Jump to content

Matti-Pekka

Members
 • Content Count

  779
 • Joined

 • Last visited

Contact Methods

Profile Information

 • Paikkakunta
  Janakkala

Recent Profile Visitors

4667 profile views
 1. tavan 12V kärkipuola olisi tuota luokkaa 3...4 ohmia ensiö vastusta. Onkohan mahdollista että kärjissä olis vuotovirtaa ? joskus kärjissä on ollut oikosulkua jousen kautta akselitappiin ja siitä on on seurannut kärkien palaminen ja jopa muovisen seuraajan (nostin osan) sulaminen. Tarkastaisin onko jossain oikosulkua ja onko pyörijä ja virranjakajan kansi oikeaa paria , että pyörijä oikeasti "ylttää" jakajan kannen hiileen asti. Heikolla kontaktilla pystyy ajaa n. 100 km ja sitten loppuu meno....sitten alkaa palaa paikat pas2. Omakohtaisia kokemuksia kun sekoitin eri aikaisia kuplan pyörijöitä ja jakajan kansia keskenään....
 2. Kyllä sinne jakajaan voi sen kärkilevyn(moduli levyn) alla olevaan keskipakoissäätimeen vaihtaa irronneen /katkenneen jousen toisesta jakajasta , ja usein riittää kun silmämääräisesti saman vahvuisen jousen laittaa. Ehkä useimmin syy on kumminkin niiden keskipakoislimppujen liikkeen nahistuminen, jolloin limput ei kunnolla kevyesti liiku koko liikerataa. Jos jouset näyttää ehjiltä niin ensin ohutta irroitusöljyä vaan sinne ja limppujen liikutteluu ja paineilmaa mukaan. Kun tuntuu ettei mitään nahistusta enää tunnu , niin hieman tuhdimpaa (ohut moottoriöljy/aseöljy) voitelu vielä lopuksi, Ohuempi jousista osallistuu siihen viimeiseen palautukseen, ja siihen jouseen tai sen asetustappeihin on saattanut tulla väljää niin ettei se ole esijännityksessä lainkaan. Sen jousilenkkejä voi supistaa niin että jousessa ei ole välystä. Vahvemmassa jousessa joka vastustaa suuremman ennakon säätöä, saattaa olla jo alkujaankin pieni välys ja se on ihan ok. Alipainekellon vetovastusta jakajan kärkilevyyn on joissain jakajissa ollut mahdollisuus säätää jousen kiinnitystapin epäkesko tappia kiertämällä. Normi tilassa keskipakoissäätimen voitelua hoitaa pyörijän alla olevaan huopapalaan sitoutuneen öljyn johtuminen säätimeen akselille, eli muutama tippa öljyä silloin tällöin pyörijän alla olevaan huopapalaan. Oletko kokeillut kuumana käynnistäessä sellaista , että et "sahaa" pitkään startilla vaan teet lyhyitä startauksia? Jos käy niin että kone tuntuu käynnistyvän juuri kun lyhyen startin lopettaa, eli tulee tunne että kone ei käynnisty kun starttaat vaan kun yrittää käynnistyä juuri kun "päästät" avaimesta. Silloin usein kuuma startti vie liikaa virtaa käynnistimeen ja jännite puolalla laskee niin ettei hyvää kipinää tule kun vasta kun starttille ei enää mene virtaa. Jos siltä tuntuu niin mittaa puolalle tuleva jännite kylmänä ja kuumana. Ja tee vaikka testi niin että ajat koneen sellaiseen tilaan että käynnistyvyys on yleensä heikko ja anna puolan + nastaa lisävirtaa ulkoisesta akusta tms. virtalähteestä. Joskus startit alkaa heikon laadun tai pitkän iän seurauksena naukka selkeästi enempi virtaa kuumetessa ,kun mitä normaalisti tapahtuu. Myös puola menettää tehoaan kuumetessa eli sen asennuspaikkaa muuttamalla voi saada parempaa kipinää
 3. Taitaa 20 astetta max.ennakko kierroksilla olla liian vähän...omissa ilmajäähy T1 1600 koneissa on max. ennakot makeimmillaan 28..32 astetta eykk. ja silloin hieman jakajasta riippuen perusennakko 10...12 astetta eykk.
