Jump to content

-tipi-

Members
 • Posts

  5239
 • Joined

 • Last visited

Contact Methods

Profile Information

 • Paikkakunta
  DWL Joensuu
 • Ajoneuvot
  Edellisen postauksen quottaaminennnn

Recent Profile Visitors

4567 profile views

-tipi-'s Achievements

 1. Oon antanutkin palaa ja kunnolla! ūüėĀ Ihan liian monta sataa metri√§ on junikseen palanut lankaa ja n-m√§√§r√§ r√§ll√§k√§nlaikkoja p√∂lyisess√§ autotallissa, jossa on palavia nesteit√§, pahvia, kangasta, muovia yms. Tulity√∂kortista taisi loppua virta joskus milleniumin paikkeilla. Sen uusiminen tuskin sammuttaa paloa, jos roihahtaa. T√§rke√§√§ on tiedostaa ett√§ "artisti maksaa", jos kipin√§ osuu tuulettimeen. Joten tunti-pari nen√§nkaivuuta tallissa aina tilap√§isten tulit√∂iden j√§lkeen. Vakuutusehdoissa sanotaan my√∂s ett√§ avotulen teko 30m l√§hemp√§n√§ rakennusta on kielletty, eli pallogrilli√§k√§√§n ei saa k√§ytt√§√§ meid√§n tontilla. Kaasugrilli ei taida olla pelastusmieless√§ avotuli, joten sill√§ onneksi saa pihvit ja makkarat mustiksi "turvallisesti". Sahanpuruhan on muuten ihan ok eriste, kun runkokin on palavaa puuta. Mutta se tuppaa valumaan, eli sein√§n yl√§osassa on monesti eristeen√§ pelkk√§ ilmatila. Joten ilman h√∂yrysulkua voi l√§mp√∂hukkaa tai kosteutta muodostua.
 2. Eli tuskin nuo pätee yksityisten vakuutuksiin.
 3. Vakuutusyhtiöhän se päättää säännöt, jos meinaat että vakuutus jotain korvaisi. Yleensä autotallissa ei saa edes kuumailmapuhallinta käyttää, saatika muita 'oikeita' tulitöitä. Mutta jos tiedostat että omalla vastuulla hitsailet ja rälläköit, niin tuo tupla kipsitys sisäpuolelta lienee ok. ratkaisu. Jos meinaat vakuutussuojaa saada hitsailulle, pitänee tilan olla joku harrastetila, verstas tms. ja sitten peltiä seiniin, paloverhoja, 12kg sammuttimia, palopeittoja jne. Minäkään nykyisistä rakennusmääräyksistä mitään tiedä. Mutta vajaa 20 vuotta sitten kun itse rakensin, niin niiden ohjeiden perusteella ei nuo elementit aivan optimiratkaisuilta vaikuta. Esim. kosteussulku taitaa uupua kokonaan? Eiköhän noista ihan hyvä tallin silti tee.
 4. Hyvä! STP on ryssä ja Kärkkäinen Natsi.
 5. "It's more fun to drive a slow car fast, than run a fast car slow." -joku viisas ūüėČ
 6. Nyt on jo kaasukahvankin tuppi paikallaan, kuviin verrattuna. Ja ajettukin on. Kaasarin säätöä sitten vaan. Käy hyvin tyhjää, booaa alakierroksilla, käy yläkierroksilla, ja puutuu täyskaasulla...
 7. 80-sarjalaisissa minkäänlaisia mutka-ajo-ominaisuuksia ole, hiekkatiepalloja.
 8. Melkein äärilaidasta toiseen menee 145/65 vaihto 155/80. Itse olen havainnut 165/65 olevan paras kompromissi eteen 5,5" vanteelle.
 9. Sit vielä konvertoit Chademon tilalle CCS:n
 10. Voimalinjassa on kyllä ruutia Pakun liikuttamiseen ihan tarpeeksi. OEM Leaf kiihtyy 0-100 alle 7sek, ja tuskin paku on paljoa painavampi. Toivottavasti ei tarvitse käyttää enää orkkis lootaa välissä.
 11. Sama ongelma siinä mäntysaippuassa on kuin tiskiaineessakin, siitä on suurin osa vettä, joka ruostuttaa. Eikä kumpikaan tiivisteen ja pellin välissä pääse kuivamaan.
 12. Hiekalla kun puhaltaa, niin se on ainakin varma että kaikki kotelot (sekä sisustakin vaikka kuinka suojaat) on täynnä hiekkaa, ja se kostuu ja ruostuttaa palkit ja kotelot sisältä päin.
 13. Sepin tarrat kestää ulkokäyttöä auton lasissa ihan eri tyyliin kuin esim. Mätänetin hupitarrat, jotka lehahtaa lepikkoon jo vuoden uv-altistuksen jälkeen.
×
×
 • Create New...