Jump to content

Matti-Pekka

Members
 • Posts

  969
 • Joined

 • Last visited

Contact Methods

Profile Information

 • Paikkakunta
  Janakkala

Recent Profile Visitors

5857 profile views

Matti-Pekka's Achievements

 1. Heti alko pelottaa että tuleeko liian retee, ja vedin vähän takas. Nysväsin tuohon pulskaan etupyörään 50 -lukusen ämmän etulokasuojan ja siihen keski-aikaisen rautarakenteen oloisen topakan kiinnityksen.Näyttää melkein selvinpäin tehdyltä, eli hyvä näin.
 2. Jos sulla on ajoituslamppu (sropo) ja pääset noinkin hyvin vian päälle , niin kun tuo alkaa kakoo niin kytke ajoituslamppun tunnistin vaikka suoraan puolaan menevään johtoo ja muuten normisti + puolan +ja miinus koneen maahan. Tähtää ajoituslamppua hihnapyörään ja katso välähtääkö lamppu aina 1/2 kierrosta hihnapyörän kehällä vai jääkö välkkyjä pois? Voit myös kokeilla jokaiseen tulpanjohtoon erikseen niin näet jättääkö jotai aina pois vai satunnaisesti . Onko sytytysmoduli jo vaihdettu ja kokeiltu tyhjäkäynnintasain ohitettuna?
 3. Olisi mukava tosiaan tietää loppuuko sieltä puolasta sytytysvirta vai polttoaineen syötöstä virta ...sammuuko koetaulusta valoja samalla ..jos vika on päällä oletko ehtinyt mitata onko puolassa silloin edelleen sytytysvirta(+)? Polttoainepumpun rele on varmaan jo vaihdettu. Jos puolasta loppuu virta voisi virtalukon pohjastakin löytyy vika.Kiusallisia vikoja paikallistaa.
 4. Jos kylmää tai kuumaa konetta pyörittää vaikka hylsyavaimella hihnapyörästä (ilman kytkettyä sytytysvirtaa) niin tunteeko koneen pyörityksessä enempi vastusta kuumana kun kylmänä? Mulla oli kerran yhdessä starttimoottorissa sellainen vika että ajon jälkeen kuumana ei aina tahtonut jaksaa kunnolla pyörittää , niin siinä oli yksi startin hiili niin tiukasti ohjaimessaan että se juuttui hieman kiinni ja startti toimi todella heikosti. Yleisemmin samaa ongelmaa oli WBX syncrossa ja sen alla sai välillä kipasta makuulla..siinä laatikon ja startin kiinnityksessä oli niin paljon hapettumaa että välillä se vaan ei tahtonut pyörittää...ja sitten kun löi puukonterän startin ja laatikon liitokseen taas matka jatkuu...
 5. Onko se niin että se startin pyöritys nopeus muuttuu oleellisesti kun kyse on kylmästä tai kuumasta koneesta? Eikös se kone kumminkin tärähdä käyntii heti kun se pyörähtää? Joskus kun moposta loppu tuo 12 Ah miniakkun teho talvella pakkasilla niin virta päälle ja kone poksahtaa aina käymään vaikka sen saa vaan kerran ympäri polkusimella. 6V laitteissa on jännitehäviöt johdoissa usein syyllisiä huonoon kipinään ja starttiin ja tuo jo aiemmin mainittu maadotuksen heikkous. Jos se kumminkin pyörii niin voisi mitata kuinka alas puolassa laskee syöttöjännite startin aikana..Jos puola on ehjä ja tuohon (kärkikoneeseen) sopiva 6v puola niin sen ensiö on kaiketi 1 ohmin luokkaa , eli virrat päällä kun kone ei käy puola vetää jo n.6 A virtaa(käydessä kulutus vähenee kun latausaika lyhenee)..hyvät saa olla johdot virtalukolta/releeltä. Jotenkin arvelen että startti naukkaa nyt niin paljon virtaa että puolalle ei riitä jännite kunnon kipinään.
 6. Piti kokeilla samaa vanne/rengas settiä mitkä on jo vaunussa ja takana myös eteen...tuleeko katu-uskottavuutta?
 7. Terve olisi tarve tuollaisista vähintään vastaavan laatuisista ruuvi/mutteri kiinnityksellä olevista venttiiliilikopista T1 koneeseen. Ei tarvi olla kalliitkaan ,mutta ehjät pitäis olla ja sellaiset joihin saa uusia tiivisteitäkin kaupasta. Tarjoa kuvan ja hinnan kanssa. Yv tai maili matti.paavela@pp2.inet.fi
 8. Mulla taisi olla pienimmät tuolla 77.95 mäntiä/sylintereitä,pitää käydä vielä penkoo.
 9. Joo..se saattaa olla ettei tälläisessä mopokäytössä tuo viinalla läträäminen kannata. Nyt ihan alkumetreillä on tullut eteen se että tämmöinen alumiini konekikkara vapaassa ilmassa (siis ilman mitään kotelointia) jäähtyy nopeesti ja lämpenee hitaasti. Ihan pienen ajon jälkeen pitää käytää konetta hieman aikaa että kone vetää kuumaa esilämmitettyä ilmaa, muuten ajoon lähdössä saa käyttää rikastinta aika pitkään.
