Jump to content

Etelän Hetelmä

Members
  • Posts

    922
  • Joined

  • Last visited

Profile Information

  • Paikkakunta
    Oulu
  • Ajoneuvot
    1302, 914, T2b, T36, 1200

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Etelän Hetelmä's Achievements

  1. Suuret kiitokset järjestäjille ja osanottajille reippaasta viikonlopusta. Radallekin päästiin, vaikkei jääradalle tällä kertaa. Sauna oli taas hyvässä vedossa. ’Hopeisen kuun’ sanat tulivat tutuiksi - kertaus on opintojen äiti..
  2. Ajattelin itsekin, että jalallinen suodatinpumppu on huono, kun kuuma jäähdytysilma lämmittää ennestään kuumaa öljyä suodattimessa. Kunnes luin täällä Palstalla erään harrastajan kirjoituksen. Hän oli töissään paljon tekemisissä lämpötilojen kanssa, ja päätyi kuplan koneen osalta siihen, että jäähdytysilman lämpötila on alhaisempi kuin öljyn, joten jäähdytysilma itse asiassa jäähdyttää öljyä suodattimessa. Sen jälkeen uskalsin asentaa jalallisen suodatinpumpun Talvikuplaan, ja hyvin on tältä osin mennyt. Kannattaa myös muistaa, että Meksiko kuplissa jalallinen suodatinpumppu oli vakiona.
  3. Liikkuu huhuja, että BugRun#40 olisi viimeinen. Perustetta tälle antaa se, että tärkeä järjestäjä kuoli tammikuussa. Harrastaja, jolla on pitkäaikaiset yhteydet BugRunnerseihin, kertoo, että uusia vetäjiä etsitään. Ja jos tässä ei onnistuta, niin vuoden 2024 BugRun voi olla viimeinen. Itse sattumoisin suunnittelin osallistumista BugRun#40:een jo ennen kuin huhuista kuulinkaan... Merkittävillä tapahtumilla on ajoittain kriisejä. Norjan SCC tapahtuma piti joitakin vuosia sitten kriisikokouksia, kun useat perustajat halusivat luopua tehtävistään. Silloin onnistuttiin löytämään uusia vetäjiä, ja nyt SCC on voimissaan.
  4. EBIn lippuja on ostettu. Bad Cambergiin ei tarvitse, ellei aio viralliseksi osallistujaksi.
  5. Ajatteko tällä Mäkistarttiin maaliskuussa 2024?
  6. Bad Camberg nettisivut avattu: https://www.vwtreffen-badcamberg.de
  7. Onnittelut hienosti sujuneesta ajokaudesta. Kaikilla ei 2023 ajot sujuneet ongelmitta… omien teknisten vaikeuksien lisäksi ongelmia oli muillakin sekä Suomessa että ulkomailla.
  8. Sen verran ennustan, että sekä Sea-Laplandin päätallissa että omassa tallissani kannattaa talvikauden ruuvaukset ja huollot tehdä huolellisesti, jotta kesäkaudella 2024 selvitään ilman työnäytöksiä ja sen sellaisia.
  9. https://www.vwshows.com/shows.php?year=2024 https://www.europeanbugin.com Vanhoihin volkkareihin keskittyvän Bad Cambergin omia nettisivuja ( https://www.lottermann-veteranen-treffen.org ) ei ole vielä päivitetty, mutta vwshows.com:in kaltainen toimija tuskin antaa perättömiä tietoja. Suomessa on joitakin harrastajia, jotka lupasivat koettuaan ensimmäisen European Bug In:in 2007 käydä kymmenessä ekassa EBI:ssä. Oletettiin, että se tapahtuisi kymmenessä vuodessa, sillä kolme ensimmäistä järjestettiin peräkkäisinä vuosina. Kuitenkin rytmiä muutettiin joka toiseksi vuodeksi, ja sitten korona aiheutti yhden vuoden lisää siten, että kymmenen vuotta venähtää 17 vuodeksi. Kymmenes EBI siis 28.-30. kesäkuuta 2024.
  10. Tultiin eilen 6027 km jälkeen takaisin tältä reissulta. Käytiin Span jälkeen yhdessä tapahtumassa Hollannissa ja yhdessä Saksassa. Kotimatkalla Hampurin kohdalla ajo alkoi takkuilemaan, kun kaasutin ei saanut kylliksi bensaa. Pumpun ja usean suodattimen vaihdon jälkeen Örnsköldsvikissä laitettiin bensat 25 l kanisteriin. Suuret kiitokset tästä Bug Conventionin puuhamiehelle Jockelle. Talvella sitten Reissubussin bensatankki puhdistetaan kunnolla.
  11. Norjalais-suomalainen leiri. Tänä vuonna Norjasta enemmän harrastajia.
  12. Jonotusta ennakkomaksettujen loppujen tarkastukseen.
  13. Kolme volkkaria Suomesta on matkalla. Kaksi Tanskan kautta ja yksi Travemünden.
×
×
  • Create New...