Jump to content

x-pj

Members
 • Posts

  2169
 • Joined

 • Last visited

Profile Information

 • Paikkakunta
  Espoo

Contact Methods

 • Puhelinnumero
  050-64103

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

x-pj's Achievements

 1. Ymmärrän kyllä, että nekin kuluvat ja kuluu vauhtipöräkin. Tarkoituksella yksinkertaistin asiaa, kun tuolla kulumisella ei käytännössä ole merkitystä.
 2. Tuo johtuu siitä, että nokka-akseli pyörähtelee nykäyksittäin venttiilijousten paineesta johtuen. Vinohampainen rataspari sitten liikuttelee kampea pituussunnassa. Jos irrotat keinuvipuakselit, niin pitäisi rauhoittua.
 3. Shimmeillä säädetään välystä laakerin ja vauhtipyörän välissä. Sen voi tehdä vain "terveessä" moottorissa. Kun päittäisvälys alkaa käytössä kasvaa se tarkoittaa sitä, että päätylaakeri alkaa liikkua. Välys laakerin ja vauhtipyörän välissä ei muutu. Käytössä syntyneen päittäisvälyksen voi poistaa koneistamalla kampikammion ja vaihtamalla ylikokoa olevat laakerit. Nyt olet ilmeisesti poistanut laakerin ja vauhtipyörän väliin kuuluvan välyksen ja kiristänyt laakerin kiinni vauhtipyörään. Siinä yhteydessä on voinut vaurioitua jotain muutakin. Avaamatta moottoria ei voi tietää mitkä osat ovat kunnostuskelpoisia ja mitä pitää vaihtaa.
 4. Ei ole kiinni ja se on ongelman alkulähde. Siinä on tiiviste välissä ja kun se alkaa vanhetessaan vuotamaan pääsee vesi pellin ja uretaanin väliin.
 5. En ole noita itse sen kummemmin tutkinut, mutta netistä löytyy tietysti joku joka luulee tietävänsä ELECTRIC FUEL GAUGES
 6. Voi olla joten tuokin maakontakti kannattaa sitten varmistaa vaikka en ymmärrä mihin sitä tarvitaan
 7. Se anturi on herkkä laite ja hapettumat heikentää kontakteja vuosien saatossa. Omaa anturin sain toimimaan (hetken aikaa) kun purin sen ja parantelin kontakteja. Parin viikon päästä vaihdoin uuden tilalle, kun vanha osoittautui edelleen epäluotettavaksi.
 8. Yleismittarilla voisi mitata vastuksen johdonpäästä, joka tulee mittarille. Täydellä tankilla 10 ohmia ja tyhjällä 80 ohm on ohjearvot, puolella tankilla 30-40 ohm. Antureissa on pieniä heittoja. Jos on suunnilleen noin, niin anturin puoli on kunnossa. Mittarin toiminnan vois testata Tanhiksen jo ehdottomalla tavalla eli liittämällä G-nastaan suoran maan. Silloin mittarin pitäisi näyttää täyttän. Urbanin linkittämää stabilazeria käytetään käsittääkseni silloin kun anturi on heilurimallinen. Putkimallisen anturin kannna sitä ei tarvita.
 9. Selvyydeksi vielä. Mittarille menee 12v ja maa, joka tulee anturin läpi. Mittari itsessään ei tarvitse muuta maakontaktia. Mittarivalo tarvitsee. Anturi säätää paljonko se laskee jännitettä (maa) läpi. Kun anturi päästää paljon virtaa läpi (eli vastus on pieni) mittari näyttää täyttä. Kun vastus on suuri ja tulee vain vähän virtaa anturin läpi, niin mittarin neula nousee vain vähän. Jos neula ei nouse yhtään, niin veikkaan, ettei mittari saa maata ollenkaan. Jolloin epäilisin anturin maakontaktia tai itse anturia.
 10. Kuvan perusteella Solex 34 PICT-3, mutta kyllä siellä kohokammion kyljessä on varmaan myös merkintä.
 11. Oikeanpuoleinen, joka jo tulpattu, on toinen alipainelähtö DVDA-virranjakajalle. Tuon nykyisen jakajan kanssa pidä tulpattuna.
 12. Teoriassa "tyhjäkäyntiruuvista" ei säädetä tyhjäkäyntiä, vaan siitä säädetään läppä sellaiseen asentoon, että se juuri peittää alimman progressioreiän eli kun läppää aletaan avata sieltä alkaa heti pilkistämään ensimmäinen reikä. Jos progressioreikä on näkyvissä, auto saa seosta ohi tyhjäkäyntipiirin. Jos reikä ei tule heti näkyviin, kun kaasua avataan, tulee nyökkäys. Koska läpän ohi tulee lisäilmaa, mutta progressioreiistä ei tule lisäbensaa.
 13. - Takatuki, kiinteä (ilman tyynyjä käytettävä) - Keskituesta puuttuu runkoaisoihin tulevat kiinnityspalat - Etukannake käyttämätön, ollut vain sovituksessa Mielellään kaikki kerralla, silloin hinta 80 postikuluineen. Espoosta löytyy!
 14. Paine-erolla. Siirtämällä toista päätä kauemmaksi pakoaukosta. Jos vie collectoriin sakka, niin varmasti syntyy suuri paine-ero.
×
×
 • Create New...