Jump to content

tyyppi3

Members
 • Content Count

  110
 • Joined

 • Last visited

Posts posted by tyyppi3


 1. 1 hour ago, Tanhis said:

   

  Kannattaa tarkistaa se mekaaninen luisti että toimii oikein, itselläni oli se jumissa ja aiheutti jatkuvan imuvuodon. Ja luonnollisesti kaikki muutkin imuvuodot kovettuneista kumiletkuista on näissä koneissa kovin yleisiä. Sitten tietty päänraapimista aiheuttaa todella helposti ne jakajan kyljessä olevat ruiskun kärjet varsinkin jos jakajan varren öljytiivisteet on huonossa kunnossa ja päästää öljyä jakajan sisään.

  Se luisti oli irti ja herkistelty. Niitä isoja letkunpätkiä imukanavien ja kokoojaboksin välillä en löytänyt uusia, mutta oli ne kyllä tiukkoja ja sisäpinnaltaan ehjiä, vaikka ulkopuolella karvat vähän hapsotti. MAPin letku on uusittu.

  Jakajaan tuli uusi O-rengas, mutta ruiskun kärkiä en ottanut ulos (pikkasen kokeilin vetää, mutta arvelin jotta eipäs särjetä kumminkaan, kun ei ollut tarkkaa käsitystä rakenteesta).


 2. 7 hours ago, Kharon said:

  Joo, oletuksena tulee vakiomittainen kilpi tunnuksesta riippumatta, joka tietty on vähän hölmöä, mutta aitoa Trafia.

   

  Lyhyt musta kilpi tarvitsee tilauslomakkeeseen kolme ruksia, "lyhyt", "mustapohjainen" ja "ei-EU", noin muistinvaraisesti. ja vielä lisähuomautuksen "Ei reikiä" josko haluaa itse kairata reiät siihen kohtaan jossa auton kiinnitykset ovat.

   

  Vaan hieno tuli, kyllä kannatti ja onnittelut valmistumisesta!

  Kiitos!

   

  Aina oppii uutta kilpiasiastakin. Täytyypäs käydä konttorilla "reklamoimassa" ja pistää uudet tilaukseen, ovat kumminkin ihan kohtuullisen hintaisia (6.5e/kpl, jos oikein tulkitsin trafia).


 3. MAP-anturia pitäis säätää. Se vuoti ja purin sen. Siinähän on parilla sisäkkäisellä kierteellä se karan ruuvi, ja niillä voi säätää tyhjäkäynnin ja kuormituksen seosta. Nyt se on korvakuulolla säädetty, ja aika hyvin pelaa, mutta hiukan arvelluttaa, jos täyskaasulla olisi liian laihalla. 


 4. Niimpäs kävi, että vilkut ja vilkun merkkivalot alkoivat toimimaan tuolla hpa:n kytkennällä. Vielä on sellainen omituisuus, että vilkuttaa vasemmalle nopeasti ja oikealle normaalisti.

   

  Jotain häikkää saattaa olla kyllä hätävilkun katkaisijassa. Sitä kun vähän käpälöi, saattaa rele alkaa surista, eikä vilkut toimi. Purin ja putsasin sen eilen illalla, mutta vika jäi. Täytyy tutkia lisää.


 5. 7 hours ago, Kharon said:

  Toinen mikä tulee mieleen, on itse mittaripurkkien (erityisesti vilkku/lataus/öljynpaine, sillä näille menee 12V koko ajan) maadoitus: Ainakin Karmannissa mittaripurkit on maadoitettu kiinnityspannan avulla kojelaudan takaseinään ja jos/kun olet maalannut senkin (niinkuin minäkin tein), niin niiltä puuttuu maadoitus kokonaan. Se aiheuttaa hassuja juttuja.

  Kiitos linkeistä ja vinkeistä. Mulla on tankkimittariston pohjassa valmiiksi maajohdolle paikka, joten sen osalta homman pitäisi olla kunnossa.

