Jump to content

-tipi-

Members
 • Posts

  5185
 • Joined

 • Last visited

Contact Methods

Profile Information

 • Paikkakunta
  DWL Joensuu
 • Ajoneuvot
  Edellisen postauksen quottaaminennnn

Recent Profile Visitors

4215 profile views

-tipi-'s Achievements

 1. Hiuslakalla kantsii tiiviste voidella, niin kuivuessaan toimii liimana.
 2. Tai laittaa sähköpuhaltimet ennen lämmönvaihtimia, jolloin puhallus ei olis riippuvainen koneen kierroksista.
 3. Mitään järkeähän sitä lämmintä ilmaa ei ole puhaltaa sinne kynnyskoteloon jäähtymään, etenkään molempiin. Viisaampaa ois alunperinkin ollu puhaltaa se yhtä kanavaa pitkin keskeltä, kuten bussissa. Mutta vaikka lujitemuoviseen kanavaan, kuten esim. "lasikuitu". Mulla oli kerran metallijousella vahvistetut muoviputket takapenkin alta tuulilasille. Ne sulahti heti tukkoon, eli tuli sen muoviraakiksen lasitransitiolämpötilaa kuumempaa ilmaa lämmönvaihtimista. Vaihdoin ne putket vanhojen imureiden kangasletkuihin ja ne kesti lämmön, mutta tuulilasi halkes heti nolla keleillä. Piti siirtää puhaltamaan kauempaa lasille. Paitsi jos sulattelet jatkuvasti lunta sinne. Niin kun monesti vain lyhyttä ajoa ajaessa käy. 1mm pleksit sivu-ikkunoissa teipattuna tiivisteisiin sisäpuolella auttaa niiden huurtumiseen kummasti talviajossa.
 4. Bensaletkun pätkiä oon käyttäny.
 5. Starttausongelma kuulostaa kuluneelta startin puslalta, voi tietysti olla startissakin vikaa. Virtalukon pohjaa voi säästää isoilta virroilta asentamalla starttireleen akun viereen (releen maadoitusta ei tarvi viedä imusarjaan kuten kaaviossa 😁):
 6. Toivois vain ihmisiltä sen verran medialukutaitoa, ettei näitä rosvotilejä seurattaisi, mutta se nyt lienee aika turha toive. Yleensä kuvan lähde selviää parilla klikkauksella, jos siitä on kiinnostunut.
 7. Lataa akku täyteen, kaada huikka bensaa kaasariin ja päräytä käyntiin. Solenoidi vaikuttaa tyhjäkäyntiin. Sen pitää olla kunnossa ja sille tulla puolan plussalta virta (jos se on 12V solenoidi). Automaattiryypyn voi testata ottamalla ilmanputsarin pois, polkaisemalla kerran kaasua, silloin pitäisi olla ryyppyläppä kiinni. Sitten virrat päälle pariksi minuutiksi, kaasun polkaisu ja jos läppä on kääntynyt auki. On se kunnossa/oikein säädetty.
 8. Miusta tuo toisten kuvien varastelu ilman omistajan merkkaamista on ihan perseestä. Pyrinkin olemaan seuraamatta moisia kuvien kierrättäjiä. Kuka tahansa voi Googlen kuvahausta napsimalla työntää tilit täyteen toisten kuvia.
 9. Uppaus. Ostakaas pois, niin saan ostettua alkuperäiseen räbään kankaan.
 10. Toki auton ilmaan tunkkaaminen helpottaa nostamista. No etupäässä harvoin säädölle pääseekään ilman, mutta takana ruuvi on hyvin käsillä ilman tunkkaustakin, mutta tunkkaamalla pyörii huomattavasti kevyemmin. Joskus myös iskari voi kirrata nostoa edessä, etenkin droppiolkien kanssa. Tällöin pitää irrottaa iskari alapäästään, säätää korko kohdalleen, laskea auto maahan, ja kiinnittää iskarin alapää vasta sitten. Joissain säätölatoissa on myös lukituspultit, jotka pitää löysätä (kuvassa sinkityt). Mutta suurin osa latoista on ilman.
 11. Tämän lähteen mukaan SAH- kilpiä olis jaettu Pohjois-Karjalassa vuonna 1973, eli sekään ei täsmäisi 1971 rekisteröidyn vuosimallin '72 TL:n ensikilveksi. Joten oisko tosiaan vaihdettu 1973 tuoreemman näköiset kilvet, koska syksyn 1971 jälkeen ei kilpiäkään vaihdettu auton omistajuuden muuttuessa läänistä toiseen.
 12. Tai koitat vedellä vanhan ensin pois vaikka piuha kerrallaan, ja sitten uusi vaijerilla vetäen paikaleen, jos ei katkeile vanhat kaikki sinne putken tukkeeksi 🙈
 13. Oisko 22 aurinkolippojen ja taustapeilin kiinnitysruuvit. Muutenhan nuo on tosiaan suurin osa ovien, luukkujen ja niiden lukkojen kiinnitystarvikkeita.
 14. -tipi-

  YBA-8

  Puavolla on hyvät kokemukset venttiilikoloista männissä. ☠️
 15. Kyllä yleensä maalien jämiä sotkemalla tulee jotain ruskean sävyä.
×
×
 • Create New...