Jump to content

APO

Members
 • Posts

  528
 • Joined

 • Last visited

Profile Information

 • Paikkakunta
  Jyväskylä
 • Ajoneuvot
  Typ1 -66

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

APO's Achievements

 1. No nyt on kupla minun makuun. Todella hieno! Onnittelut 👍
 2. Toinen etupenkki nipussa
 3. Selkänojiin on nyt myös verhoilun osat tehtynä. Ompelu vielä nippuun, niin nekin on valmiit. Nahan menekki on päässyt kyllä yllättämään, eihän tuo yks mansikki riitä mihinkään. Nippa nappa saan tehtyä tuosta yhdestä vuodasta vielä takapenkin. Kyllä niihin vaan tavaraa menee, vaikka pienet penkit onkin. Ensin oli ajatus tehdä takapenkki samalla mallilla kuin edellinenkin, eli kahdella kangas"raidalla". Nyt täytyy kuitenkin tehdä myös penkin keskiosa kankaasta. Vaikka eipä siinä, voi olla jopa parempi niin. Ovipahveihin täytyy metsästää sitten mahdollisimman saman sävyinen keinonahka.
 4. Selkänojia viety viime aikoina eteenpäin. Pehmusteeksi tuli normi meriheinä, koska varsinkin tämä '66 mallinen selkänoja on sen mallinen, että on aika vaikea saada vaahtomuovista väänneltyä. Tuli kokeiltua tämäkin edellisen version aikana, ja aika hirveä siitä tuli :). Vähän noissa meriheinissäkin on painaumia ym. joissakin kohdin, mutta ne on helppo täyttää vaahtomuovilla vielä tuohon huovan päälle liimaamalla, jos tarvis. Verhoilun vaahtomuovilaminaatti tasoittaa loput. Taustalevyt tein 1mm voimapahvista.
 5. Tyytyväinen olen itsekkin tuohon värikomboon. Tuo aikaisempi valkoinen pomppaa vähän turhaa silmiin muutenkin tummassa autossa.
 6. Tuo takapenkin kuosi on aikaisempi, joka tuli tehtyä. Eli kaikki menee uusiksi, vähän paremmin toteutettuna. Myös ovipahvit.
 7. Vähän verkkaisesti edistyy verhoilut, kun aina on muka jotain muuta. Etupenkkien istuinosan päälliset olisi sentään jo valmiina. Taustalle tuli 7mm vaahtomuovilaminaatti. Terenauhat tein myös nahasta, kylläkin hieman eri sävyisestä, koska näytti että voi tuo toinen vuota jäädä muuten kesken jos ovipahvitkin meinaa samasta nahasta tehdä. Kangasosaan tuli suorat tikkaukset.
 8. Lopuksi vielä 20mm vaahtomuovi. Hommasin tällä kertaa reilusti kovempaa tavaraa, tiheyttä tällä 100kg/m3. Vaahtomuovin päälle tuli askarteluhuopa tasaamaan pintaa ja samalla helpottaman vaahtomuovin kiinnitystä. Huopa osoittautui kyllä todella toimivaksi vaahtomuovin kiinnitykseen. Huopa kun on todella tiukkaa eikä repeä, niin verhoiluhakasilla on helppo kiinnittää vaahtomuovi huovan läpi jousiin. Kaiken kaikkiaan lopputulos oli hyvä. Jäykkyyttä tuli penkkiin kummasti lisää ja pehmuste on tasainen ja ryhdikäs niin ettei jouset tunnu läpi istuessa. Liian kova tuosta ei kuitenkaan tullut. Tuohon olisi voinut laittaa jopa yhdet joustimet vielä väliin, mutta hyvä näinkin. Voin suositella!
 9. Joustinten päälle laitoin jäykän keinonahan ja sen päälle liimasin vielä 6mm solumuovin. Solumuovin tarkoituksena on tasoittaa kuhmuraista joustinpintaa.
 10. Penkit on ollut minun makuun liian pehmeät ja pomppivat, joten niille täytyi tehdä jotain. Hommasin huonekalujoustimia, joita laitoin 4kpl penkkiin. Lisäksi sidoin jouset narulla ylä- ja alapäästään toisiinsa joka suuntaan, jolloin joustimet pysyy sivusuunnassa paikallaan ja samalla myös jakaa joustoa tasaisemmin muille jousille.
 11. Näköjään viimeksi päivittänyt tätä kertomusta, kun on ollut verhoilutyöt käynnissä. No, noilla verhoiluilla on tässä nyt menty muutama kesä. Tuon jälkeen on kuitenkin välineet verhoiluun vähän parantuneet ja toivottavasti vähän taidotkin erinäisiä verhoilutöitä harrastellessa. Siksipä lähdin tekemään tuohon nyt uudet päälliset ja ovipahvit. Materiaalina tällä kertaa aito nahka, kun sattuu sopivassa värissä löytymään vuota varastosta. Keskiosaan tulee kaista tummanruskeaa kangasta. Katsotaan, mitä saadaan aikaiseksi.
×
×
 • Create New...