  • Like 1

 6. 7 hours ago, hpa said:

  Hi.Ensimmäinen ikävä asia on, että tuo rele ei ole alkuperäistä vastaava.Onko löytynyt auton kytkentäkaaviota?Onko vanha litteä  vilkkurele tallessa, siinä voi olla merkkivalolle menevä napa merkitty kbl eli on katkoo maata?Itseltä kuplasta paloi alkuperäinen rele, samalla tavalla meni kokeiluksi. Ostin motonetin hyllystä nelinapaisen vilkkureleen nimellä eurooppalaisiin.Vilkun merkkivalon kytkin viikselle lähtevään johtoon, saa maata täältä kun virta ei kärjistä tule eli merkkivalo ja suuntavalot vilkkuvat eri tahtiin.

  Juttu on juurikin noin, eli vanhassa releessä (nelinapainen myös) oli KBL-liitin ja vilkun merkkivalolle tulee jatkuva +, kun virta on päällä. Kuuluukohan merkkivalon vilkkuakaan, jos virrat on pois? Kytkentä on Kharonin linkkaaman mukainen muilta osin, paitsi etu- ja takalamput + vilkkulamput on jostain syystä  https://www.thesamba.com/vw/archives/info/wiring/type3_1600TL_67.jpg

   

  Kiitos, kokeilen tuota viikseen kytkemistä. Täytyy silti laittaa alkuperäinen rele hakuun.


 7. Syksy saa, mutta TL ei vielä liiku. Sevverran on kumminkin edistystä, että kone on kasassa ja paikallaan, loksut, ovet ja ikkunat myös. Sisustus on vähän vielä puutteellinen, kun jämähdin sähkövikaan.

   

  Mistä mahtaa johtua vilkun kummallinen käytös?

   

  Testejä

  * akun navoilla jännite 12.7 V (uusi akku ja täyteen ladattu, tosin halpis yleismittarilla, parempi on hankintalistalla)

  * Virrat pois asennossa (siis avaimella virtalukosta)

        - hätävilkku normaali ja vilkun merkkivalot ok

        - Oil & Gen merkkivalot pikkasen kirkastuu vilkun tahtiin

  *Virrat päällä

           - Oil & Gen merkkivalot ok

           - hätävilkku päällä vilkut palaa koko ajan, mutta vilkun merkkivalot ei ollenkaan

           - viiksestä vasemmalle kääntäen vasemmat vilkut palaa koko ajan, sama oikealle, vilkun merkkivalo ei pala

      + vilkun merkkivalon johto irti

           - viiksestä vasemmalle kääntäen vasemmat vilkut vilkkuu nopeasti

           - viiksestä oikealle kääntäen oikeat vilkut vilkkuu normaalisti

           - vilkun merkkivalo ei pala (tietysti, kun johto irti), Oil & Gen merkkivalot himmenevät hiukan vilkun tahtiin

           - hätävilkku normaali, mutta Oil & Gen hiukan himmenevät vilkun tahtiin

      + Oil & Gen merkkivalojen johdot irti

           - Virrat pois asennossa hätävilkku normaali, paitsi vilkun merkkivalot ei pala

           - Virrat päällä asennossa hätävilkku palaa koko ajan, ei vilkun merkkivaloa

           - Vasen & oikea suunnissa vilkut palaa koko ajan, mutta merkkivalo ei

   

  Piti hommata heti alkuun uusi vilkun rele (https://www.paruzzi.com/fi/type-3/sahkoosat/vilkut-ja-suuntaviitat/4685/) , kun vanha kärähti (oli oikeella etuvilkulla johdot ristissä). Lisäksi kaikki bensamittariston polttimot on uusia 12V/2W. Kaikki maadoituspisteet on putsattu kirkkaalle pellille ja palaessaan vilkut ovat kyllä kirkkaita (eivätkä parkit tai jarruvalot pala vilkkujen kanssa).

