Jump to content

Joe Cool

Members
 • Posts

  134
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Joe Cool

 1. Perinteiden tai entisöinnin takia orggis bensalämmitin on ehdottomasti tyylikkäin vaihtoehto. Täällähän joku kauppasi pariakin pilkkahinnalla korjattavaksi. Jos muuten vaan haluaa lämpöä keinoja kaihtamatta, niin tuo 5l petrooli/dieselkannu voi riittää 40-50 tuntia syys/kevätajossa, talvi tietenkin erikseen, jos meinaa pakkasessa ajella. Sitä ei tosiaan tarvinne kertaa kahta enempää kesässä täytellä. Kunhan tuo oma kannu alkaa osoittaa yhtään vajenemisen merkkejä, niin tuumin kaataa petroolia johonkin litran kaatopulloon ja sillä on helppo täyttää säiliötä ja taas mennään 10 tuntia 😉 Ei sitä piripintaan tarvitse täytellä. Itsekin inhosin ajatusta kahdesta polttoaineesta, mutta se on olllut kyllä ehdottomasti pienin vaiva koko projektissa. Pitänee ottaa video homman toiminnasta, kunhan tässä jaksaa ja ehtii.
 2. Jep, kiitos. Siinä sarjassa tosiaan oli paljon sitä "väärää" osaa. Tuo mutterien kokoero kertoo jo paljon ja auttanee jäljityksessä. Nyt siellä tuntuu öljy pysyvän kohtuudella, joten suurta paniikkia ei ole. Melkeinpä lähdettävä Keiteleeseen arpomaan tiskille :)
 3. Minulla brassijuniksessa se stefa on tuntunut toimivan, mutta O-rengas holkin takana tuottanut ongelmaa. Olisiko näistä O-renkaista millaisia hyviä vinkkejä? Kuvan osa no. 7 siis. Korjaussarjasta sain jotain ospivaa osaa, mutta se oli pienemmälle akselille ja viimeisin O-rengas jouduttiin kaivemaan yhdestä O-rengassarjasta. Muuttuiko näissä alselin halkaisija pallokeulaan siirryttäessä? Voisiko se olla syy brassipelin paksumpaan akseliin?
 4. Eivät auttaneet muut kikat, uusi solenoidi auttoi ja sille kaveriksi uusi tyhjäkäyntisuutin kokoa 60. Pientä hienosäätöä löysemmälle myös sähköryypyn esijännitykselle. Nyt tuntuu käyvän mukavasti.
 5. Tuossa youtube videossa niin kerrotaan. Tässä keskustelussa joku mainitsi sitä Puuilon erikoisvalopetroolia käyttäneensä. Tästä syystä ostin itsekin sitä ja olen käyttänyt sitä nyt useita tunteja. Eli lämmitin toimii sillä hyvin. Aikoinaan käytin Wallaksen venelämmitintä valopetroolilla vuosikausia ja se on yleinen venelämmittimien polttoaine. Muista faktoista en tiedä, nämä riittävät minulle. Petrooli on huomattavasti huonommin syttyvää, kuin bensiini. Voit panna purkkiin dieseliä tai valopetroolia ja heittää tulitikun siihen. Tikku palaa itsekseen loppuun ja polttoaine ei syty. Bensalla en kokeilisi 😉 Turvallisuusnäkökohta lienee veneissä tärkein. Enkä halua bussiin persauksen alle bensaa liekillä polttavaa laitetta samasta syystä.
 6. Joku 27 se oli, jossain taisi olla mainittu F27, mutta otin eräästä toisesta Kiinan kaukosäätimestä, joita tuli erääseen tarkoitukseen tilattua pussillinen ja eivät tietysti toimineet siinä. Mutta patterit toimivat.
 7. Itse tilasin Kiinasta peltikuorisen puhaltimen sähkövastuksilla. Sitten vain TODELLA virtasyöpöt vastukset pois ja puhallin jäi jäljelle. Pitää napata siitäkin kuva. Puhaltaa 2 putken tumpista tuulilasille ihan hyvin.
