Jump to content

Matti-Pekka

Members
 • Content Count

  767
 • Joined

 • Last visited

Contact Methods

Profile Information

 • Paikkakunta
  Janakkala

Recent Profile Visitors

4587 profile views
 1. Voisihan tuon akselin "turvottaa" pooriosiltaa uudelleen vaikka pyöllyskehrällä , ja sitten silottaa sopivaan rymppikokoon , ja jäähdyttää akseli + roottoriosa kuumaks ja puristaa akseli paikalleen. Kyllä koneistamolla (ihan perinteinen korjaus sorvaamo) tuon korjaa.
 2. Eihän nää asiat mulle kuulu, muuten kun oon ite riskiryhmää (tainnut olla koko elämäni..) mutta viikonloppuna mopo reissuilla otettuja kuvia ..karanteeniako " tänään käytiin pojan (miniä mulla vwk:n vaunussa) kaa pilpalan lättähattu kahvilassa ja vielä siitä räyskälän airport kafeessa jädellä. Oli paljon mopoja liikenteessä, lättiksen parkkiksella ei kaikki mahtuneet kahteen kuvaan.. "
 3. Kaikki on tullut aina ite maalattua..harraste auto aikanaan "osamaksulla" runko, sisusta, lokarit, ovet, luukut..erikseen kun oli niin pieni talli ...ja nykyisin tulee enää maalattua korjausmaalauksia autoon ja tietty näitä moottoripyöriä...mutta en ole raaskinut maksaa ulos, vaan ite pitää tehdä, no eipä myöskään tarvi sitten valittaa että joku teki huonoa jälkeä.Nykyisin on aika kätevä maalinhankintapaikka netissä tuo, automaalit.net hyvät tuotesivut ja saa teknistä ohjeistusta jos tarvii. nyt on muutama päivä maalattu sivuvaunuja..ja taas tuli juuri niin hyviä kun itse osaa...Nykyiset pohjamaali/fillerit on kyllä hyviä pohjamaaleja ja eristää vanhaa venäläistä maalaustakin uusilla väreillä maalata. Yhden käden paineilma epäkesko hiomakone ja käyttää softeja kittejä ja juuri hyviä fillereitä niin saa nätit pohjat.
 4. no, kyllä siinä vielä nassu mustuu...😀
 5. Omissa koneprojekteissa se on jätetty pois...ei ole aiheuttanut ongelmia.
 6. Ei tuo mönjä sitten haissut bensalle? Onko tuossa jakajassa alipaine liitäntä kaasuttimeen?
 7. Petrol King on aika hyvä paineentasaaja/säädin. Ja jos on koneeseen tarkoitettu pumppu niin oikein mitoitettu "hukkaportti" kai varmin...no voihan tietty sekin tukkeutua...🙂
 8. Kyllä se vähän niin on että näissä sähkölutkuttimissa on sittet tuo Facet tai Hugo tms. on tuo painee säätö ja tuotto ihan herran hallussa...jos on laatuisat virityskaasuttimet hyvillä neulaventtiileillä ja kookkaalla koholla voi hyvin ajatella pitää polttoaineen paineen 0.2 tasolla , ja pumpulla joka pystyy tuotonsa puolesta myös pitämään sen. Mutta näissä lutkuttimissa on paine ihan kiinni sen pumpun korosta ja etäisyydestä (imuvirtausvaste)tankkiin ja valitettavasti myös tuurista.. Eli jos on pieni tavan putouskaasutin ja joku näistä tarvike lutkuttimista, on tietoinen riski laittaa kiinni ilman mitään paineen tasaajaa/rajoitinta. Ja tietysti taas vain oma kokemusperäinen vakaa mielipide.
 9. Oma kokemus noista vw:n yksikurkkuisista pict Solexeista on se että mitä uudempi malli niin tempukkaampi. Ainakin mopoissa on parhaiten ja varmimmin toiminut wanhemmat mallit ilman ilmankierrätystä(bybass) ja sulkuventtiileitä. Joistain uudemmista ei saa tyhjäkäyntipiiriä toimimaan vaikka pesee utralla tuntikausia ja/tai dippaa välillä lipeään...ei vaan toimi tai toimii muutaman päivän. Jos on tavan auto (tai mopo)1300...1600 niin se vanhempi pyöreäkohokammioinen on kyllä hyvin luotettava tuossa kokoluokassa, ja toimii hyvin sekä pelkällä alipainejakajalla sekä alipaine+keskipakois jakajalla.
 10. Hommaa paineensäädin, tai painelinjasta 1 mm suuttimen läpi paine paluu tankkiin. Hyvä paineensäädin on kyllä hintansa väärtti ja paineet saa olla lähempänä 0.15 bar kun 0.2 baria.
 11. Eipä tuossa nyt kannata "hypätä pituutta" tuon takia. Sytytyksen kannalta on ihan hyvä vaikka merkeistä tuo ensimmäinen lovi (kuvaa katsottuna eniten oik.) on koneen sauman kohdalla kun perus sytytysennakkoa tarkistat. ja silloin on pyörijä joko tuossa missä nyt, tai sitten siitä 180 astetta, siinä jakajan merkkiviilon kohdalla. Kun siinä pyörijän kohdalla vaihtaa joko 1 tai 3 sylinterin venttiilit (toinen sulkeutuu ja toinen avautuu)niin silloin toisessa (siis siinä näistä jossa venttiilit ei vaihda)on sytytyshetki. Silloin se pyörijän osoittama kohta on sen sylinterin sytytyskohta ja siitä sitten jaat johdot pyörintä suuntaan 1.4.3.2 . Venttiilin välykset kannattaa säätää niin että kun vastakkaisen puolen vastava venttiili on täysin painunut (auki) niin säädä vastaavalla paikalla olevan toisen puolen venttiilin välys..ja niin etene kaikki läpi. Esimerkiksi näin......
 12. Tänään tallilla wbx projekti nykii eteen päin, uuden polttoainesäiliön asennusta ja hieman siistimistä ennen koneen ja laatikon nostoa(auton laskua woimapaketin päälle)
 13. Hieno homma, ja oikeinhan se menikin kun kilpi tuli. Eikös tuohon jo tulisi musta kilpi? vai minkäs ikäinen se kantamopo olikaan....
 14. Nepparin sotamopoon (MT16) nysväsin tasauspyörästön lisukkeeksi myös kytkettävän (100%) lukon ...nyt voi upottaa mopon syvemmälle jonkkaan...
 15. The 60v-vw-mopo driver's race began today ,,,on se vaan taas niin huBaa!!
×
×
 • Create New...