Jump to content

Joe Cool

Members
 • Content Count

  66
 • Joined

 • Last visited

Profile Information

 • Paikkakunta
  Helsinki
 • Ajoneuvot
  VW T1 bussi

Contact Methods

 • Puhelinnumero
  0400757645

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. '72 käyttöönotettuun saa mustat. Tuossa valkoiset sopivat ihan hyvin väriteemaan, koska puskurit ja kilven pohjat ovat valkoiset. Se peltiseppä teki pienet paikkaukset kilpipohjiin ja peitti turhat aukot. Nyt istuvat nätisti valkoisissa pohjissa. Ei vääriä reikiä missään.
 2. Tuo voisi olla hyvä idea kyllä. Nyt se kylmä tosin tuli enemmän vedosta. Lämmintä ulkona oli vielä illallakin joku 13 asetetta. Menomatkalla piti jopa ikkunaa avata vähän.
 3. Pitänyt sellaista hoppua, ettei ole ehtinuyt kommentoimaan. Lyhyt päivitys. Kilvet saatu 5-merkkisinä valkopohjaisina ns. vanha mallisina. Löytyi ihan Vantaalta, ei tarvinut sen kauemmas lähteä. Katsastaja oli merkannut vaihtoehtoisen kilven, sanoi virkailija. Ja meni ja kaivoi 5-merkkisen. Olin tosin etukäteen kysynyt, että onko heillä ja olihan nitä sattumoisin vielä muutama. Auto on periaatteessa valmis ja paranee ajo ajolta, nyt se alkaa olla jo ihan ajettava. Reilut 200 km meni ongelmitta perjantaina. Viltit lämmityslaitteen korvikkeena, toki sisustan väriin sovitettuna. Prismasta löytyi viininpunaisia vilttejä 4,90 / kpl 😉 Hain 6 kpl, mutta pitää hakea lisää, pelkästään etupenkillä oli 4 käytössä jo kahdelle.
 4. Pitäjänmäeltä Keiteleeltä löytyivät kaikki osat. Se kytkinakselin stefa oli todella väljä. Huonotusreikäkin löytyi. Pienellä rautalangalla rassasuata varoiksi ja sitten paineilmaa täyttöpropusta. hyvin puhalsi huohotusreiästä. Eli suurin epäily oli se täysoin loppu stefa. Nyt vehkeet kasassa ja ajettu perjantaina Vantaa - Lahti - Vantaa, reilut 200 km ja hyvin pelasi. Ei tullut lammikoita ja kytkin piti.
 5. Moottori pudotettiin pois ja kyllä sitä öljyä oli reilusti tullutkin. Levy oli uusittu, samoin paineasetelma, mutta laatikon pään stefa näytti vanhalle. Vauhtipyörän stefa O-renkaineen menee myös vaihtoon varmuuden vuoksi. Samoin kytkinlevy ja varoiksi varmaan painelaakerikin. Kaveri löysi huohotusreiän ja tökki sitä rautalangalla, joka meni kyllä reikään. Sitten puhallettiin paineilmaa öljyntäyttöaukosta ja nyt suhisi reiästä mukavasti. Kysymys stefoista, tarjolla kun näyttää olevan silikonistefaa ja kaksihuulista stefaa jne. tuonne avihtipyörän päähän. Mitä sinne suosittelette? Laatikon päähän ei taida olla erikois stefoja, vaan ihan vakiota. Vai onko siihen jotain parempaa?
 6. Kiitoksia vinkeistä. Keiteleen koneesta haettiinkin jo vetarin stefa ja pyörän navan mutteri. Moottorin pudotukseen ei vielä ehditty tehdä. Sittenhän se kytkimen kokokin nähdään. Motonetin sivuilla puhutaan 200mm kytkimestä
 7. Kiitos! Huomenna pudotetaan moottori alas ja vaihdetaan stefat. Tutkitaan se reikä. En yhtään ihmettelsi, vaikka olisi tukossa, kun Brasilian Pepe on ruiskinut maalia alustaan 😕 Taitaa se kytkinlevykin olla entinen, joskushan noita on elvytelty vähäisistä rasvoista ihan etikalla putsaamalla. Mutta löytyyköhän näihin kytkimiä esim. Motonetista, niin saisi nopeammin kasaan, kuin tilaamalla Paruzzilta. Onko joku kytkinlevy sattumoisin yhteensopiva? Paruzzilta olen saanut osia kivasti, mutta tilaamisessa on aina toimitusaikaa 1-2 vko käytännössä, kun vain tiistaisin noita hoitelevat.
