Jump to content

SimpleMan

Members
 • Content Count

  126
 • Joined

 • Last visited

Profile Information

 • Paikkakunta
  Pori
 • Ajoneuvot
  Splitti kupla 2.2

Recent Profile Visitors

348 profile views
 1. Oma ajatus on, ettei noista oikein järkevä ole kumpikaan... Pelkästään keinuilla saatava tehonlisäys on muutamien hevosvoimien luokkaa (max. 5?), joten maksaako vaivaa... Kone auki, nokka vaihtoon, puristuksia ylös, niin alkaa tehoa tulla tuntuvasti lisää.
 2. Omaan makuun ei vakio akselit päätyklipseineen ja jousiprikkoineen jotenkin vaan sovi hyvin viritettyyn moottoriin... Ei sinänsä itsellä käytännön kokemusta, saattaahan ne siellä toimiakin. Itelle ei kuitenkaan shimmattavat pulttiakselit ole olleet kallis hankinta moottoria parantaessa. Monella muulla tosin on kattavampi kokemus aiheesta ☺️
 3. Tuohon sopisi mielestäni hyvin alkuperäisetkin kannet portattuna. Ei ole kylläkään uudet, muttei kiinalaisetkaan... Venttiilijouset jäykemmiksi ja keinuvipuakselit vaihtoon... Oma 1776cc aika samanlaisilla osilla, mutta Autolinea Pro Street kansilla toimii hyvin myös, mutta alkuperäisistä kansista sais tehtyä helposti ihan yhtä hyvin virtaavat. Ja jos kampiakseli on hitsatuilla vastapainoilla, niin en olisi huolissani kiinan paskaosista 😋 (ps. omassa moottorissa myös originaalista hitsattu aksila :)
 4. Nyt kesällä ostettu sarja AA 94x82 tönärillä mitattuna: Helma alapäästä 93,90 Helma ennen öljyrengasta 93,75 (kapenee tasaisesti koko matkalta) Öljyrenkaan ja alemman puristerenkaan väli 93,50 Alemman ja ylemmän puristerenkaan väli 93,45 Männän laki 93,40
 5. Istuuko puhallinkoppa kunnolla paikallaan, ettei kanita mihinkään? Ilmanohjausläppien käyttötanko alas termostaatille voi myös vastustaa kopan istumista paikalleen...
 6. Mahtaakohan pysyä samoissa arvoissa normaalillakin bensalla vai joutuuko uudelleen säätämään..? Itsellä ei kokemusta, mutta kunhan heräsi ajatus.
 7. Tietääkö joku/vieraileeko tällä sivustolla linkin kuplan rakentaja? Autossa ilmeisesti välitetty laatikko. Kiinnostaisi välitykset ja muut vaihteistoon tehdyt muutokset jos olisi vielä muistissa jossain ja jollain...
 8. "Muutama vuosi sitten kirjoittelin myös tästä aiheesta, ainahan tuonkin voi lukea uudelleen. http://www.volkkarip...kka-akseleista/" Luin juttusi ja siinä kerrot nokkakulman tärkeydestä. Selatessa tuota Forssun taulukkoa taas voidaan todeta, että likimain kaikki vaparinokat ovat 108 asteen nokkakulmalla. Eli kauheasti ei valinnanvaraa vw moottoriin nokkakulmalla herkutteluun ole? Miksiköhän näin?
 9. Juu näin ymmärsin myös mitä selailin amerikkalaisia palstoja.
 10. Jollakin täällä varmasti kokemuksia, eli: Ovatko off set -tyyppiset imusarjat molemmat puolet samanlaisia? Eli ettei ole väliä kummalle puolen tulevat. Tarkennettuna kyseessä bug pack tuotteet.
 11. Syy mataliin huipputehon kierroksiin löytynee juuri kanavien kokonaispituudesta. Vertaa esim. ford ohc, kent, fiat twincam jne jne... Kuplaan myytävät imusarjat on luokkaa 15cm (?), perus käärmeenpesän primäärit 85-95cm (?) ja kanavat kansissa luokkaa 80-90mm pituudeltaan. Vääntömoottorin lukemia :)
 12. Yksi perustavaa laatua oleva syy, miksi kuplan moottori on matalampi teholtaan viritettynäkin verraten moniin muihin, löytyy pitkistä imukanavista (kanava kannessa + imusarjan pituus) ja pitkistä pakokanavista (kanava kannessa + pakosarjan primääriputkien pituus). Tämän takia toisaaltaan taas kuplan moottorista on vaikea saada täysin alaväännötöntä ronskillakaan nokalla, ja muutenkin vääntöä löytyy yleensä alhaalta hyvin pienestäkin koneesta.
 13. Joskus tuli asiasta opiskeltua, jokusen hyvän amerikan artikkelinkin aiheesta löysin. 1,5-3mm dekki on huono, koska silloin paljealueeseen jää syttymiskelpoinen seos. Seos ei kuitenkaan pala normaalisti tulpasta alkavan palorintaman mukana, vaan koska paljealueessa paine kasvaa äkisti tulpan sytytettyä palotapahtuman. Paljealueen seos syttyy siis paineen+kuumuuden takia, kun nämä 2 palorintamaa (tulpasta lähtenyt ja paljealueesta lähtenyt) sitten kohtaa tapahtuu nakutus. Alle n.1,5mm dekillä syttymiskelpoista seosta ei paljealueeseen jää, ja yli n.3mm dekillä paine ei kasva paljealueessa niin suureksi, että nakutusta tapahtuisi. Tiukalla dekillä myös juuri tuo etu, että seos puristuu palotilaan saaden seoksen pyörteilemään. Pyörteily parantaa seoksen sekoittumista tasalaatuiseksi, ja myös jäähdyttää seosta.
 14. bensapinta kaasarissa oikeen älyttömän alhaalla..?
 15. Terppa Onko yleisesti tapana full-flow -zydeemiä askarrellessa, että öljypumpulta lähtevä alkuperäinen öljykanava tulpataan pumpun lisäksi myös lohkon puolelta? Netissä olen ollut näkevinäni tulpattavan molempia tai vain toista...
×
×
 • Create New...