 8. Ei se tosiaan paljonkaan tunnu kuluttavan. Kun tehon laskee sinne alakanttiin, niin reilu desi tunnissa. Se 10l tankki on liian iso juniksen ohjaamoon. Tuo mikroauton tankki maksaa kolmisen kymppiä ja on eritäin jämäkän tuntuinen. Sitä saa vitosen halvemmalla 3l tankkina, mutta se tutnui melkein mehupurkilta, joten päädyi 5l malliin. Kiinnikkeet maksoivat 15 e lisää. Noita saa useammastakin mikroautotarvikekaupasta. Tuohon penkkikiinnitykseen päädyin, kun sen saa nätisti tankkausasentoon penkkiä kääntämällä ja takapenkiltä on helppo lorottaa lisäystä.
 9. Tuo -tipi- :n linkkaama on sama tuote. Itse tilasin Aliexpressin kautta ja toimitus Tsekeistä. Kotona viikossa veroitta. Samaa tavaraa tuolla huutokaupoissakin taitaa olla. Tässä liitteenä nyt asennettuna sillä uudella mikroauton bensatankilla. Putken T-haara jakaa ilman eteen ja taakse ja takasuutin on erikseen ostettua suljettavaa mallia. Kuvan oton jälkeen vielä lisätty huohtotusletku tuohon paljaaseen tumppiin ja keräyspurkki tankin viereen varmuuden vuoksi. Käyttöpaneeli on tuossa väliseinämässä oven karmin vieressä ja varsinainen käyttö sujuu avainperämallin kaukosäätimellä.
 10. On yllättävän hiljainen, sekä imu- että pakopuolella on jopa äänenvaimennin mukana. Yritän kuvata, kunhan saan sen uuden säiliön asennettua ja systeemin valmiiksi. Tänään eteni niin, että sain youtube-videoiden avulla kaukosäätimeen patterin ja sen aktivoitua säätöyksikköön. Samoin selvisi, miten tehoa säädetään. Tehon säätöalue on 4.4 - 1.4 asteikolla jotain ja kun se oli 4.x tuli erittäin kuumaa. Asetin sen 1.8 ja tuli pelkästään miellyttävän lämmintä, joka riitti illan ajeluun hyvin. Smoista videoista selvisi, että pikkuteholla kulutus on vain reilun desin tunnissa. Kaukosäädin on erittäin hyvä, ON / OFF / + / - siitä ei paljon helpommaksi tule, kun se toimii. +/- voi asettaa säätämään maksimilämpötilaa tai sitä tehoa. Itse asetin tehon säädölle. Ja päälle ja pois tosiaan samasta avainperän kokoisesta käikäleestä.
 11. Jatkan raporttia ihan listaamalla havaintoja. Reilut 200 km nyt ajettu testiajoa, on aivan ehdottoman suositeltava laite. - ilmaletkuissa hankalin reikä oli tehdä kuskin persauksen alle, mutta nyt letkut paikallaan - puhaltaa eteen ja taakse, takana suljettava läppä (kuva ylempänä) - puhaltaa niin kuumasti, että pitää jakaa puhallusta koko ajan myös taakse - laitteen käyttöohjeet surkeista surkeimmat, mutta youtube auttaa - 4 hengen porukalla ajeltiin perjantaina illalla ja hienosti piisasi lämmintä kaikille. Ihan takana ei kukaan istunut, mutta tuskin sielläkään olisi kylmä - 10 l säiliö menee poistoon, ostin 5 l mikroauton tankin, joka pitäisi mennä nätisti varapyöräkoteloon matkustajan penkin taakse - tankkasin erikoisvalopetroolilla ja kulutus on melko mitätön. Muutaman tunnin ajelulla ei pinta paljon säiliössä laskenut - kuskin penkin selkänojan kallistus teki huonon ajoasennon ja joutui ajamaan niska kenossa, että näki ikkunasta ulos - kaukosäätimesta puuttui patteri eikä ohje ota kantaa, millainen siellä kuuluisi olla. Luokaton moka toimituksessa ja vastaa kiinanlaatua tuolta osin - petrooli pöllähtää vähän sammutuksen yhteydessä - imuilma polttimelle ja pakoputki lattian alla ulkona. Pakoputkeen metrin jatke Motonetista ja nyt puhaltaa takapyörän edestä helpakotelon alta. Yhteenvetona sanoisin, että aivan loistava varuste. Jos satasella saa tuollaista iloa kylmässä ajamiseen, niin siinä on hinta/laatu enemmän kuin kohdallaan. Hinta nousi nyt noin 70 euroa, kun ostin sen polttoainetankin ja lisäpakoputken. Mutta silti on hyvin edullinen. Kuvia voisin yrittää ottaa toteutuksesta tässä joku päivä
 12. Joo, eivät nämä ole koskaan valmiita, siinähän se harrastuksen juju osin myös on. Aina voi museovehjettäkin parantaa, täydellisiä ei ole olemassakaan, käytännössä.
