Jump to content

Anssi

Members
 • Posts

  428
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Anssi

 1. Kiitoksia muistakin vinkeistä mutta tämähän vaikuttaa minun tarpeeseeni oikein hyvältä! Laatikko matkustajan penkin alle ja alkup. radio ja kaiuttimet siihen kiinni. Sopivasti vielä samaa merkkiäkin kuin ovien kaiuttimet. Omat googlaustaidot eivät näemmä riittäneet...
 2. Sori jos sotken ketjua mutta liippaa niin läheltä ettei viitsi aloittaa uutta... onko vinkkejä yhdistelmään alkuperäinen radio ja bluetooth? Eli Blaupunkt ja puhelimesta Tidal?
 3. Mukava tietää että aircooledilta tulossa loput rahat takaisin, pankki ei saanut kaikkia hoidettua. Jännä ilmiö että täällä hyvin aktiivisesti puolustetaan tahoa joka on jättänyt verot maksamatta ja pantannut kuukausitolkulla asiakkaiden rahoja. Ja Keiteleen Koneeseen sellaisia terveisiä että aion asioida jatkossakin mutta ei tämä keskustelu sinunkaan osaltasi ihan asiallista ole.
 4. Juu, siitä menee kalvon toiselle puolelle ilma. Voi vetää muualle ja jos kotelot on huonot ehkä kannattaakin.
 5. En ole aiemmin kiinnittänyt huomiota imu- ja pakokanavien kulmaan. Pakopuoli ei tee kuin alle 70 asteen mutkan, imu kääntyy yli 100 astetta (kuvassa ei näy tietenkään kannen sisään, venttiilit ovat 13 asteen kulmassa eli imukanava kääntyy vielä tuosta kohti kattoa)
 6. Työntötangoiksi laitoin CSP:ltä alumiiniset, 46g näytti olevan painoa eli melko sama kuin vakioissa. Pidemmät sylinterit aiheuttivat ongelman: suojaputkien pituus ei riittänyt. Hoksasin että 28x21x1.3 kuparitiivisteet sopivat kampikammioon ja näin sain molemmat o-renkaat hyvään kohtaan eikä suojaputkia tarvinnut pidentää. Tästä neronleimauksestani innostuneena unohdin laittaa "unohduspellit" :D
 7. No tämähän oli ihan uutta, kiitos tiedosta. Ihan tavallisen paksuisen pultin sinne taisin laittaa... Täytyypä tutkia mitä tuo voisi vaikuttaa, pääseekö öljyputki heilumaan tms.
 8. Pulteista vielä: tehdas on käyttänyt hieman omituisia pituuksia, kampikammiossa M8x42, 45, 65, 72, 88 ja 113 mm eli osan joutuu lyhentämään jos käyttää "kilotavaraa". Tuo 72mm pultti on muuten öljypinnan alapuolella eli sinne pitää muistaa laittaa töhnää väliin (arvatkaa mistä opin). Käytin hieman lyhyempää 70mm pulttia ja samaa Curil K2sta kuin kampikammion puolikkaissa. Vaihteistoon tulevat pinnapultit ovat pidemmät uudemmissa vaihteistoissa, kannattaa tarkastaa ennenkuin työntää moottorin paikalleen (arvatkaa mistä opin)
 9. Joo laipalliset kuparit voisi toimia mutta kuvan lukkomuttereita on 100 kpl paketissa jäljellä vielä muutama :) Ongelma on että pakoputkiston koko paino lepää näiden muttereiden varassa, jos ne löystyvät alkaa vuoto heti. En tajua miksi CSP lähettää kuparisia pakosarjan mukana, minulla ne eivät ole aiheuttaneet kuin ongelmia. Ja tehdaskin siis käytti tässä metallisia lukkomuttereita.
 10. Joo vähän lähteistä riippuen nää tiedot vaihtelee, amerikan nettisivuilla tuntuu olevan kaikenlaista. Tässä kuitenkin tehtaan "technische merkblatt" aiheesta :)
 11. Nyt pitäisi vielä jaksaa lyhentää työntötangot ja sitten sisäänajaa nokka-akseli. Voi olla että siirtyy keväälle mutta katsotaan nyt. Kansissa oli 62 palotilat (yksi oli hieman pienempi mutta kairasin isommaksi) ja männässä noin 3 cm3 lisää eli puristukset näyttäisivät olevan 8,7. Ihan sopiva mielestäni jos Oettinger käytti 8,3:1 , vakio 2.0 914 kaiketi 8:1, ja 1800 moottorissa on 8,6:1 Ja kun tässä ei sen kummemmin viritellä jätin imu- ja pakokanavat rauhaan, mitä nyt vähän siivoilin valun jälkiä. Vakio 914 kansi virtaa nettitietojen perusteella 192.4 imu ja 136.8 pakopuolella (0,550" nostolla) ja tässähän on isommat venttiilit kuin vakiona.
 12. Kannet eivät onneksi olleet vielä momentissa kun tajusin että pelteihin pitää tehdä tulpanjohtojen reiät (914 kannessa siis tulppa eri asennossa). Piirtelin merkit tussilla palotilan puolelta, reiän paikka olisi ollut varmaan melko haasteelista selvittää jos kannet olisivat moottorissa kiinni...
 13. Tiivisteet kannattaa hehkuttaa pehmeiksi ennen asennusta, ne ovat ilmeisesti stanssauksessa muokkauslujittuneet kivikoviksi.