   

  Nyt alkaa oleen omat konstit käytetty, osaako joku sanoa, mikä on mennyt pieleeen?

   


 8. Lievää edistystä. Verhoilut meni paikalliselle räätälille (Sinistra), joka lupasi hommailla tarpeet ja varmaankin myös asentelee paikoilleen, kun on kumminkin alan ammattimies. Jarrutkin alkoi löytyä.

   

  Kannet ja pytyt meni myös paikalliselle verstaalle hoitoon. Isompi propleema taitaa olla nyt moottorilohko. Siinä on ollut alusta alkaen säröjä siimapyörän päädyssä vasemmalla ylhäällä (öljykanavan seinämässä), eli tihkuttaa läpi. Aikoinaan tuota korjattiin metalliverkolla ja kemiallisella metallilla, mutta näytti siltä, että lämpötilan vaihtelu on saanut sen ainakin reunoiltaan irvistelemään. Yritin tuota tiivisteliimalla parannella, mutta lieneekö kumminkaan pitkäaikainen ratkaisu.

   

  Sattuisiko olemaan nurkissa ehjää kolkin lohkoa? Eli kolmepulttinen takarautakiinnitys, kahdella öljyventtiilillä ja öljytikun putki alhaalla laippaliitoksella kahdella ruuvilla (lieneekö nuo tarpeelliset speksit). Laitanpa vielä ostopalstalle ilmoituksen.

   

  Jos ei tuollaista lohkoa löydy, laitan riskillä tuon hiukka ramman takaisin ja toivon parasta.


 9. Päivitellääs vähän. Nyt on koppa ja pohjalevy nipussa, ja aina kun on aikaa on tullut johtoja, jarruja, irtokilkkeitä ym ruuvailtua paikoilleen. Ei se kovin nopeaa hommaa ole kumminkaan, tahtoo aika mennä osien haeskeluun, kun ei oo niin järjestelmällinen luonne🤓.

   

  Jarruneste tuntuu aika vaikeasti valuvan säiliöstä. Onkohan siihen jotain kikkakolmosta, vai pitääkö vaan valutella eri suunnista ja pumppailla ankarasti?

   

  Kattoverhoilu varmaankin menee vaihtoon. Kyllähän se muuten kohtuullisessa kunnossa on, mutta kun pitää joitain kohtia (C-pilareiden jälkiasennus ilmanpoistoreiät vedettiin tukkoon) paikkailla, jää kellastuneeseen vinyyliin nähden varmasti värieroa.

   

  Mottia ajattelin purkaa sen verran, että kurkkaa kansien alle. Se on kumminkin hyvästä ajokunnosta 15v sitten pitkäaikaispysäköity, eikä pitäisi olla pahasti väljistynyt. Moottoripukki voisi olla hyvä, täytyypä laittaa OSTO-palstalle viestiä.

   

  Jospa sen vielä saisi kesäksi ajoon ... (ensi)

  IMG-20191117-WA0001.jpeg

  • Like 5

 10. Löytyykö muuten tietoo, minkä milliset reiät on alimmaisen listan kiinnikkeillä. Mulla ne on hitsattu joskus umpeen, mutta jos tekis uudet niin niistä vois kotelosuojaa suhauttaa ulommaiseen koteloon (joka ei oo lämpöputken kotelo). 

  Samoin sen listan paikka pitäisi arvata suunnilleen oikealle korkeudelle. 


 11. Joo, vetelin massaa tiivisteen alapintaan, ja sopivasti se tuntui pidättävän kumia paikoillaan.

   

  Tuuppasin pohjan pihalle, ja nostettiin koppa sisään. Tarkoitus olisi vielä maalarilta "unohtuneita" paikkoja tiivistellä ja uittaa koteloihin jotain maalia (kotelosuojaa ei varmaankaan kannata harkita, kun lämpöputki hohkaa kuumaa vieressä).

×
×
 • Create New...