 4. Kyllä siinä on riskinsä laittaa vähääkään ylipitkää tulppaa, koska jos sinne tulpan loppukierteisiin (palotilan puolelle) pääsee hiemankin palamaan karstaa, niin on hyvin todennäköistä että tulpanvaihdossa tulee ulos tulpan lisäksi myös tulpan kierteet. Tuossa näyttää olevan vielä tulppa jossa ei ole "itsepuhdistuvaa" ulkonevaa elektrodia , eli jos siihen laittaa ulkoneva elektrodi mallisen tulpan niin kipinäkin osuu paremmin jo palotilaan, ja tulppa pysyy paremmin puhtaana.
 5. Terve Kyllä läppien alla (imusarjan puolella) on tasausportti ja toiseen kurkkuun alipaine kanava jakajalle.
 6. 50-luvun Simcan lättäpää V8 koneeseen , yksi kaasari keskellä.(tämä oik. puoleinen biili)
 7. Terve Olisin kiinnostunut ostamaan ehjän ko. kaasuttimen /siihen osia/ myös arpa kuntoinen varaosakaasutin kiinnostaa. Yhteydenotot YV tai maili matti.paavela@pp2.inet.fi ps. jos hyvää linkkiä ko. kaasuttimen säätöön ja varaosiin niin linkitä minulle.
 8. Tänään kun ajelin Ahveniston moottoriradalta ,kanta motoristien poikakerhon maanantai meetingiltä ..tuli VWK:n kioskikiituriin mittariin 50 000km ...melko tarkkaan kuukautta vaille 4 vuotta sen pöristelyyn on mennyt aikaa....
 9. Jaa..ehkä..kupla näytti livenä hieman vaaleamman siniseltä, ja siinä oli jotkut erikoisvanteet, mutta sellaiset "ortodoksisemmat" ei noin riehakkaat kun kuvassa.
 10. Terve Oltiin vwk-mopolla kesälomareissulla rouvan kaa , ja Pudasjärven huoltiksen pihassa 26.6. vieriparkkiin ajoi kaunis sininen kupla, ja omistajankin kanssa siinä hieman juteltiin löysät pois, mutta ei tullut otettua kuvaa eikä kysyttyä kuka tämä (selvästi pitkänlinjan harrastaja) olikaan?
 11. Terve Kyllä ne keinut saisi paikallaan olla puristuspaine mittauksessa ja mittaus vielä kaasu täysin auki. Jos sinne ei tule ilmaa mistään , niin eipä sinne synny juurikaan kunnolla puristuspainettakaan. Onhan jakajan jako oikein, eli kun 1 syl ventiilit vaihtaa (toinen sulkeutuu ja toinen aukeaa) osoittaa jakajan pyörijä suoraan kohti 3 sylinteriin menevää tulpanjohtoa, ja toisin päin kun 3 syl venttiilit vaihtaa. Ja jakan pyörintäsuuntaan johdot 1.4.3.2. Mikä on sytytysennakko? lähtökohdaksi riittää vaikka 10 * eykk perusennakkona, pitäis poksahtaa jo käymään. Miten venttiilin välykset on tarkastettu?
 12. Voisihan tuon akselin "turvottaa" pooriosiltaa uudelleen vaikka pyöllyskehrällä , ja sitten silottaa sopivaan rymppikokoon , ja jäähdyttää akseli + roottoriosa kuumaks ja puristaa akseli paikalleen. Kyllä koneistamolla (ihan perinteinen korjaus sorvaamo) tuon korjaa.
 13. Eihän nää asiat mulle kuulu, muuten kun oon ite riskiryhmää (tainnut olla koko elämäni..) mutta viikonloppuna mopo reissuilla otettuja kuvia ..karanteeniako " tänään käytiin pojan (miniä mulla vwk:n vaunussa) kaa pilpalan lättähattu kahvilassa ja vielä siitä räyskälän airport kafeessa jädellä. Oli paljon mopoja liikenteessä, lättiksen parkkiksella ei kaikki mahtuneet kahteen kuvaan.. "
 14. Kaikki on tullut aina ite maalattua..harraste auto aikanaan "osamaksulla" runko, sisusta, lokarit, ovet, luukut..erikseen kun oli niin pieni talli ...ja nykyisin tulee enää maalattua korjausmaalauksia autoon ja tietty näitä moottoripyöriä...mutta en ole raaskinut maksaa ulos, vaan ite pitää tehdä, no eipä myöskään tarvi sitten valittaa että joku teki huonoa jälkeä.Nykyisin on aika kätevä maalinhankintapaikka netissä tuo, automaalit.net hyvät tuotesivut ja saa teknistä ohjeistusta jos tarvii. nyt on muutama päivä maalattu sivuvaunuja..ja taas tuli juuri niin hyviä kun itse osaa...Nykyiset pohjamaali/fillerit on kyllä hyviä pohjamaaleja ja eristää vanhaa venäläistä maalaustakin uusilla väreillä maalata. Yhden käden paineilma epäkesko hiomakone ja käyttää softeja kittejä ja juuri hyviä fillereitä niin saa nätit pohjat.
×
×
 • Create New...