikein? Mitä itse elektroniikasta ymmärrän, niin eihän noissa konkissa pitäisi paljoakaan muuttuvia määreitä olla, eli onko nyt mitään järkeä metsästää konkkaa ulkomailta jos suomesta saa jonkun kuplan jakajan 6V konkan?

Link to comment
  • 2 weeks later...
  • 9 months later...

Osat löytyi, vieläpä suhteellisen halvalla, mutta piti ottaa yhteyttä Kaliforniaan asti. Täältä saa sähköpostitse hyvää palvelua, ja maksaa voi esim luottokortilla: http://www.importautoberdoo.com/

 

Ja sählöpostilla yhteyden saa: importautosbdo[å]juno.com

 

Suomalaissukuinen rouva sieltä mulle ainakin vastasi, asiointikieli oli kuitenkin englanti, suomeksi ei kai kannata yrittääkään. Kertomansa mukaan myynyt volkkarinosia nyt jo edesmenneen miehensä kanssa vuodesta 1963. Näillä on ilmeisesti iso varasto täynnä kaikenlaista NOS-osaa. Saksasta en löytänyt mistään kaikkia haluamiani osia (konkka, kärjet, pyörijä ja kansi) samasta paikasta, ja esim kannesta pyydettiin 50€. Kaliforniassa maksoi 14 taalaa...

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...