Jump to content

Vaihdelaatikon rattaiden sopivuus


Recommended Posts

Voi olla että on juttua jo aikasiemmin. Pistäkää toki linkkiä ja tämä lukkoon jos niin on. Haulla koitin jotain etsiskellä kylläkin, mutta se ei uutta ole että jotain en löydä. Niin ja sitten ihan aiheeseen.

 

Pitäisii pari laatikkoa tuossa ehjätä kun jm käytössä tykkää pitkällä aikavälillä nuo 2 vaihteen rattaat kulahtaa niin että alkaa pomppimaan pois päältä. Toinen laatikko rikki ihan oman syyn takia ja toinen on aikoinaan huonosti säädetty. Eli mitenkä noiden vuosimallien kanssa menee rattaiden sopivuus? Nämä laatikot jotka mulla kaipaavat remonttia on sitä vanhempaa mallia eli vaihteistopäädyn kiinnitys (vai pinjonin mikälie) on 4 pultilla. Uudemmissahan se on sillä isolla ns "mutterilla".

Purin yhden varaosa-askin ja se oli tuota ns. uudempaa mallia muistaakseni koodilla AB ja 3 sekä 4 vaihteen rattaat tiheämmällä hammastuksella. Otin siitä 2 vaihteen ja muistaakseni myös 1 vaihteen hilut tuohon vanhempaa. Jälkikäteen kuulin että ei välttämättä toimi siellä joukossa koska pakin välityssuhde esim on eri jossain tapauksissa. No nyt otin rattaat ylös akselista ja laskin kaikki hampaat jokaisesta rattaasta ja synkrosta, molemmissa ovat sama määrä hampaita ja ovat silmärääräisesti saman näköiset kun niitä aikani vertailin. Sekavaa tekstiä mutta lyhykäisesti itse kysymys vielä.

Mitkä kaikki rattaat ovat eri laatikoiden kesken vaihtokelpoisia?

Link to comment
Guest VW 1303

vinkulla saa tehtyä uuden pitokulman 1 ja 2 välitykseen. 3 ja 4 välityseen helponmin katkasulaikalla ei tarvii välttämättä vaihtaa ratasta jos pykälä hyppii pois päältä. ei ole ollenkaan yksinkertasta neuvoa mitkä ja mistä laatikosta osat sopii mihinki. mittaa ja tutki sillä ne osien erot/vaihtokelpoisuus selviää. mulla on muutama kymmenen vaihteistoo purettuna ja osat laatikoissa niin löydän nopeesti sopivat osaversiot tekeillä olevaan vaihteistoon.

post-768-13888361386508_thumb.jpg

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...