 13. Niihin tilastoihin ei todellakaan voi luottaa, siellä voi lukea kärjistetysti vaikka "Porshe traktori" 😉 Eli ihan mitä vaan. Auto on upean näköinen yksilö ja sitä eivät muiden autot pahenna eivätkä paranna. Ainoa Suomessa on vain myynti-ilmoituksisssa ja sekin pitää oikeasti lukea, että ainoa omistajallaan 😉 Onnea hankinnan johdosta. Ostitko valmiin museoyksilön vai laittelitko itse tuohon kuntoon?
 14. Ostin Veneilijn Verkkokaupasta (Myymälät Waltic Oy, Herttoniemi tai Lauttasaari Helsingissä). Lähtökohtaisesti myydään metrin pätkissä ja löytyy myös 75 mm kiinanlämppärin putkille. Lämppärin pakoputkelle löytyi jatkoa ihan Motonetin hyllystä nimellä taipuisa pakoputki. Kiristyy klemmarilla siihen lämppärin äänenvaimentajaan.
 15. Pieni päivitys, otin solenoidille virran puolalta ja 15 km ajon jälkeen pääosin 80 aluetta ekoissa jo ja seuraavissa liikennevaloissa kone ei sammunut, kolmansissa sammui. Lähti käyntiin ja sen jälkeen, kun ajoin parkkikselle, kävi hyvin muutaman minuutin, mitä siinä kääntelin autoa ja annoin jonkun hetken käydä paikoillaan. Huomenna pidempi reissu, katsotaan tilannetta. Virran vähyys lienee ilmeinen syy.
 16. Tässä kun tätä pähkäilin, niin saatoin löytää mahdollisen/todennäköisen syynkin. Autossa on kärjetön jakaja ja kun nappasi virran puolalta systysvirran mukaan, solenoidi toimi, mutta ryyppy vei niin paljon virtaa, että kipinä häiriintyi. Nappasin sitten virran laturilta merkkivalon liittimesta ja kaikki toimi, mutta sammuu kun kone kunnolla kuuma ja kierrokset pääsevät alas. Eli laturi luultavasti siinä hetkessä pudottaa jännitteen liian alas tai lakkaa kokonaan lataamasta ja kas - solenoidi nappaa tyhjäkäyntibensat seis ja oire on kuin vääntäsi bensahanan kiinni. Sammuu muutamassa sekunnissa vähitelleen. Nyt kannattaa kokeilla virta solenoidille puolasta ja ryypylle saa tulla laturilta. Pikatesti on helppo tehdä niin. Voisihan siihen panna myöhemmin releen väliin ja ohjausvirta puolalta molemmille ja käyttövirta akulta, mutta katsotaan mitä kokeilu kertoo ensin. Ehkä solenoidissa ei olekaan vikaa, vaan kytkijässä 😉
 17. Siltä se vaikuttaa. Eikä näyttänyt Kaasutienexpertilläkään olevan. Mitenhän tuo toimisi, jos panisi prikan tai kaksi siihen alle. En ehtinyt katsoa, että toimiiko se niin, että virta päällä vetää ja päästää bensan virtaamaan? Silloin prikkaviritys voisi auttaa? Netissähän noita on myynnissä vaikka miten, mutta kun pitäisi tänään saada. Perjantaina tarkoitus ajella 180 km lenkki jos sää sallii.
