Jump to content

valot katos kuplasta o.0


Recommended Posts

Aamulla kun ajoin toimi normaalisti ja seisoi päivän kuumalla pihalla ja nyt iltasella kun ajoin talliin odottamaan yö lenkkiä niin perkeles valot ei toimikkaan. Mutta kumminkin kun väläyttää pitkille niin valot palaa niin kauan kuin pitää valonvaihto vipua pohjassa. Mistähän vikaa kannattais ettiä? Kun tosiaan yöllä pitäis eräs tyyppi baarista hakea, mutta ei sitä ilman valoja viittis ajella... Ja kuplahan oli -72 . ps. vilkut kumminkin toimii ihan normisti.

 

katsottu: &pyöritetty

Sulakkeet

valokatkaisijassa oleva sulake

 

 

Edit niin ja edes takavalot ei pala...

Link to comment

joo katsoin ja oli. Loppujen lopuksi vialliseksi paljastui lasisulake valokatkaisijassa. Lanka näytti ehjälle, mutta heti kun korvas sen pultilla niin valot alko toimimaan. Uskaltaiskohan sitä ajaa noin(kun sopivaa lasisulaketta ei oo : <)? Meneehän se virta nytkin sulakerasian kautta, et sinäänsä ei kait pitäis mitään olla?

Link to comment

Hyvin kesti reissun :) Ilmeisesti sulake itsessään oli jotenkin viallinen, koska se lasisulakkeen(20 A) lattalanka oli ehjä, mutta siltikään ei johtanut mitään. Ja tämä sulakehan tuli vaihdetuks silloin kun kasailen keväämmällä autoa kun eräs johto otti vahingossa runkoon. Ja hyvin kesti alkuperäinen 8A:n sulake valoja.

 

Ilmeisesti tämä kupla ei tykkää olenkaan suunnitelluista jutuista, kun silloin aina tulee jotain pientä, mikä tuntuu estävän liikennöinnin. Ekstempore tapauksissa ikinä ollut vastaavai oikkuja : D Outoja ovat kuplan mielialat.

Link to comment

Tänään sain sitten aikaan sen että hain uuden lasisulakkeen kaupasta. Vieläkin jäi ihmetyttämään tuo, niin siinä sormella sitten kokeilin sulaketta, toisesta päästä lämpeni lähes polttavaksi, mutta toinen pää viileä ja lanka ainakin kesti sen 5-10 min mitä leikin. Vaikuttais siltä että jossain ois hirveästi vastusta :o Ilmeisesti sen takia tuolta lasisulakkeen toisesta päästä sitten sulanut irti se 'lanka'. Mistähän kannattais lähtee katteleen? Voisko rele vastustaa noin paljon? Vaihtaa muuten hitaasti valoja. Tai siis ei vaihdu laakista lyhyiksi, pitkistä vaan hiukkasen viiveellä toiseen suuntaan suht ärhäkästi. Vika vai ominaisuus?.

 

Mites muuten on kun kattelin niitä kytkentöjä ja kokeilin että valokatkaisijan johdot ovat kunnolla kiinni, niin tarviikos parkkien palaa samaan aikaan kun ajovalojen? Meinaan katkaisijassa on mahd. laittaa niin että parkit ei pala itse ajovalojen kanssa samaan aikaan. Nyt kytkettynä niin että palavat myos ajovalojen kanssa.

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...