Jump to content

Vilkuissa jotain häikkää


Guest widgetman

Recommended Posts

Guest widgetman

Missäköhän vois olla vikaa, kun vilkku toimii oikealle mutta ei vasemmalle vuoden 65 kuplassa johon laitettu 12v sähköt?

 

Polttimot ehjät ja lamput syttyy jos laittaa suoraan jännitteen viikseltä tulevaan haarotukseen, mutta ei syty jos ottaa releen navalta joka menee viikseen ja merkkivalolle ja relekkään ei ala napsumaan.

 

Jos vika ois viiksessä niin eiks ton ohituksen pitäis toimii? Eiks sen pitäis toimii kun tavallinen kytkin eli tulevan ja lähtevän johdon pitäs olla yhdessä kun viiksi vilkku asennossa?

 

Mikä on ton releen toiminta periaate kun ei siihen tule kun kaks johtoo kiinni. Eli sulakkeelta tulee jännite toiseen napaan ja toisesta lähtee vilkun viikseen. Eikö tää tartte miinusta ollenkaan toimiakseen? Perustuuko tää jotenkin virran kulutukseen.

Link to comment

Alkuperäinen kaks napainen on kiinitetty runkoon ja saa sitäkautta maansa. Vilkkurelehhän kuuluisi olla kiinnitettynä viikselle virtaa vievän johdon väliin eli kun laitat vilkun päälle niin rele katkoo viikselle menevää virtaa ei sieltä lähtevää. Eli jos vilkku toimii toiseen suuntaan rele on ok. Eli jos lamput ehjät (syttyy kun ohittaa viiksen) niin etsisin vikaa viikseltä vilkuille vievästä piuhasta tai itse viiksestä.

Link to comment

Riippuu releestä. Edellispäivänä asensin sellaisen kaks napasen joka tarvitsi maan (releen kuitulevystä on käpälä joka maadottaa releen kuoren ja tämä ei toiminut ilmassa roikkumalla) ja tämä oli vw leimalla varustettu rele. Sitten taas otin sieltä pois sellaisen kaksnapasen joka ei tarvinnut maata toimiakseen ja tässä ei ollut vw leimoja. Eli kannattaa maadottaa varmuuden vuoksi jos ei tiedä millainen rele kyseessä.

Link to comment
Guest widgetman

Kiitos avusta, kun vähän irrotteli ja kiinnitteli johtoja niin lähti koeajolla sit toimimaan eli oli varmaan vähän huonoo kontaktii ja vähästä virtaa... Auto ollut kolme vuotta käyttämättä, joten täysin ymmärrettävää... Nyt pääsee katsastamaan ja parin vuoden tauon jälkeen taas kuplan rattiin...

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...