Jump to content

x-pj

Members
 • Content Count

  1622
 • Joined

 • Last visited

Profile Information

 • Paikkakunta
  Espoo
 • Ajoneuvot
  VW-59

Contact Methods

 • Puhelinnumero
  050-64103

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Varmasti hyvä paikka mitata moottorin lämpötilaa, mutta se ei kerro voiteluun menevän öljyn lämpötilaa. Ei mielestäni ole kauheasti väliä sillä missä aunturi on kunhan ymmärtää minkä lämpötilaa se mittaa. Minun kokemuksen mukaan kannen lämpötila parhaiten kertoo mitä moottorissa tapahtuu. Kansissa se öljy lämpiää. Ainakin minulle ensin lähtee kannen lämmöt nousemaan ja öljyn lämpö seurasi viiveellä. Sama myös toiseen suuntaan.
 2. Mikä on parempi paikka mitata öljyn lämpötilaa? Siinämielessä ei ole luotettava paikka, että tuon kohdan jälkeen öljy kiertää vielä jäähdyttimen kautta. Jos haluaa mitata kampikammion lämpötilaa, niin siihen tarkoituksee löytyy varmaan parempiakin paikkoja.
 3. Jos mittarille menävässä johdossa tai liitoksissa on vastusta, niin sekin telee virhettä. Tärkein kai tietää, että on heitto. Sitten sen voi huomioida. Itse olen ajatellut niin, ettei noi tarkat numerot niin tärkeitä ole kuin seurata kehitystä. Jos lämmöt rupeaa nousemaan "normaalista", niin sitten täytyy reakoida. Minäkin innostuin mittailemaan lämpötiloja, kun tuntuu minullakin mittari näyttävän liian pieniä lukemia. Totesin, että öljynpainekellon paikkaan laitettu anturi näytti ainakin 10 astetta viileämpää kuin kampikammion pinnasta mitattu lämpötila . Minulla on ulkoinen suodatin lakasuojan sisällä. Sillä matkaa öljyt varmaan jäähtyy jonkinverran, joka voi selittää tuota.
 4. Tämä on kaukana, mutta sieltä löytyisi monenlaisia vaunuja https://vuokravaunut.fi/?gclid=EAIaIQobChMIpP3TgqTp4gIVheAYCh2ccQfUEAAYASAAEgI8SfD_BwE
 5. Paikat saa kyllä tehtyä, mutta takatukea joutuu muokkaamaan. Tuossa kannessa näyttää olevan juuri sopiva väistö ainakin myöhäsemmälle takatuelle. En tiedä miten istuu varhasempaan. Todennäköisesti siinä on sama ongelma. Hintaa tuolla on, mutta kaupat olisi syntynyt, jos tuollainen olisi ollut tyrkyllä silloin kun noita palikoita paikoilleen sovittelin.
 6. Minulla oli myös yksi laturi, joka ei lähtenyt aluksi itsestään pyörimään, mutta kun antoi kädellä pyöräyttämällä vauhtia, niin sen jälkeen pyöri itsestään. Seuraavalla yrittämällä lähti pyörimään ilman alkuvauhtia.
 7. Meillä oli siirrettävä ilmastointikone niin viritettynä, että ilmanottoletku oli laitettu puhalluspuolelle ja kone ulos. Oli vähän hiljaisempi niin, muuta kyllä se hurina sisäällekin kuului. Viilensi kyllä yhden huoneen. Nyt otetaan viilennys maalämpökaivosta. Viilentäminen pitäisi aloittaa ennen kuin kämppä menee kuumaksi. Kuuman asunnon viilentämiseen tarvitaan paljon enemmän kapasiteettia. Siinämielessä olisi hyvä, että hurinaa jaksaisi kuunnella vaikka läpi kesän.
 8. "Meteli" tulee viallisesta laakerista. Jos ääni muuttuu pahemmaksi, niin sitten viimeistään lopettaisin ajamisen.
 9. Bensalinja on teräsputkea ja voi syöpyä puhki.
 10. Kyllä se huono palotapahtuma nokeaa tulpan nopeasti. Ei tarvitse olla moottorissa mitään perusvikaa, enkä sellaista tässä tapauksessa ekana epäilisi
 11. Kokemuksesta voin sanoa, että tulppavalinassa kannattaa noudattaa Metaken neuvoa. Itse vaihtaisin myös johdot tai ainakin tuon yhden.
 12. Teoriassa etanolilla on joitakin syövyttäviä vaikutuksia, mutta onko niitä esiintynyt käytännössä. Ei ole minun tietooni ainakaan tullut. Aika pitkään on kuitenkin monet jo käyttäneet. Olisiko polttoainelisäaineet suureksi osaksi poistaneet nuo pelotellut vaikutukset. Kaasutinmoottorin säätämisen kannalta etanolipitoisuuden vaihtelu voi olla pieni lisämurhe. E85:ssä etanolipitoisuus vaihtelee 70-85% välillä. Moottoriohjaimen avulla saa asetuksia muutettua, kun laittaa etanolipitoisuutta mittaavan anturin.
 13. Tuolla ylempänä tässä ketjussa linkki taulukkoon, josta selviää, eli 63 maaliskuu
 14. Puristussuhde varmaan riippuu nokasta. Minulla nostettiin noin 15%, mutta olisi varmaan voinut nostaa enemmänkin. Sytysennakkoa kannattaa kasvattaa koska etanoli palaa hitaammin, 5-10%. Kaasarin säätäminen voi kyllä vaikeutua, kun tulee niin suuri muutos polttoainetarpeeseen. Minulla ruisku, joten se puoli hoitui helposti.
×
×
 • Create New...