Jump to content

Culmen

Members
 • Content Count

  47
 • Joined

 • Last visited

Profile Information

 • Paikkakunta
  Kemi

Recent Profile Visitors

887 profile views
 1. Ostetaan: Hakusessa 60 -luvun VW Kupla. Voi olla tieliikennekuntoinen, liikennekäytöstä poistettu tai projekti. Tarjouksia voi laittaa tähän tai puhelimitse 040 526 677kolme
 2. Alkuperäiset kuplan astinlaudat, 100 € kpl Kemissä. Astinlaudat kulkeutuvat etelään vklla 4. Yhteydenotot tänne tai puh. O4o 526 6773
 3. Takapuskurin kiinnityspellit, 50 € Varapyöräkotelon posket, 20 € kpl Oven ja takalokasuojan väliset pellit, 20 € kpl Lämpökotelon alapelti, 20 € Kemissä. Pellit kulkeutuvat etelään vklla 4. Yhteydenotot tänne tai puh. O4o 526 6773
 4. Vaihtovirtalaturi 50 A, mallia arpa, 50 € Vaihtovirtalaturin jalka, 20 € o4o 526 6773
 5. Kiitokset. Nyt ei jää kattoverhouksen laitto ainakaan ohjeista kiinni.
 6. Kiitokset asiallisista vastauksista. Pitää sitten ottaa kaarista mitat ja leikata nuo kaksi levyä. Takaosa ja varsinkin takaoven saranoiden ympäristö kuitenkin mietityttää et miten sen saa siististi hoidettua.
 7. Tarkoitus olisi laittaa -77 pallokeulan takaosan kattoon verhoilu, jossa verhoilumateriaali liimataan taipuisan vanerin päälle. Vanerin ruuvaisin sitten takaosan kattoon. Löytyisikö keneltäkään / mistään valmiita malleja tai kaavoja, joilla vanerin voisi leikata valmiiksi paloiksi ilman sovitteluja.
 8. Jatkoin KimmoH’n mallilla kun mun renkaan halkaisijakin on sama. Kokeilin ja säätöpalamadallus pelittää ja säätövaraa on riittävästi. Nyt olisi kaupan todella vähän käytetyt palliksen droppiolat. Tulipahan taas todettuu oikeeks lause "if it ain't broke, don't fix it". Nyt pitäis miettii sopivia laadukkaita iskareita. Onko suosituksii?
 9. Tukivarret ja säätöpalojen pultit liikkuu asteissa saman verran. Kun säätopalan pultti on hahlon yläreunassa niin tukivarret ovat vapaana lähes vaakasuorassa. Käännettäessä akselia tukivarret kääntyvät noin 20 - 30 astetta. Samoin säätöpalan pultti. Se ei kyitenkaan mene ”säätöalueen” loppun hahlon alareunaan vaan jää noin sentin verran vajaaksi (kuten kuvissa). Kun tulivarret ovat vapaina niitä voi kyllä vääntää alemmaksi mutta jousipakka palauttaa ne takaisin kuvan osoittamaan asentoon. Oiskohan säätöpala hitsattu jokin muu viritelmä mielessä. Menee mielenkiintoseks et mitenkähän jatkais projektii.
 10. Laitan oheen parempia kuvia näyttämään kuinka paljon akseli kääntyy ja missä asennossa ylä ja alaputken säätöpalojen tapit ovat kun sitä on käännetty niin pitkälle kuin menee. Kolmannessa kuvassa on vapaasti olevat tukivarret max. säätöjen asennoissa. Tuota alemmaksi ei tukivarret käänny ja vaikka niiden kulma vapaana on aika hurja niin olat ja renkaat asennettuna ja auton paino päällä tukivarret on vaakasuorassa. Orkkis olilla keula jää liian ylös. Jos pudottaa niin nivelet on aivan linkussa. Droppiolilla taas akselin säätövara loppuu kesken ja renkaat ei mahdu kunnolla kaariin. Ajatuksia?
 11. Kiitti. Olen jo yrittänyt säätää keulaa sopivaan korkeuteen niin että bussin ajettavuus ois hyvä. Tarkoituksen ois laittaa droppiolat säädettävään akseliin mut tuntuu että säätövara loppuu kesken. Combolla 185/60 R15 rengas, droppiolat ja säädettävä etuakseli en saa nostettua keulaa tarpeeksi. Akselia käännettäessä keulan nostamiseksi renkaan ollessa irti vastaan tulee pallonivelien pohjaaminen. Tällöin säätövarasta on käytetty noin 60 %. Säätöpalan pultti jää silloin noin sentin verran ala-asennosta. Kun säätöpalan kiristää siihen asentoon ja keulan laskee maahan renkaille, tukivarret ja nivelet kääntyvät ok asentoon ja suoraan, mutta renkaan ja kaaren väliin jää vain sentin verran. Mitenkähän tuota etuakselisto voisi kääntää niin , että saa koko sen säätövaran käyttöön? Vai olisikohan tuossa combossa miettimistä.
 12. Paljonko myöhäispalliksen säädettävän etuakselin säädöllä voi nostaa/laskea keulaa? Missähän kohtaa säätöä (säätöpultin asento) etupää on samalla korkeudella kuin orggisakselissa? Akselin tyyppihän ei tietysti ole tiedossa mutta noin niinkuin yleensä. Löytyiskö empiiristä senttitietoo?
 13. Ostetaan 15” 5 x 112 jakoinen vanne palliksen vararenkaaseen. Sovitaan toimitus/haku. 040 526 6773 tai yv.
 14. Uus sitaateissa tarkoittaa uutta käytettyä samanlaista kuin entinenkin. Kaaviot olen tutkinut. Hämäräksi kaaviossa jäi ne ohuet mustat viivat joita Paxtonin kirjassa sanottiin etteivät ne ole johtoja vaan laitteen kautta maa kytkentää. Mikäli oikein ymmärsin :-/ Tuo x-pj’n kuva on hyvä. Kiitti. Löytyis vielä liitin johon tuon mustan johdon kiinnitän. Pitää etsiä huomenna. Tai saa antaa vinkkejäkin.
×
×
 • Create New...