Jump to content

Millä suuttimilla lähdetään?


Recommended Posts

Moro, 1776cm³ moottori, 2x 36DRLA kaasarit 32 sisäkurkuilla, portatut kannet 40/35,5 venttiilein, C45 296ast. nokka, vakio keinut, kärmeksenpesä, suurin teho n. 6100-6300rpm? niin minkälaiset suuttimet liippais läheltä? Nyt näytti olevan joutokäyntisuuttimet 52, pääsuuttimet 135, ilmasuuttimet muistaakseni 180...

Link to comment

Katoppa vielä kiihytusruutat mikkä on eli sais varmaan olla jokku 50 luokkaa mutta muut suuttimet suuntaa antavia eli pitäis häydä ja kukkua. Jarrupenkissä viimeset säädöt asiansa osaavalla jolla suuttimien vaihtoki onnais? Jos kunnon pakosarja ja putkisto sekä kiihytys suppilot pestävillä putsareilla pitäis koneen hengittää hyvinki 1,25 keinuilla. Seosmittari ( laajakaista ) auttaa aina itse säätämiseen ja suunnan antoon. Seosruuvit jotain 2,5-3 auki alkuun ja siitä si suuremmax tai pienemmäksi. Puristus varmaan 10:1 luokkaa vois olla iha soppelii. Pääbensasuuttimet ehkä voi olla pienemmät hiukka si ku sisäänajettu ja säädöt rupee oleen iha kohillaan muuten koneessa.

 

Tällaset ajatukset säädöistä mulla ny vaan oli mutta ainahan joku osaa ja tietää paremmin noista eli se joka tietää ja osaa niin eiku vaan säätämään.

Link to comment

Ookoo, täytyy kiihdytyspumpun suuttimet vielä katsoa. Ja kyllä tuo jo käy ja kukkuu eli säätäminen alkamassa. Puristukset tuossa nyt 9,8:1... Lambda-anturi, normaali "kapea kaistainen" ja lämpiävä tossa on, muttei tahdo näyttää sillä oikein mitään. Kun pitää kierroksia yllä, niin jännite nousee hiljalleen nollasta johonkin 400mV paikkeille. Taitaa olla anturi itsessään rikki?

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...