Jump to content

Etelän Hetelmä

Members
 • Content Count

  705
 • Joined

 • Last visited

Profile Information

 • Paikkakunta
  Oulu
 • Ajoneuvot
  1302, 914, T2b, T36

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Kemin Karavaanari; ei mitään "entiiäsaatanoita"... tapahtuma on Suomessa ja sullahan on Suomessa sellaiset vakuutukset, jotka maksavat hinauksen lähimmälle korjaamolle, jos waunulle tulee jotain... 1200 km on pikkumatka waunulla, jossa voi nukkua. Tapahtuman järjestäjät; vaunupaikkavarausten pe-su osalta ilmoitetaan että "paikalle voi tulla jo torstaina". Onko tuo to-pe yö siten maksuton, vai pitääkö maksaa?
 2. Vaunupaikka varattu. Tosi volkkaristi nukkuu waunussaan.
 3. Nyt eletään cruisingin teko vuotta. Oulun seutulaisten suunnitelmat ovat tarkentuneet aika lailla. Lauttaliput 20.05. Trelleborg > Sassnitz on ostettu. Berliinissä oltaisiin 21.-24.05. Berchtesgadeniin, jossa Kotkanpesä on, tullaan 25.05. Sinne tulevat turkulaisetkin, joiden kanssa sitten ajetaan Schallbachiin. Paluumatkalla Suomeen ainakin Oulun seutulaiset osallistuvat 18.-21.06. Midsummer Bulli Festivaliin. http://www.midsummerfestival.de Waunuja valmistellaan cruisingiin. Omasta Reissubussista on sekä vaihdelaatikko että kone irti. Roadrunnerin pallokeulasta on etuakseli irti. Joten ei tässä olla lähdössä soitellen sotaan. Lisää pois jäämisiä ei ole ilmoitettu. Tosin yhdellä pääkaupunkiseutulaisella autokunnalla ja yhdellä turkulaisella autokunnalla on epävarmuutta. Jos nämä epävarmuudet johtavat pois jäämiseen, reissaavia waunuja olisi seitsemän.
 4. Tällä pallokeulalla on tarkoitus toukokuussa lähteä Gibraltar cruisingille. Kone on otettu pois, koska vaihdelaatikko lähtee remppaan; kakkosen synkronointi pitää saada kuntoon. Koneeseen pitää tulpat vaihtaa ja muuta pientä... kun aikaisin aloittaa, niin voi tulla ajoissa valmiiksi.
 5. Voihan asian ottaa yksinkertaisestikin. Kuten Ketsa sanoo, katsastuspäivän voi lukea rekisteriotteesta.
 6. Onpas katsastus kova koettelemus KimmoH:lle. Norjassa asuessani totuin autojen katsastukseen joka toinen vuosi. Ihan asiallinen aikaväli mielestäni. Tyytyväinen kun nyt Suomessa katsastaminen vähentyy puoleen entisestään.
 7. Kyllä se mulle sopii että harrastewaunut joutuu katsastamaan joka toinen vuosi. Katsastuksesta vapautus olisi merkinnyt, että teillä olisi ajellut jonkin verran romuautoja.
 8. Tähän cruisingiin osallistuu porukkaa pääkaupunkiseudulta, Turun seudulta, Oulun seudulta ja Schallbachin seudulta. Turun seudulta tulevien suunnitelmat ovat selvinneet. He osallistuvat ensiksi MaiKäferTreffeniin Hannoverissa 01.05.2020, lähtien matkaan jo 28.04. He jättävät waununsa tuttujen saksalaisten volkkaristien huomaan siten että palaavat lentäen takaisin ajoissa Kotkanpesän keikkaa varten Obersaltzbergissä. Sieltä suomalaiset ajavat sitten yhdessä Schallbachiin, josta varsinainen yhteinen Gibraltar reissu aloitetaan 30.05.2020. Pääkaupunkiseudulta tulevien suunnitelmat ovat vielä osittain avoinna, mutta Tukholman kautta Etelä-Ruotsiin on yksi vaihtoehto.
 9. https://www.vwbugshow.be/en/info/dates-bug-show-2019-en
 10. Noiden pikkulämmönvaihtimien irrotus ehjänä äänenvaimentimesta on äärimmäisen kenkkumaista, koska se iso mutteri yleensä on ruostunut perusteellisesti paikalleen. Itse jouduin sen tekemään, koska sain ostettua vain äänenvaimentimen, ja pikkulämmönvaihtimet piti käyttää uudestaan. Toivotan sisua ja kärsivällisyyttä, jos valitset tämän tien. Helpommalla pääsee, kun pulittaa sen mitä nuo tyyppi 4:n äänenvaimentimeen perustuvat viritykset maksavat.
 11. Sillä lailla! Tuleeko samanlainen keikka kuin 2019? Eli että ensin VW Bug Show Belgiassa ja seuraavana viikonloppuna SCC Gardermoen Norjassa?
 12. https://www.facebook.com/events/465901720706503 2020 olisi vuosi tälle tapahtumalle Spa Francorchampsissa Belgiassa, mutta kun Gibraltar cruising touko-kesäkuussa vie aikaa ja voimavaroja, niin osallistuminen jää myöhemmin päätettäväksi.
 13. Tämän jumpan kertaalleen tehneenä, tunnen myötätuntoa.... ei ole helppoa ja aikaa kuluu. Noitahan ei tehdä jälkituotantona, joten alkuperäiseksi ja siten lämmitysteholtaan voimakkaaksi palauttaminen vaatii, että löytää hyvät käyttämättömät tai vähän käytetyt. Itselläni oli onnea ja Ruotsista löysin alkuperäiset käyttämättömät. Paruzzilla on vaihtoehto, jossa käytetään tyyppi 4:n äänenvaimenninta ja erikoisvalmistettuja väliputkia. Muistaakseni on vaihtoehto, jossa käytetään kahta pientäkin äänenvaimentajaa. Googlaa netissä englannin kielisillä hakusanoilla, niin erilaisia mahdollisuuksia löytyy. Onnea!
 14. Asioita asettuu paikoilleen... Oulun seudulta lähtevät ajavat Haaparannan kautta Trelleborgiin, josta lautalla Sassnitziin. Sieltä Berliiniin, josta sitten Obersaltzbergiin, jossa tavataan muita suomalaisia. Takaisin Oulun porukka ajaa Puttgarden > Rødby ja Kööpenhamina > Malmö -silta. Alicantessa asuvalta suomalaiselta harrastajalta on saatu lisää opastusta. Urbantoy on ilmoittanut, ettei lähde, joten reissaavia waunuja olisi yhdeksän.
 15. Älkää nyt ottako tätä liian vakavasti... Sirkus Vinlandian Tirehtööri ehkä tekee vain yhtä temppua. Volkkari roippeet tulee myyntiin.... tai sitten ei, heh-he...
×
×
 • Create New...