Jump to content

NOS lohko roskiin?


Guest sami kytökorpi

Recommended Posts

Asennutin case saverit eräässä helsinkiläisessä koneistamossa käyttämättömään lohkoon.

 

Pari asiaa kiinnitti huomiota.

 

1. lohkojen väliset pinnapultit oli irrotettu ottamalla pihdeillä kiinni jengoista. Kysyin kyllä etukäteen että otanko irti valmiiksi. Ei kuulemma tarvinnut.

 

2. lohkon sylinteriaukot oli varustettu uusilla kiiltävillä kolhuilla & naarmuilla

 

3. Kaikki kansien pinnapultit asentuvat nyt vinoon.

 

Eli, saako kansien pinnapultit olla yhtään vinossa. Voisi kuvitella että case saverit jauhautuu irti ajan mittaan jos asennetaan vinoon.

Link to comment

Kansi menee paikoilleen kun vääntää pinnapultteja tarpeeksi. Ajattelin että löytyisikö isommalla ulkomitalla olevia holkkeja ja koittais korjauttaa vinoimmat. Pari kappaletta kummallakin puolella on pahimmat tapaukset.

 

Se tässä ihmetyttää että otetaan lohkojen väliset pinnapultit irti että saadaan porattua suoraan, ja SILTI ryssitään jokainen vaihe hommasta.

 

Käyttämättömiä 34hv lohkoja ei tule joka päivä eteen joten jotain voisi yrittää.

Link to comment

mikahan firma oli kyseessa? Laita YV jos et kehtaa julkisesti kertoa tassa vaiheessa.

 

pinnapulttien irrotukseen on olemassa tyokalu, joka kylla jattaa pihtien tapaiset jaljet pulttiin herkasti.

 

Kaipa tuosta vakiokoneen viela kasais? Nakematta vaikea sanoa.

Pinnat jos sais vaannettya 90 asteen kulmaan ja lukitteella paikoilleen ettei konetta kasatessa kierry, niin voisi toimia.

 

tuossa koittaisin ensin sopia korvauksesta koneistamon kanssa, ennenkuin itse koskisin koneeseen. Tavoitteena itsellani olisi etta veisin koneen toiseen koneistamoon korjattavaksi ja ensimmainen koneistamo maksaisi laskun. Sopimus kirjallisena, on sitten helpompi kuluttajansuojan kanssa menna eteenpain jos tarvii....

 

 

 

EDIT: Kaikki alusta alkaen kirjallisena ja allekirjoituksilla puolin ja toisin, reklamaatio, vastaus, sovitteluesitys, sen hylkaaminen jne...

Link to comment

On myös toinen työkalu pinnapulttien tai vaarnaruuvien irrotukseen, joka ei jätä mitään jälkiä:

 

2 kierteeseen sopivaa mutteria kiristetään vastakkain tiukkaan ruuville, väännetään avaimella toisesta mutterista riippuen irrotetaanko vai kiristetäänkö, toimii. Jos mutterit alkaa pyöriä ruuvilla, kiristetään niitä tiukemmin toisiaan vastaan.

Link to comment

Jep, noin olen tehnytkin jos niitä pitää nyppiä irti.

 

Riippuu nyt sitten koneistamosta haluaako se nimensä julkisuuteen. Tässä tapauksessa on turha yrittääkään selitellä millään vw-lohkon erikoisuuksilla, jos ei osata porata suoraan niin sitten ei osata yhtään mitään.

Link to comment
Guest Toheltaja

eikä lohkosta tartte irroittaa mitään jos casesacerit porataan paikoilleen?!?! Sinne alle laitetaan vaan sopivaa hiottua korotuspalaa... Hittoako niitä repii irti tuommosen takia :D

 

Toisalta, jos ovat vinkumaalaisessa pylväsporassa tehneet niin sitten ymmärrän yskän. Niissä yleensä pöytäkään ei ole niin tukeva että saa suoraan kiinni, joustaa alla porattaessa, jopa alumiinia. Ja toinen vaihtoehto mikä tuossa on voinu käydä on se että jengat on vedetty käsin vaikka reiät ois suorassa. Lohko on sen verran pehmeetä että siihen saat jengan kyllä todellakin vinoon, jos et kato yhtään aloitettaessa. Siks tääkin ois hyvä tehdä isossa säteisporassa tai jyrsimessä. Vaikka käsin vääntäisikin, niin ohjaus tappiin on hyvä ottaa istukasta tai ihan kärkipylkällä tapin perässä olevaan pieneen upotukseen.

Link to comment
  • 3 weeks later...

No niin, koneistamo korjasi virheensä. Vinot casesaverit lähtivät vielä irti, uudet umpitapit tilalle joihin sitten tehtiin pinnapulttien kierteet (tällä kertaa suoraan).

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...