Jump to content

Matti-Pekka

Members
  • Posts

    1081
  • Joined

  • Last visited

Contact Methods

Profile Information

  • Paikkakunta
    Janakkala

Recent Profile Visitors

7236 profile views

Matti-Pekka's Achievements

  1. Jos et mistään tunne löytäväsi ,niin mulla pitäis tuollainen laarissa olla.
  2. Mä huutelin varmaan vuosia tuollaissa kiekkorippii, joita 70..80 luvulla oli koetauluissa ,,en sellaista mistään löytänyt, siis etsin mun mopoon sellaista. Kerran ajellessa sain kuningasidean..NUMEROLUKKO..no mulla on ollut nyt varmaan puolvuosikymmntä mopon tankin yhteydessä kiinnitetty tavan numerolukko johon laitan tankkauskilometrit ylös.
  3. Vielä hieman venttiilin jousista yleisesti..ei minkään värisistä erityisesti. Itsekin aika pitkään kaikenlaisten moottoreiden kanssa tekemisissä olleena ,ja joskus jopa kilpamoottoreiden parissa palkkaa saaneenakin, niin yksi asia mikä itsellä on tullut ko. paikan jousten kanssa ongelmana eteen on sen jousen käyttökestävyys. Nestejäähykoneissa on olosuhteen hieman helpommat , mutta ilmajäähyissä varsinkin pakopuolella ollaan siinä hilkulla alkaa jousi jo päästymään. Vanhoissa ilmajäähykoneissa jo 60 luvulla käytettiin venttiilin jousien ja kannen välissä lämpöeristettä. En tiedä oliko jousien materiaalit huonompia(en oikein usko) mutta se päästyminen alkaa jo siellä 200 asteen tuntumassa. Hyvissä kuuman koneen jousissa pitää materiaalin kyllä olla tavan konetta parempaa..tai muuten järjestää että jousi ei niin nopeesti kuoleennu. Ihan vaan omia ajatuksia tässä..
  4. Tämä ei oikein tähän liity, niin kun mun muutkin jutut tahtoo mennä hieman ohi aiheeen. Tänään mulle tuli muutama venttiilinjousi sellaiseen rapiat 20 000hv koneeseen teetettyjä. Verrokkina vieressä vw:n tavan jousi. Mulla nuo tulee tiukemmiksi jousiksi tiettyihin iskunvaimentimiin. Mulla on noiden jousien tilaus/valmistus speksit ,,onhan siinä aika paljon tietoa. Ihan kevennyksenä vaan ,,ei kai nyt kukaan suutu...
  5. Ihan mielenkiintoinen pikku juttu..tuo wbx vauhtis painaa 6kg ja T1 vauhtis n.8 kg.
  6. Tuossa kytkimessä(kaikissa tehdyissä kytkimissä) on jo valmiina T1 kampuran keskiö...eli ei tarvis kun leikkaa tuo wbx keskiö huisin nevadaan ja pulttaa nää valmiit T1 keskiöiset kytkimet kiinni siihen wbx vauhtikseen..Eli ihan kaikkiin tehtyihin on alusta lähtien naitettu jo T1 keskiöt.
  7. Ei tätä saa loppumaan ,tää on niin koukuttavaa..Onkohan tää wbx vauhtis..äkkii mitattuna näyttäis starttikehä samalta kun T1 12V . Sama startti??Tuon sisään mahtuis suoraan kiinnittää tää oman vauhtiksen (tai tuossa kuvassa oma vauhtis on liitetty T1 napaosaan) kytkinhilut. Tietysti vois liittää nää omat vauhtikset kokonaisuudessaan kun näissä on jo naitettu T1 kampurannapa Ukrainalaiseen vauhtikseen. Jos tää oli WBX vauhtis, niin niitä pitäis olla meillä varastossa kohtuu paljon...
  8. No niin ,pitikö tuokin sitten olla pyöritetty nurinpäin...ok.eiköhän mulla nyt oo kaikki legot kasas, että aletaan näistä sitten kehittelee,,valmista ei löydy.
  9. No ,mä en vaan käsitä lopettaa tätä jatkuvaa jankkaamista ja kyselyy, ennen kun joku sanoo että..NYT RIITTÄÄ!. illalla ja yöllä taas pikku päässä raksutti, että käviskö löytyiskö automaatin starttilevyy sellaista kokoo joka vastais enintään tuon T1 12V vauhtiksen starttkehän kokoa..sen voisin kiinittää tähän nykyiseen pieneen vauhtipyörään. JA jos siihen vielä löytyis helposti kauppalaadun 12V startti. Onko wbx / muut pakut sellaista vetolevyy?
  10. Ok.. ei sitten muuta kun jatketaan valitsemalla tiellä...aina sitä vaan yrittää löytää sen aidan matalimman kohan..
  11. OK. mä hieman selvennän tarvetta. Mua kiinnostaa vain sen vauhtiksen halkaisija starttikehineen..kytkin tulee ihan omanlainen siitä ei välii. Ja saako siihen vauhtikseen sopivaa 12V starttia.
  12. Nyt alkaa kumminkin tilan ahtaus vaivaa ja kokeillaan vielä...Valtosen valituissa paloissa oli teksti""Wauhtikset 6volttinen vauhtis, hampaita 109kpl, halkasia 273mm 12volttinen vauhtis, hampaita 130kpl, halkasia 276mm Sillä onko 180 vai 200mm vauhtis, ei ole väliä kampi/startti puolelle (on olemassa kuplaan sopiva 12V pakun (1976-1978) 1600 koneen vauhtis 210mm & T4 paineasetelmalla+levyllä, mutta sen sivutan maininnalla)"" Siis onko olemassa(ja ihan saatavissa) jossain pakussa 210 mm vauhtis? onko tuo 210 mm siis mitta hammaskehän kanssa? Pahus kun nuo 273..276 mitat tekee vähän tiukkaa ja vaatii isoja muutoksia niin adapteriin ja koneen runko kiinnitykseen, eli päivitys vanhempiin versioihin tulisi työlääksi. Pikkasen pienempi vauhtis hammaskehällä pitäis löytää, tai sitten pitää tehdä ihan uuden mallinen koneen kiinnitys ja adapteri..ehkä myös jatkaa hieman runkoa enempi..ei huvittas.
  13. Kyllä itse liputtaisin valuraudan puolesta, jos kyseessä oli varsinkin enempi harrastetoiminen kulkupeli ,eli käyttö ei olisi ihan jokapäiväistä. Myös männän materiaali on vaikuttava , useinhan männät on alumiinia ja alumiini mäntä/alumiini sylinteri/seisonta-aika/ tiivistynyt kosteus (vesi) jarrunesteeseen merkitsee usein jumia. Näin itse sen tuumisin.
×
×
  • Create New...