Jump to content

-tipi-

Members
 • Content Count

  4890
 • Joined

 • Last visited

About -tipi-

 • Rank
  Sherlock

Contact Methods

Profile Information

 • Paikkakunta
  Joensuu
 • Ajoneuvot
  VW 1500 '67 Typ1, VW 1500 '64 Typ2 x2, VW 1500S '64 Typ3

Recent Profile Visitors

3016 profile views
 1. Eihän siellä nyt vaan ole mitään pultteja löysällä, että alennusvaihde vinksahtaa toiseen asentoon ja kiristää käsärin vaijerit??? GoPro alustaan, tallennus päälle ja sit pakittelemaan.
 2. Puinen venttiilin hiomaimukupin varsi menee kivasti putken sisään, ja kun moinen tallista löytyy, sillä pyörittävää liikettä käyttäen olen venytellyt kokoonpainuneet putket. Venytyspituus ennen asennusta on speksattu tehtaan manuaalissa näin:
 3. Jep, tämän huomasi entisen '67 TL:ni kulutuslukemissa. Ensimmäinen omistaja oli kirjannut kaikki tankkaukset ylös vuosilta ~1968-2010 ja laskenut keskikulutukset, jotka pompsahtivat aina talvella. Lienee siis pitänyt ajella isommilla kierroksilla, että pysyy tuulilasi puhtaana. Sähköpuhallin olisi auttanut tähän. Käsittääkseni autoa kuitenkin säilytettiin pääosin kerrostalon kellaritallissa, joten pelkkä kylmä moottori tuskin oli syynä nousseeseen kulutukseen. Olipa noussut keskikulutus kerran ohjannut omistajan huoltoon, jossa oli vaihdettu vialliset tulpat.
 4. No kyllähän se Kuplankin lämmitys puhaltaa persiiseen kuumaa, mutta tuulilasille asti tullessaan on jo paras puhti ruosteisiin kynnyskoteloihin ja vuotaviin liitoksiin kadonnut. Olen miettinyt mites jos Ferdinand oiskin vetänyt lämpimän ilman runkotunnelia pitkin eteen, vaikka pakeliittiputkella, jos runkotunnelin ruostuminen pelotti.
 5. Tarinaa Treuhaft-muinaismuistojakajasta, jolla 123-omistajan ei toinna päätään vaivata. Mut tarviiks Urbaanon muuta tietää, kun et nykyään: EMPI INC. Mr. BUG™, Bugpack™ and Treuhaft™ are Trademarks secured by EMPI INC.
 6. Niin, Kolkin lämmönvaihtimethan on niin tehokkaat, että niiden ohi ohjataan kylmää ilmaa niillä pienemmillä putkilla ja Tanhiksen mainitsemilla termareilla.
 7. Vähemmän se talvella vuotaa kuin sateella.
 8. Käsittääkseni tasainen puoli laitetaan alaspäin, niin itse ainakin tein. Ja niin näkyvät YT:n ohjevideossakin tekevan. Tiivisteen voi liimata paikalleen asennusta helpottaakseen vaikka Sikalla tms. Alunperinhän se on pienillä kierrenauloilla. Itse käytin viime kerralla mustaa alustamassaa, tämä on ainut paikka mihin omassa autossani sitä mönjää käyttäisin. Täytin myös päällispuolen uran ko. mömmöllä ennen korin asennusta.
 9. Lähes jokaisessa 70-luvun jälkeen valmistetussa autossa on näitä 1-2kpl ollut. Luulis että lastentaudit alkaa olla karsittu. Ja kuten Jamppa kirjotti, manuaalikytkin rinnalle. Tämmönen termari on öljynkierrolle: http://www.bjorkmotorsport.fi/OrigamiDEAL/index.php?page=product_info&id=26176&cid=1160&path=0,888,944,1160&lang= Joku tämmönen on aikapaljon vaivattomampi metsästää kuin vanhasta sähköhellasta. Kun vaan löytyy sopivat lämmöt, kierre ja liittimet. Releen kyllä laittaa ihan samalla vaivalla, kun tekee muutkin kytkennät.
 10. 50-60€, 5-10€ anturista ei kuulosta järkevältä, etenkin jos se pimenee, ja joutuu uutta tilalle hommaamaan.
 11. Aircooled.fi myy näitä: https://www.tmiproducts.com/volkswagen/vw-bug-interior-super-beetle-interior-tmi-interiors/bug-sedan-1965-66/carpet-kits/front-carpet-kits
 12. Onko porukka rakennellu öljynjäähdyttimen flektille termarikytkimiä? Suosituksia mikä olis hintalaadultaan hyvä? Löytyykö esim M10x1 kierteellisiä sopivalla lämpötilalla? Olisko hyvä lämpötila joku 80°C kytkemislämpötila ja 70° katkaisulämpö? Ite en muutamalla Google-haulla ihan suoraan löytäny.
 13. M-koodillahan ei rättikattoa saanut, vaan se oli oma korimallinsa, jota ei umppariin tarjottu. Eli ovat varmaan erittäin harvinaisia.
 14. Pieni tai negatiivinen ET ja akselin leventäminen tuovat molemmat rengasta ulospäin.
×
×
 • Create New...