 10. Tänään tankkasin 10 litraa 95:sta ja 10 litraa E85 :sta ja vetasin sellaisen 70km testilenkin. Ensin ajoin isompaa tietä jonkun 25 km ja siinä jätskitauon jälkeen säädin hieman rikkaammalle kun ajon jälkeen oli tyhjäkäynti hieman matala (1/4 kierrosta neulaputkee alemmas).Siitä sitten isompaa väylää n.10 km ja sitten kurvikkaalle kantatielle. Tuossa kantatie tiukoissa mutkissa ja melkein nollasta lähtevissä kiidytyksillä huomasi ettei alavääntö ole ihan sitä parasta tasoa mikä tässä koneessa on aina miellyttänyt, muuten kierroksilla veto on hyvä. Käänsin seuraavalla pysähdyksellä vielä 1/4 kierrosta neulaputkee alemmas, ja se paransi kyllä ihan alavääntöä hieman. Kaikenkaikkiaan testi tuolla maltillisella 50/50 satsilla meni hyvin. Jos kytkisi sulkuhana kanssa tuohon WBX jakajaan 1 toimisen alipainekellon , niin tuon SU:n antama roima alipaine läppää avatessa antaisi kyllä aimo buustin tuolle alhaalta lähtevälle väännölle..mutta jos ajetaan tavan bensalla pitäisi se hana sulkea koska alhaalta kakspäällä vedätettäesä (isommalla vaihteella) se ennakko nousee liian nopeasti isoksi ja alkaa välillä detonoimaan.Eli hana kiinni ja bensaa ja hana auki ja viinaa..testit jatkuu.
 11. Ok kiitos ja kysäse..tässä mopossa ei tosiaan suutinjumppaa tarvi kun on kaasari jossa ei ole suuttimia ..eli mutteria kiertämällä seos rikastuu ja laihenee koko alueella ja ryyppy lisää portaattomasti seosta ja nostaa kierrosnopeutta. Polttoaine pumppu(sähköinen) ja paineensäädin (petrolking) molemmat on viinan kestävät samoin kun letkusto. Käyttökokemukset tosiaan kiinnostaa ja mahdolliset ongelmat. Vai meinaat Ukrainan poikain koneen opettaa ihan vegeruualle...mitähän se siitä tykkää? No lämmöstä ei ainakaan ole pulaa ..sitä riittää kaasarin puolesta kyllä, ja kun ei detonoi niin sytkää saa säädettyä miten vaan.
 12. Onko lajitovereilla oikein ajettua henkilökohtaista kokemusta miten tuollainen 1600 T1 (oikein säädetty ja toimiva kone) toimii tuolla viinalla? siis ajokokemuksia ja teknisesti tarvittavia muutoksia jotta homma pelaisi lähes samoin kun bensalla? Ja kesäajo kokemukset riittää, en vanha ukko oikein enää jaksa talvella mopolla ajaa. Mopossa tuo kone menee kyllä helpolla. Normi ajossa ei kyllä tarvitse kun max. 1/2 kaasun alueesta käyttää, motarilla on hieman alle 1/2 kaasulla nopeus kaksipäällä 115..120 km/h.ja koneen kierrokset on 3200..3500 .
 13. Joo..toin asiani hieman huonosti esiin. Tarkoitin tuolla "viinalla" ihan pumppu etanoliseosta. Kaksiosainen tankki on näissä jo vakiona, sitä ei tarvi vaihtaa. Vakio nokalla olen omat koneet tehnyt ja puristus on maltilliset 8.4 . Sytkä on WBX:n ja siihen saisi kyllä mukavasti ennakoita jos laittaisin vielä alipaine säädön päälle(vaikka 1 lähtöisesti) tuosta SU:sta tulee niin kovat alipaineet että sitä ei voi muuten käyttää. Normaalisti nyt tuo kuluttaa kahden kuormalla liikenteen mukana ajettaen 6..7 l/100 tien nopeudesta riippuen,ja jos pihistellään niin on päästy 5,6l/100km. Kulutuksen kannalta ei juurikaan mitään sellaista ole tehtävissä millä tuota kulutusta saisi alemmaksi ,ilman että mukavuus kärsii. Seostahan näissä vanhoissa Su kaasareissa säädetään ihan kääntämällä neulaputkea vaan alemmas/ylemmäs ja sen voi tehdä vaikka ajaessa ja seos muuttuu samalla koko alueella, nokkelaa! Tuolla kokoonpanolla on nyt ajettu n. 70 000km ja kaikki pelaa hyvin. MUTTA sen polttoaineen hinta nyppii, se pumppuviina olis halvempaa.
 14. Nyt alkaa tuo polttoaineen hinta pännii. Mitäpä jos tankkaisin toisen tankin mopossa (2 osainen tankki) viinalla ja toisen bensalla, ne sitten sekoittuu siina aikanaan. Mitä kokemuksia lajitovereilla on tuollaisen 1.6 T1 koneella kun viinapäissään ajaa..mitä on jouduttu säätelee. Mulla on mopossa Volvon iso SUkaasutin ja siinähän ei mitään suuttimia /kumikalvoja ole ja seoksen koko alueelle saa säädettyä vaikka ajaessa . Entä jos ajaisin pelkällä viinalla, saisikohan sen enää kylmänä käyntiin??
 15. Kyllä 16 pitäis hyvinkin riittää..itsellä on ohuempaa , johtojen pituus sulla on varmaan vaaksan verra. Tarkista maadotus startille . Nämä nissanin startit on 600,,800,,1200 W teholtaan, mulla on tuo 1.2 kW startti . Viime viikolla laitoin yhteen uraliin startin se oli 800W Nissanin startti ja sama hammaskehä, niin 12 Ah(150 EN) ei riittänyt kun jos akku 2/3 latauksessa. Kun siihen laitettiin joku 16Ah akku jonka käynnistysvirta oli 180-190 luokkaa , niin potkasee iloisesti vaikka akku ei ole edes sitä 2/3 täys latauksesta. Kaapelikoko 16 ja akku penkinalla. Ehdotan että tarkista maadotukset johtojen liitännät.
×
×
 • Create New...