Jump to content

Joe Cool

Members
 • Content Count

  53
 • Joined

 • Last visited

Profile Information

 • Paikkakunta
  Helsinki
 • Ajoneuvot
  VW T1 bussi

Contact Methods

 • Puhelinnumero
  0400757645

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Vein tänään bussin American Car Showhun, se pääsi oikein hyvälle paikalle V8 osaston viereen. Käykäähän vilkaisemassa.
 2. Ehkä tyhmä kysymys, mutta kysyn kuitenkin, niin sitten tiedän 🙂 Miten tällaisen koneen teho ja vääntö ovat verrattuna orggikseen 1500 koneeseen? Tuleeko sillä vauhtia ja vääntöä lisää käytännössä havaittavasti. Orggis junakeulan 1500 taitaa olla speksattu 44 hp DIN ja sillä junakeula saatiin kulkemaan puhelimen GPS nopeusmittaus appin mukaan noin 104 viime viikonloppuna. Mittari näytti jo reilut 110.
 3. Joo, häntä varten se on tuotu maahan. Ei ole itse vielä ajanut metriäkään, auto on vielä koeajovaiheessa. Pannaan ensin kaikki kuntoon ja hoidetaan kilpiin.
 4. Joo, kiitos, tätä yleisilmettä ja fiilistä siinä haetaankin. Suht' ehjä brassibussi on hyvä lähtökohta päästä junakeulan hippibussitunnelmaan. Satatuhatta euroa lisää viimeistelyyn ja 50-luvun kokonaan uusittuun koriin ei nostaisi fiilistä riittävästi 😉 En missään tapauksessa väheksy niitä, jotka osaavat ja jaksavat uusia palan palalta siihen 50 vuotta kuusen alla seisseeseen aihiooon - suuri hatun nosto heille, joilla siihen on aikaa ja ennen kaikkea osaamista. Niitä työnäytteitä on ilo katsella. En väheksy myöskään niitä, joilla on varaa panna 100-150000 harrasteajoneuvoon, on pelkästään hyvä, jos raha pannaan kiertoon ja sillä työllistetään se tekijä. Oma filosofiani vanhoihin autoihin on ollut aina hankkia hyväkuntoinen aihio ja paranella sitä sopivasti. Silloin saa järkihinnalla ja kohtuullisella työllä kyllin hienon vehkeen. Kyllä tätäkin toki tuosta vielä fiksataan, eiväthän nämä ole koskaan valmiita. Tuohon grafiikkaan on panostettu tilaamalla suunnittelu graffisen ilmaisun ammattilaiselta (eräs tatuointitaitelija). Toinen kylki on eri grafiikalla. Teippauksen tekivät taas autoteippauksen ammattilaiset. Lakana on kokonaan printattu ja laminoitu. Suunnittelija on piirtänyt idean ensin vastaavan bussin sivukuvan päälle. Sitten mitoittanut ja viimeistellyt sen tarkemmin ja lähettänyt tiedostot teippimiehille.
 5. Näissä katsastusasioissa on myös tunnetusti ihan turha vedota siihen, että "kolmella kaverilla on tällainen muualla hyväksytty". Se ei ole hyväksymisperuste, jos jostain asiasta ruvetaan vääntämään. Siksi konfliktin synty kannattaa yrittää ehkäistä ennakolta, aina kuin vain suinkin jotenkin mahdoillista.
 6. Tässä kuva ekalta koeajolta. Päätimme siirtää katsastusta, kunnes saa sen vaihdekepin lukon ajonestoksi. Kelpaa sitten kerralla, kun muita puutteista ei pitäisi olla. Alemmat saranat on maalattu punaisella kuvan jälkeen ja muutakin pientä fikasilua tehty ja tehdään.
 7. Toivotaan näin, kiitos tsemppauksesta . Toimittajan kanssa sovittu, että ei näytetä ennen juttua missään julkisesti. Toivottavasti nyt on sitten jutussa edes se kuva 🙂 Eipä noissa kuvissa paljon näy sitä auton teemaa 🙂 American Car Showssa auto on näytillä kokonaisuudessaan. Mutta voisin tänne jonkun kuvan kaivella lisää.
