Jump to content

Matti-Pekka

Members
 • Posts

  1012
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Matti-Pekka

 1. Kyllä akun kansia räjähteli joskus aikoinaan autokorjaamolla akkuhuoneessa, kun niitä ladattiin ilman tuuletusta. Ladatessa nesteakkua syntyy räjähdysherkkää kaasua, ja jos akun huonouden tai jännitteellisen laturin irrotuksessa saa kipinän aikaseksi niin se akun kansi tulee päin näköö. Jos lataa hyvin tuuletetussa paikassa ei ongelmaa juurikaan tule, mutta aina olisi hyvä irrottaa/kytkeä laturi vain kun se ei ole jännitteessä.
 2. No nyt näyttää siltä että Valtosen Valinnasta saan nämä kaikki, että homma tais mennä hanskaan nyt.
 3. Varastosta löyty Peugeot 205 GRI autosta irroitetut tarvike malliset sähköiset ikkunan nostimet (4 kpl). Nostimissa omat 12V sähkömoottorit ja pyöritinyksikköt joka kiinnitetään auton omaan ikkunan kampikoneistoon. Sikahintaan 30 eur/kpl +toimitus /järkevä tai järjetön tarjous . Namut Turengissa.
 4. Tilanne elää... edelliseen ostoilmoon päivitys. NYT tarvitaan : -T1 1 kpl runkolaakerisarja lohko std /akseli -0.25 laippa 22 -T1 1 kpl kampuran keskilaakeri (no:2) lohko std/akseli std ..siis yksi laakeripari -T1 kampuran keskirunkolaakeri (no:2) lohko +.0.5 akseli std ...siis yksi laakeripari -ja edelleen jos löytyy 2 kpl öljypohjaa sihvilällä (siis koko setti) kokoa imuputki 14.2..14.5 dia. -Öljypumpun (6 mm pultit) kansia 2 kpl. tarve Janakkalan Turengissa yhteys yv/soitto
 5. Terve Löytyiskö hämeestä/lähialueelta T1 koneen std kokoista (laippa 22)edullista/kohtuu laatuista runkolaakeri sarjaa? Edelleen myös 1 kpl öljypohja tai ainakin Ö-pohjan sihtiosa (14.2..14.5 putkelle) on hakusessa.
 6. Eihän ne vwmopo koneaihiot riittänyt täksi talveksi..ei kun lisää muruks vaan.
 7. Mulla taitaa olla tuol pari "Valtosensokeeta", joihinkai olen jo ropun tehnyt, mutta nuo on kilkkeineen kaikkine hiluineen valmiina niin edullisia ,että kun vaan löytyisi kerralla sopiva/edullinen .
 8. Se on hieman soikeudesta sekaisin , mutta mielestäni lähempänä 14.2 kun 14.5
 9. Joo, tässä on se imuputkenpää n. 14 mm dia. Jossain sihdeissä lukee tuo , mutta ainakin mun haulla ei kaikissa.
 10. Terve Pitäis hankkia tuohon tekeillä olevaan mopon koneeseen öljypohja ..ja tuo on ennen 1970 tehty F kone . Viimeksi löysin jostain varosahaun jossa sen imukaulan koon mukaan osasi ostaa oikean pohjan+sihvilät ym. Mutta en nyt muista mistä se tieto löyty?? saa tarjota ehjää/uutta öljypohjaa+tiivisteet+sihti eli koko pakettia jos sellainen nurkissa lojuu.
 11. Hienoa,upeeta...uskoisin pääseväni ,laitetaan viestiä..sulta muuten unohtu se muovikassillinen kaljaa....siis,ELEKTRONIIKKAA, tuohon tallin laattialle viime kerrasta, otanko mukaan?
 12. Niin ja vielä hukattujen listalla vauhtipyörän pultti (+aluslevy) ei tarvi olla neulalaakeria pelkkä T1 koneen (1300) vauhtiksenpultti (ehjä käytetty käy). Mielellään täältä hämeen /riksun lähistöltä voisin noutaa.
 13. No miltä ne sytytystulpat näyttää sen ajosession jälkeen? kaikki samanlaiset ? joku musta (sytytyskatkoksia, venttiilivuoto?) joku valkea (ei saa polttoainetta venttiili vuotaa?) kaikki mustat liikaa polttoainetta jne..
 14. Terve , olen hävittänyt 1500 koneen mäntäsarjan (22mm tappi) tapin lukitussokat. Mäntä näyttäis olevan pyöreäpohjaisella sokkauralla eli "lanka" sokat tarvitsisin ja kaikki 8 kpl. Voisin tilata tietty alan liikkeistä, mutta olisko tässä hämeenlinna /riksu seudulla jollain lajitoverilla ylimääräisiä jemmassa, joista kärsisi luopua korvausta vastaan?? yv tai 0405510321
 15. Talven toinen vw-mopo kone saatiin ajettua testipenkissä, ja nyt kolmas runko oikastu kammio on maalattu ja seuraavaksi avarruspäällä koneistetaan pyttyjen pohjatasot samaan ja hieman säätövaraakin dekkiin.."ei saa jäädä tuleen makaamaan" homma etenee.
 16. Noista akseleista jotkut sorvailee wanhoihin koneisiin rautaisia venttiilin ohjureita..
 17. Syksy on parasta aikaa vw-mopo miehelle ajella kauniissa luonnossa, ai että!
 18. Ok. näiden kokemusten pohjalta rempataan tuolta laarista pari Boschia ..ne on kyllä aina ollut kestäviä ja laadukkaita , myös käytettynä. Kiitos kommenteista!
 19. Mulla on tuollainen ianaikainen virijakaja 010/22-330 olen sen joskus kunnostanut ,siitä puuttuu kansi ja pyörijä. Näyttäis että kansi ja pyörijä löytyy Vauxhall/Triumph tarvikkeista , mutta mitenkä kärjet? tuossa on hyvät, mutta onkohan tietoo minkä kärjet tuohon käy.
 20. Muistatko vielä miten se ennakon säätö oli huono..oliko se määrältään liian suuri/pieni vai tuliko se enempi OFF/ON kun hienostuneesti. Käyköhän siihen suoraan perinteiset Doduco /Bosch kärjet.
 21. Onko joku ihan tutkinut mikä niissä pettää?
 22. Terve. millaista laatua on nuo edulliset tarvike 009 (T1) virranjakajat . Kysymys olisi pelkästä keskipakois kärjellisestä jakajasta. Näitä myydään uusia n. 30..40 eur hintaan . Onko ne ihan ok. ja onko niiden jakajan kansi holkki tyyppiselle (tarvike) tulpanjohdolle ,vai onko kannessa tulpanjohdolle tappi (kuten wbx alkuperäisissä johdoissa). Käsittääkseni näiden max. ennakon säätö on n.24 astetta .
 23. Nyt alkaa "talven" toisen uuden vw-mopo harrastajan kone valmistua kohti testikäyttö vaihetta. Vielä kaasuttimen vaijeriveto teline, ilman putsari lähtö, tulpanjohdot, ja muuta pikkusälää.
×
×
 • Create New...