 8. Tuollainen oli tässä Brasilian hippibussissa myös. Ja hämmästyksekseni toimikin vielä. Piuhat toki olivat poikki ja puutteelliset, mutta itse kytkin toimi hyvin. Tuosta katkeaa tai irtoaa piuha suh' helposti, joten sieltä tosiaan kannattaa ehdottomasti aloittaa. Nuo kytkimet kyllä vaurioituvatkin ajastaan. Samoja käytetään myös vanhemmissa Harrikoissa takajarrun valokatkaisijana. Yhteen '75 pyörääni olen sellaisen joutunut uusimaankin.
 9. Lainataan tätä ketjua. Löytyykö junakeulan laatikosta vastaavaa? Nyt kun tässä on koejaeltu tuota hippibussia, niin vaihteistosta meinaa työntää öljyä ulos kuumetessaan. Ensin puski vetoakselista vasemmalla ja kun se saatiin tukittua, rupesi työntämään kytkinakselilta kytkinkoppaan ja päästään tekemään kytkinrempaa. Meinasi jäädä eilen tielle, kun alkoi kytkin luistaa Mäntsälän takana. Pienen jäähdyttelyn jälkeen päästiin kyllä takaisin Vantaalle. Tosiaan puski kunnon lammikoita kytkinkopasta ulos ja öljysi kaiketi kytkinlevyt samalla oireista päätelleen. Katsotaan mikä on stefan kunto ja uusitaan, mutta nyt tuntuu, ettei laatikko huohota kuin stefojen läpi johonkin... Miten ja mihin sen pitäisi huohottaa? Kyseessä siis 60-luvun speksien mukainen Brasilian junakeula.
 10. Tuo on muuten aivan totta, ei todellakaan kannattaisi lähteä tuolla ajamalla hakemaan 😉 No katsotaan mitä lähikonttoreilta sattuu löytymään.
 11. Vai on erityiskilven hinta pudonnut. No katsotaan mitä saadaan ensin konttorilta, kun saisi nyt sen veropäätöksen.
 12. Joo, tämän huomioin ja kerroin katsastajalle, että sellaiselle on tarvetta. Merkkasi jotain siitä paperiin.
 13. Bussi on tänään katsastettu moitteitta. Ainoat asiat, joista tuli edes keskustelua katsastusmiehen kanssa, oli oikean etujarrun pito. Mahtui marginaaleihin, mutta hän sanoi, että saisi se tasaisempikin olla. Koajolla se myös huomattiin itse, että säädetään sitä vähän paremmaksi, koska hitusen kiersi oikealle. Ilmeisesti takajarru kompensoi sita aiemmin, koska nyt katsastukseen takajarrut ja käsijarru säädettiin vielä kerran ja niissä oli erittän hyvä tasapaino nyt. Myös oikean etujarrun letkun pidin oli auki ja katsuri sanoi, että korjatkaa tuo samantien. Muuten siis meni ilman virallisia moitteita. Seuraavaksi verottamaan ja rekisteröimään. Onko joku sattumoisin tietoinen, löytyisikö josatain syrjäiseltä asemalta pk-seudulla vielä niitä vanhoja 5-merkkisiä kilpiä? Se uusi 6-merkkinen pikkukilpi on jotenkin törkeän näköinen...
 14. Vein tänään bussin American Car Showhun, se pääsi oikein hyvälle paikalle V8 osaston viereen. Käykäähän vilkaisemassa.
 15. Ehkä tyhmä kysymys, mutta kysyn kuitenkin, niin sitten tiedän 🙂 Miten tällaisen koneen teho ja vääntö ovat verrattuna orggikseen 1500 koneeseen? Tuleeko sillä vauhtia ja vääntöä lisää käytännössä havaittavasti. Orggis junakeulan 1500 taitaa olla speksattu 44 hp DIN ja sillä junakeula saatiin kulkemaan puhelimen GPS nopeusmittaus appin mukaan noin 104 viime viikonloppuna. Mittari näytti jo reilut 110.
×
×
 • Create New...