 8. Tässä vaiheessa voin paljastaa sen verran teille projektin seuraajille, että autoa on kuvattu tällä viikolla Hesariin ja huomenna lauantaina juttu tulee ulos. Juttu ei ole autosta, vaan rok-rok-juttu ja auto on ainoastaan rekvisiittana, mutta hyvin mainittuna jutussa. En tiedä millaisia kuvia toimittaja valitsee ja näkyykö auto niissä hyvin vai huonosti. Itse tekstin olen nähnyt.
 9. Tuolla rengaskeskutelussa kysytttiin, että miten tämän budjetin kanssa on mennyt. Vastaan tähän laajemmin. Lähtökohta oli katsoa autoja hintaluokasta 10-30000 eur. Kartoituksen tuloksena päädyimme autoihn, josta pyynti oli välillä 15-20000. Näissä siis katsottiin autoja, jotka oli jo tuotu valmiiksi Saksaan Brasseista ja olivat kohttuullisessa kunnossa. Ei ollut aika aeikä intoa lähteä vääntämään sinne lähtömaahan tätä. Ei myöskään tekemän projektia alusta, koska aikaltaulu oli saada auto ajoon huhtikuussa. Arvioimme myös asiaa peltimiehen kanssa niin, että kymppitonni hintaa lisää ei välttämättä suinkaan tarkoita kymppitonnia tai edes yhtään vähemmän remonttia täällä. Valinta oli sitten tämä auto. Osiin ja tarvikkeisiin on uponnut ehkä 3000 euroa. Töihin ja rahteihin yms. toinen mokoma. Vielä menee jonkin verran lisää, mutta nyt ollaan jo aikalailla selvillä. Vimeistelyyn ja teippaukseen kului ja kuluu myös rahaa, mutta sanoisin, että kymppitonin kipurajan alle jäädään kokonaisuudessa. Myyjä toimitti runsaasti kuvia ja vidoita, joten olimme hyvin tietoisia, mikä odottaa. Mitään varsinaisia yllätyksiä tai pommeja ei ole tullut vastaan. Toki vanhassa aina jotain tulee, mutta siihen on tottunut näiden auto- ja pyöräprojektien kanssa. Huomenna on katsastus ja sitten ollaan jo aikalailla voiton puolella, jos katsatusmies ei ihan pillastu auton kanssa. Ohjauslukkoa ei ole ja ajattelin tilata siihen Paruzzilta vaihdelukon, vaati katsuri sitä tai ei. Auto on kuitenkin sen verran arvokas, ettei sitä viitsi jättää ihan paperiklemmarilla pois ajettavaksi 😉
 10. Vastaan tuonne projektin alle...
 11. Kiitos, nyt selvisi mittaillessa sen verran, että pyörissä on paha haritus, 22 mm. Sehän kiskoo ohjausta hervottomasti jokaisessa urassa ja korjausliike on raskas ja ampuu yli, jolloin ajo on soutamista. Rasvataan simpukka ja säädetään kulmat ja sitten koeajolle, kun räntäsade loppuu ja maa kuivuu 🙂
 12. Kiitos, tuo kertoo paljon! En ole vielä ehtinyt sukeltaa tankkiin. Helpostihan se näyttää siinä päällä olevan ja luukku tavaratilassa juuri sillä kohdalla. Yhdestä Mustangista olen putsaillut anturin toimintakuntoon, mutta siinä oli se vastus erilainen. Tuo hapettuma lienee melko varma syy toimimattomuuteen... Pitääpä kroolata tankkiin 🙂
 13. Näit varmasti jo kaiken, mitä siitä simpuikasta kirjoitin, koska asia ilmeni nyt ekalla koeajolla. Pitää ruveta tutkimaan, jossain siellä sitä väljää on. Onko siellä simpukassa muuten öljyä sisällä vai vaan vaseliinia? Voitelukin pitää tarkastaa, koska kuiva simpukka on varmasti myös raskas käännellä.
 14. GT Radial renkaat nyt alla. Eivät nuo yllä linkkaamani Kargo-mallit, vaan 195/70-14 91-kantavuudella (615 kg). Orggis 14" vanteilla. Kyllä ne siinä ihan asiallisilta näyttävät. Rengas ei pullistu mitenkään leveän oloiseksi läskiksi ja istuu hyvin vanhuksen ulkoasuun. Raskashan se ohjaus on noilla, vaikka pani 3bar painetta eteen. Pitää käydä simpukka jotenkin läpi ja katsoa paraneeko. Ehkä myös vaihtaa kapeampia eteen, vaikka 175 tai jotain, jos ratin pyörittely sillä kevenisi. Mutta ensin simpukan kimppuun.
 15. Sarja asennettu, meni hyvin ja jarrut ovat ... no ainakin olemassa 😉
×
×
 • Create New...