Jump to content

rami

Members
  • Posts

    33
  • Joined

  • Last visited

Contact Methods

Profile Information

  • Paikkakunta
    Vantaa / Hämeenlinna
  • Ajoneuvot
    Kupla -67, Eriba Puck -79, Westy -70

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

rami's Achievements

  1. Mulla olisi yksi tuollainen koppa (tullut mukana amerikan tuontiautossa) hallussa ja voidaan tehdä siitä hyvin kauppaa. Laitan viestiä.
  2. Nyt vasta joudin perehtymään oikein ajatuksella vaunuunne. Todella hieno ja hienoja ratkaisuja! Morjenstellaan kesällä kun nähdään!
  3. Kiitti! Kovasti polttelisi jo päästä leiriytymään johonkin. Onneksi on kuplankin kanssa vähän hommia vielä edessä hillitsemässä menohaluja.
  4. Kiitoksia kovasti! Juu, olen siinä uskossa ja toivossa, ettei yllätyksiä ole luvassa. Yleisesti kunto vaikuttaa ainakin näin tuoreen omistajan silmin hämmentävän asialliselta. Katsastuksen jälkeen on sitten faktatietoakin enemmän. Vuosimalli on -79. Teimme aika reilusti selvitystöitä fiksun yksilön löytämiseksi ja tämä kyseinen vaunu löydettiin oltuamme yhteydessä hollantilaiseen harrastajaan, eikä vaunu ollut myynnissä julkisissa kanavissa. Kävimme menomatkalla Travemündestä Hollantiin lisäksi Hampurissa tutustumassa varasuunnitelmana yhteen toiseen Mobile.de:stä bongattuun uudempaan vaunuun. Eri kuntoisia näyttäisi olevan Mobile.de:ssä n. kolmesta tonnista ylöspäin. Toinen katsomamme vaunu oli selvästi uudempi (-91), mutta ajan hammas oli puraissut jo pahemmin. Metake evästeli ennen reissua, että iän perusteella on paha kuntoa arvioida ja näin todellakin näyttää olevan. Kun ikää on joka tapauksessa päälle parikymmentä vuotta, niin vähänkin huolimaton käsittely on taatusti ehtinyt jättää jälkensä. Kolhuja on yleensä tullut ja yksittäisenä esimerkkinä vaikka nostokaton kangas voi olla homehtunut muiden tekstiilien ohella ja niin edelleen. Mikäli kiinnostaa, niin tässä vielä pari muuta kuvaa.
  5. Teimme välipäivinä hankintareissun ja toimme Hollannista tällaisen Eriba Puckin. Nyt talvisäilössä ja kevään myötä pitäisi tehdä tarvittavat tarkastukset, rekisteröintikatsastaa ja ottaa käyttöön.
  6. Jepulis. Saman suuntaisia tarinoita olen kuullut myös. En ole tosin niin keuhkotutkija, että osaisin arvioida mikä on johtanut mihinkin kenelläkin. Kiistatonta joka tapauksessa lienee se, että ilmaan levitessään pienemmätkin määrät ovat vähintään mahdollisia terveysriskejä. Selvää on, että tuo eriste sorsien ja kanavien väliin tulevissa putkissa on vanhuuttaan varsin hapertunutta. Siitä siis irtoaa asioita, joita ilmavirta puhaltaa kabiinia kohti. Kiistatonta lienee myös, että haitta on ainakin mahdollinen lopputulos huomioiden eri luokkaa kuin saada virus hiirenjätöksistä. Ja vaikka nämä olisikin rinnastettavissa toisiinsa, niin en ymmärrä miten logiikka voi johtaa siihen, ettei toista haitoista kannattaisi pyrkiä poistamaan. Futista kannattaa katsoa joka tapauksessa pumppuongelmien uhallakin. Saksa voittaa. :)
  7. Juu, todellakin syytä laittaa mittasuhde kohdilleen. Joka tapauksessa, ihan fiksulta tuntuu tehdä asbestiton valinta siinä kohtaa kun se on tehtävissä.