 14. Ja kuparimuttereista puheen ollen... en laita sellaisia koskaan enää pakopuolelle, löystyvät ja kun niitä kiristää menevät lyttyyn. Sitten kun yrität irrottaa lähtee pinnapultti kannesta mukana... Nää laipalliset toimivat paljon paremmin.
 15. Juu, toi oli vain koekasaus että sain selville dekkikorkeuden.
 16. Pienemmän stefan napautin paikalleen takapyörän navan 46mm hylsyllä. Isomman ajoin puoleen väliin vauhtipyörällä painamalla ja muovivasaralla loput.
 17. Kansiin tuli Manleyn valmistamat 44 ja 38 venttiilit, kasauksessa ei ollut mitään ihmeellistä. Käytin alkuperäisiä jousia, niitä oli haasteellista löytää kun kaikki myyvät vain "HD" versioita. Classic Parts oli ainoa paikka josta löytyi. Tilasin samalla lautaset ja lukot. Tässä nelostyypin jousien tietoja: 021109623E on koville nostajille "Freie Länge 50mm, Druck bei 42mm 25kg, Druck bei 28mm 83kg" K-versio on hydraulinostimille, pituus 52mm, 39 kg ja 94kg Keinuvipujen akseleissa oli tyypillistä kulumaa, ilmeisesti nelostyypissä ei kovin hyvin öljy kierrä kansissa. Kyllä näillä vielä ajaa ja ne on helppo vaihtaa parempiin myöhemmin jos sellaiset sattuu löytymään. Nämähän ovat kiinni M7 kovilla muttereilla, hämmästyin tilausta avatessani kun osat olivat kuparin väriset? Ymmärtääkseni kovia pultteja ja muttereita ei voi sinkitä mutta en ole kuparoituja ennen nähnyt.
 18. Kaikki pumput olivat käyttökelpoisia, yksi ehkä muita parempi. Kulumista hädin tuskin havaittavissa
 19. loppukesälläkin tuli jotain tehtyä mutta moottori vielä käynnistämättä, josko sitä vielä ehtisi tämän vuoden puolella... Olin ostanut varmuuden vuoksi uuden Schadekin mutta toiveissa oli että osakasasta löytyisi hyvä alkuperäinen öljypumppu muttereita ei muuten kannata heittää roskiin, niissä jonkinlainen lukitus (tehdas on käyttänyt samanlaisia myös pakosarjoissa)
 20. Minä sain n. vuosi sitten onneksi rahani takaisin pankin avustuksella (nettikaupassa kortilla maksettuille osille ei saatu toimitusaikaa ja yhteydenottoihin ei vastattu kun pyysin rahoja takaisin). Harmillinen tapaus ja hyvää jatkoa yrittäjälle vaikka en todellakaan ollut tyytyväinen hänen toimintaansa.
 21. No ei sitä paljon jaksa mutta jotain pientä edes... Hyvä tietää ettei sulla ole kannet ainakaan heti haljenneet. Mitä öljypumppua käytit? Vai laitoitko kuivasumpun? Noissa kiertokangissa on aika reippaasti sivuttaisvälystä, taitaa falskata paineita. Pakosarjan patti ei kyllä minua häiritse, aika lyhyellä matkalla se kuristaa eikä tässä olla mitään järin tehokasta moottoria rakentamassa. Virtaus on joka tapauksessa suurempi vakio lämmönvaihtimiin verrattuna 😄 Mulla on hyllyssä Ahnendorpin kuplaan tarkoitettu pakosarja, siinä putki on ovaalin muotoinen pidemmältä matkalta eikä mitään suojaputkien väistöjä, sen saa asennettua myös tönärit paikallaan (CSP väittää että ne pitää olla irti).
 22. Menee vähän aiheen vierestä mutta millä keinolla olet toteuttanut 5x130 jaon etuakselille?
 23. Totta, niinhän se nykyään taitaa olla, en ole perehtynyt uusiin määräyksiin. Osat tilasin kuitenkin vanhojen sääntöjen aikana. Nyt pitäisi sitten jyystää kannet valmiiksi. Eli vähän siloitella valua ja koettaa kohdistaa aukot, pakopuolellakin on tekemistä. Jos olisi ollut fiksu niin tämä olisi kannattanut tehdä ennen seetien laittoa, nyt pitää varoa niitä 😞 Tuo imupuolen vika taitaakin olla CSP:n imusarjoissa, reiät ovat pari milliä liian ylhäällä.
 24. Tilasin sylinterit jo viime vuoden puolella, heti tilauksen tehtyäni huomasin ettei mistään saa valmiita shimmejä tälle halkaisijalle (eli 96 tai 103 olisi helpompi). Vähän mietitytti kuinkahan leveyden suhteen käy. Sylinterit ovat pidemmät kuin vakiot mutta kampikammiosta lähti siivu avarruksen yhteydessä. No, eihän kannen ja männän väliin näköjään jää tarpeeksi tilaa, laitan kuparirenkaat niin ongelma ratkeaa. Isommalla iskulla olisikin sitten pitänyt teettää shimmit jossain.
 25. Ja toisellakin puolella mahtuu pyörimään. Kurkin sen verran sisäänkin että perun puheeni mäntien suhteen, ei siellä paljon pidempi helma mahtuisi olemaan.
×
×
 • Create New...