Jump to content

Joe Cool

Members
 • Content Count

  88
 • Joined

 • Last visited

Profile Information

 • Paikkakunta
  Helsinki
 • Ajoneuvot
  VW T1 bussi

Contact Methods

 • Puhelinnumero
  0400757645

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Kiitos, tuota pitää mennä vielä etsimään, ravistelemaan ja tutkimaan.
 2. Väänneltiin kaikki mikä liikkui auton alla ja se raidetanko oli ainoa, missä saatiin selvää liikettä aikaan palloissa. Kaikki muut mutkat ja nivelet tuntuivat tiukalle. Nyt en ihan saa varmaa tolkkua, mikä j amissä se apusimpukan pusla siellä on. Käsittäisin sen olevan simupalta lähtevän tangon toisessa päässä, mutta saa oikaista ja vinkata 🙂
 3. Jatketaan tähän päivitystä. Raidetanko uusittiin toiselle puolelle, eli molemmat päät olivat siis hieman väljät. Simpukka kasattiin ja shimmattiin. Jostain löytyi ohjetta tuohon, että ensin päittäisvälyt matopyöräsatä pois. Sitten kännetään rattia 90 astetta ja kiristetään rulla kiinni matoon. Sitten kokeillaan toiselle puolelle 90 astetta. Näilä eväillä tuli aika hyvä. Simpukka täytettiin Redlinen marjapuurolla ja ohjaus oli sen jälkeen parempi, kuin vielä koskaan. Jaksoi käännellä eikä heilu hervottomasti. Nyt bussi on talvilevossa ja odottaa lämpimiä kelejä.
 4. Tänään könyttiin kahteen mieheen bussin alla. Pyörät ilmassa ja simpukka irti ja simpukkaan tuleva rauta puupalikalla tuettuna paikalleen. Siinä sitten toinen riuhtoi renkaasta ja toinen katseli niveliä. Kuinka ollakaan, raidetako alkoi antaa sekä sisemmästä että ulommasta nivelestä pientä liikettä. Tanko myös pyöri kevyesti kädellä pyöritellessä. Ulommasta raidetangon pallosta löytyi vielä kumissa repeämä. Eli siinä ainakin on sanomista. Mahdollisesti oli havittavissa pientä likettä myös vasemassa alemmassa olkatapissa alapäässä. Tätä oli kyllä vaikea todeta. Millainen rakenne se oikein on? Onko siitä missä räjäytyskuvaa? onkohan se jotenkin kiristettävissä?
 5. Sitä ohjausta on tutkittu kovasti eikä löysää tunnu missään. Ei myöskään katsastuksessa havaittu. Nyt on toki kysymys, onko tuo simpukka miten klapiton ollut uutenakaan, sen enempää saksalaisessa kuin brasilialaisessakaan. Minulla on yksi '66 Mustang simpukalla ja sen simpukan kunnosti ihan hyvinkin prona pidetty firma. He sanoivat, että sen parempaa siitä ei niillä osilla saanut. Sinnekin jäi vähän klappia. Mutta ei se niin pahasti vetele, kuin tämä junis. Toki ohjausgeometria kaikkineen lienee Mustangissa parempi ja auto paljon matalampi. Tämä setti kyllä nyt varmaankin kannattaa Brasiliasta tilata: Ei ollut pahan hintainen tuossa linkatussa sivustossa, mutta toki siihen tulee rahtia ja tulleja päälle. Silti jäänee kohtuulliseksi. Olihan siellä valmiiksi korjattuja simpukoitakin, mutta tuosshan ne kuluvat osat pitäisi olla, jos tuo åunaisella merkattu osa on se rulla. Matopyörä siinä kyllä on kuvassa, niin miksei olisi tuo rullakin. Pieneksi mysteeriksi jää kyllä tuo rotan syömä kiristysholkki ja onko sitä tuossa paketissa. Toisaalta kiristyssysteemin tila selviää, kun rullalautaset irrottaa. EDIT. Eipä tuo brassifirma osoitteessa samantha@ImportT1Combi.eu taida olla toiminnassa. Mailit tulevat takaisin heti sekä Samantahan että myynnin osoitteesta. Panin viestiä sille Brassille, jonka kautta bussi löytyikin, saas nähdä...
 6. Nyt olen kyllä hieman hukassa tuon kanssa. Esille ei putkahtanut mitään tuollaista, mutta kirjoitit, että "tatin joka kulkee kierukan sisällä" En tiedä mahtuukop noiden sisään mitään tuollaista...? Jos katsot nuo ylempänä olevat osat, niin missä se olisi jos olisi?
 7. Nyt on simpukka avattu, tällaista tavaraa on sisällä: Tässä osassa löytyi erikoinen vaurio, ei noissa lautasissa, vaan tuossa säätöholkissa: Siinä on joku ehkä yrittänyt joskus omatoimista avausta tms. mutta oudolle näyttää: Nyt tuo ruuvi liikkuu sisään ulos parisen milliä. Ilmeisesti tuolla sisällä on joku mekanismi, joka pakottaa nuo lautaset lähemmäs ja kiinni ohjaustangon kierreosaan, kun tuota kiristetään. Nyt kiristys tosiaan tekee ohjauksen todella ikävän raskaaksi enemmän käännettäessä. Näyttävätkö sisäkalut tutuilta? Millaisa ideoita raadilla olisi asiassa etenemiseen? Tuossa Brassien korjaussarjassa ylempänä on ainakin tuo ohjauisakselin kierreosa uusi, mutta orggiskaan ei näytä pahalle. Toi pienikin kuluminen voinee aiheuttaa klappia?
 8. Vika löytyi. Vasen takapyörän laakeri oli hajonnut kesän kilometreillä 🙂 Oli hajottanut stefaakin vähän ja nyt molemmat uusittu ja homman pitäisi olla nyt taas kunnossa.
 9. Tällaisia sarjoja näyttäisi olevan Brasiliassa tarjolla:. Ei siitä taida tosiaan tolkkua tulla avaamatta.
 10. Kiitos, kyllä se kannattaa avata, kun valmista ei ole suoraan tyrkyllä
 11. Luulisin ettei aiheuta ongelmaa, koska tuossa ei ole rattilukkoa. Asensin vaihdelukon. Onko niin, että tuo ohjausakseli on aina mukana noissa simpukoissa jo valmiiksi kiinnitettynä? Tuo periaatteessa näyttäisi irtoavan kohtuullisen pienellä vaivalla. Ehkä tuo kannattaa purkaa ja katsella löytyykö korjaussarjoja..? Mitenköhän tuohon kävisi uudempien simpukat. Saksan ebayssa joku myy tällaisia halvalla uustuotantona (?) Jos tuon saisi pultattua tuohon pitimeen, niin onko tuo välitys niin erilainen? Kuvassa tuo näyttää erilaiselta tuohon yllä olevaan brassimöhkylään mm. kiinnityspulttien osalta. Sopivuudeksi sanotaan VW Transporter II Bus 1970/08-1979/04 ja maksaa vaivaiset 179 eur.
 12. Tuosta hpa:n vinkistä löytyi taulukkoa kuvilla. Eli taitaa olla ihan tuo mitä pitääkin, eli 63-75 malli.
 13. Hyviä pointteja, kiitos. Tutkitaan kun ehtii alle.
 14. Tässä olisi nyt kuvia tunnistettaviksi. Miltä vuoskymmeneltä tuo simpukka näyttäsi olevan, vaikuttaako tutulle?
 15. Pitää napata kuva, jos ei nykyisistä löydy. Itse kun en näiden eroja tunne
×
×
 • Create New...