 18. Keiteleestä meinasin käydä kysymässä. Tuota ei taida saada Motoneteistä yms.?
 19. Nyt brassijuniksen uusittu 1600 kone käy ja kukkuu. Harmia aiheuttaa silloin tällöin sammuva tyhjäkäynti. Kaasarina on ilmeisesti brassiversio Solex ja siinä on liitteiden mukainen sammutussolenoidi. Onko kukaan hommannut sellaista ja mistä sen saisi heti tiskiltä? Sen vaihdolla voisi aloittaa.
 20. Apusimpukka vaihdettu ja taas parani ohjaus vähän lisää. Hoonaus pienellä jarrusylinterin hoonilla sopivaksi. Muuten noilla Samban ohjeilla.
 21. Tämän kannun kävin itsekin hakemassa ja eilen pöräytettiin koelämmitykset tallissa. Tulos oli erittäin myönteinen yllätys. Ääni oli lopulta ihan mitätön siihen verrattuna, mitä auto itse pitää meteliä ajossa. Kabiini lämpeni nopeasti ja putkesta tuli ihan hyvällä virtauksella kuumaa nin ettei kättä viitsinyt ilmavirrassa pitkään pitää. Nyt viimeistely jatkuu ja poraillaan 76 mm / 3" putkille ja suuttimille reiät. Sarjassa oli mukana yksi pyöritettävä suunnattava suutin ja Veneilijän verkkokaupasta löytyisi tällainen: Pitää käydä katsomassa myymälässä, miltä tuo näyttää ja saisiko sen asennettua ohueen peltiin tai olisiko siinä joku fiksu asennuskaulus saatavilla. Tuo olisi suljettavuuden kannalta hyvä, koska usein takana ei ole matkustajia ja kaikki lämpö tulisi eteen. Jos tähän on fiksumpia suuttimia tiedossa, saa vinkata. Pitää ostaa samalla 75 mm lisäputkea pätkä. Kunhan homma valmistuu, nappaan kuvia toteutuksesta. Polttoainesäiliöiksi saa heittää hyviä vinkkejä. Se mukana tullut litteä 10l menee just just kuskin selkänojan taakse, mutta penkkiä pitää siirtää hieman eteenpäin taka-asennosta. Sen korkki vaikutti hyvälle ilmaventtiileineen. Luultavasti ei roiski petroolia kabiiniin.
 22. Kiitos videosta, ktasoin samantien myös toisen, missä hän asenteli sen pakuun. Lämppäri saapui ja kävin sitä sovittelemassa. Näytti hämmästyttävän hyvälle hintaisekseen äkkiä katsottuna. Asennuskaan ei vaikuta kovin pahalle. Näillä käyttötunneilla petroolin olematon voiteluvaikutus ei liene ongelma. Jos laite on käytössä jatkuvasti päivittäin, niin silloin voi ehkä ongelmia tullakin.
 23. Kuulostaa hyvälle tuokin, itse muinoin kun oli vene, käytin sitä Walalksen venelämmittimessä. En tiedä olisiko se toiminut sitten myös dieselillä? Edellinen omistaja vaan puhui petroolilämmittimestä ja sitä siellä käytin. Voiko tästä vetää johtopäätöksen, että petrooli ja diesel ovat keskenään täysin vaihtokelpoisia polttoaineita näissä lämppäreissä?
 24. Kiitos linkistä, erittäin seikkaperäisesti kirjoitettu. Taitaa tuossa rotsamaankin joutua...?
 25. Tuota mietin itsekin, pitää tutkia se säiliö huolella. Viikonloppuna on sen verran päivittynyt seuranta, että nyt arvioidaan toimitus ma klo 16 mennessä. Lupaavalta vaikuttaa 🙂 Se lämpö on ihan ehdoton juttu. Katseltiin eilen myös oven karmien ja lattian läpivientien tiivistystä. Ensin ilman virtausta pois ja samalla lämpöä sisälle. +10 on jo tosi kylmä ajaa.
×
×
 • Create New...