  8. Juu, kyllä vaan. Ja samaa tauhkaa kytkimessä.
  9. No juu Lasse, onneksi koskee vähän eri lainsäädäntö työturvallisuutta ja yksityisten ihmisten omistamia ajoneuvoja. Ihan näin faktapohjalta, niin maailmanlaajuisesti melkoinen määrä ihmisiä pistää vuosittain oikoiseksi asbestin seurauksena. Nyt en löytänyt enää linkkiä, mutta aiemmin luin artikkelin tutkimuksesta, jossa todettiin Britanniassa asbestialtistuksen olleen 60 / 70 - luvuilla autonasentajien yleisin kuolinsyy. Tosiaan, kuulostaa vaan aika raisulta, että auton sisätilaan lämpöä tohottavissa putkissa on ainakin osittain hapertuvaa asbestia eristeenä. Omalla logiikallani en keksi kertakaikkiaan mitään muuta johdonmukaista seurausta, kuin että lämmitysjärjestelmästä saattaa tulla asbestipölyä auton sisäilmaan, mikäli siellä noita alkuperäisiä putkia käyttää. Näin visapäisen ritarillisesti sanoisin, että ihan sama minun terveyteni kanssa. Samassa autossa kulkee kuitenkin mukana myös sekä hurmaava avovaimo että suloinen tytär, joten ainakin heidän johdosta kiinnostaa mitä autossa hengitetään.
  10. Näistä lämpöputkista oli näemmä keskusteltu toisessakin ketjussa. Joka tapauksessa, heitin putket omastani mäkeen ja korvasin 60mm joustavalla pakokaasuletkulla. En ole materiaalin asiantuntija, mutta eikö vähintään noissa päissä ole asbestia joka on hyvinkin mureaa vuosikymmenten tärinän ja lämmön seurauksena?
  11. Jeppis. Äkkiä arvioiden, niin tuossa saattaa olla vielä mahdollisia huolia tiedossa palkinnon voittajalle - ellei sitten mene niin fiksusti, että laitattavat piuhat ojennukseen ennen luovutusta. Nyt kyltti rohkaisee menemään istumaan (ts. kuvauttamaan itsensä) autoon ja ei ole varmaan kenellekään yllätys, että yksi sun toinenkin ropeltaa innokkaasti erinäisiä irtoasioita.
  12. Joku saattaa olla huomannutkin verkkokauppa.comin arpajaispalkinnoksi laittaman kirpun. Poikkesin eilen illalla siinä heidän pisteellään ja nappasin samalla kuvan kojelaudan alta.
  13. Vuoto siis lasin ja tiivisteen välissä - tiivisteen ja korin välistä näyttäisi pitävän kuten kuuluukin. Hinkkasin talvella pellin paljaaksi, pistin päälle sinkkimaalia ja sikaa siten, että reiät kulmissa jäivät auki. Siellä suunnassa kaikki kondiksessa. Mitä luulet Tanhis - voisi varmaan ajatella, että vahapohjaisella kotelosuoja-aineella ja mainitsemallasi asennusrasvalla on varmaankin lopputulos varsin sama (tai ainakin toimintaidea tässä käytössä on yksi yhteen)?
  14. Jes. Tähän taktiikkaan tukeudun tässä kohtaa. MIelelläni myös välttäisin lasien listoineen ylimääräistä venkslaamista. Pahimmillaan tosiaan kuupasta ottavaa hommaa (siis jos ei osaa tai nauti tuskasta muuten vaan).
  15. Katsotaanpa. Toisaalta vinkattiin, että vahapohjaista kotelosuoja-ainetta lasiuran pohjaan levittämällä on saavutettu kovia tuloksia. Sittenhän vaihtoehtona on tosiaan myös laatutiivisteiden vaihtaminen, mutta pakko myöntää, että varsinkin alumiinilistojen kanssa painiminen on epämotivoivaa puuhaa. Tai näin sen olen itse kokenut omalla etevyystasollani. Joku toinen voi tykätäkin. Kiitoksia näistä huomioista ja vinkeistä!
×
×
  • Create New...