Jump to content

x-pj

Members
 • Content Count

  1701
 • Joined

 • Last visited

Profile Information

 • Paikkakunta
  Espoo
 • Ajoneuvot
  VW-59

Contact Methods

 • Puhelinnumero
  050-64103

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Jos katsoo vähän tarkemmin aikoja, niin huomaa, että Mäen kommentti on tehty heti ilmoituksen jälkeen ja editointi 5 tuntia kommentin jälkeen.
 2. Joko olet tähän tutustunut https://volkkaripalsta.com/keskustelu/topic/9791-kaasuttimien-korvaaminen-ruiskulla/
 3. x-pj

  VW KAR-7

  Yksinkertainen ratkaisu on erillinen painonappi, jolla saa syötettyä suoraan virtaa bensapumpulle. Pitkän seisonnan jälkeen painaa hetkenaikaa nappia ja sen jälkeen käynnistää auton normaalisti.
 4. Ota ekaksi irti se nokkakappale ja testaa ilman sitä. Sen ja lätkämailan asennuksessa on helppo tehdä sellainen virhe, että saa laatikon jumiin.
 5. Bulkkitavarana ei ole kuin ns. 69 ja 82 mäntiä. Isolla rahalla saa vaikka mitä. Kiertokankia on eri pituisia ja niillä ja korokerenkailla saa passattua palaset kohdilleen. Jos on nurkkakaasarit ja peltipakosarja, niin koneen leveydellä ei ole niin suurta merkitystä. Konehuoneeseen mahtuminen tulee kyllä ongelmaksi, jos leveys kovin pajon kasvaa.
 6. Minun moottorissa on kampi 76 iskulla ja vakiokorkuset männät, mutta kiertokanget on AA:n I-profiili 5.325 pituudella. Eli kiertokanget on liki 2 mm lyhkäsemmät kuin vakiot. Pikkasen piti laittaa korokerengasta pyttyjen alle, että sai dekin kohdilleen. Pakari ja imusarjan lämmitysputket meni paikoilleen hyvin pienellä pakottamisella. Kansia oli pikkasen laskettu, että sekin kyllä auttoi. Noilla AA:n I-profiili kangilla paketti mahtui pyörimään vakio kampikammiossa osia muokkaamatta.
 7. Kaasarin kurkun koolla ei säädetä seoksia. Jos kurkku on liian pieni, niin moottorista ei saa huipputehoa ulos. Kurkku alkaa rajoittaa moottorin ilmansaantia. Jos kurkku on liian suuri, kaasuttimeen ei synny riittävää ilmavirtausta ja sen surauksena seosten säätäminen menee vaikeaksi tai mahdottomaksi. Erityisesti matalilla kierroksilla. Käyttöautossa, jossa ajettavuus on ehkä tärkeämpi kuin maksimitehot, kannattaa valita mieluummin liian pieni kuin liian iso kurkku. On turha laittaa suurempaa kurkku, kuin mitä menee imukanavasta läpi. Kokeilemalla löytyy paras lopputulos. Yksi yleisohje on laittaa 4 mm imuventtiiliä pienempi kurkku. Aluksi kannattaa laitta mieluummin liian pieni kuin iso. Saa helpommin moottorin toimimaan. Sen jälkeen voi lähteä kokeilemaan saisiko moottorista vielä paremman kurkkua suurentamalla. Itse laittaisin vakio venoilla maksimissaan 30 mm kurkun. Noista ekan postin vaihtoehdoista ehkä valitsisin aluksi dellut 28 mm kurkuilla. Sitten kun sais konee toimimaan moitteetta, vois miettiä tarvitseeko sille vielä tehdä jotain. Tuo nokka on minulle tuntematon, mutta oikean nokan valinta tässä olis tärkeämpi asia. Sitä on työläs vaihtaa. Vakiovenoilla noin suuressa mootorissa pitäis olla aika mieto nokka.
 8. Tässä hintareferenssiä, jos reprot kelpaa https://www.jbugs.com/product/115875101A.html
 9. jos ulkoisessa jäähyssä ei ole puhallinta
 10. Kyllä siinä eroa on, mutta ei mielestäni kovin merkittävää. Paineventtiili ohjaa kylmän (jäykän) öljyn ohi jäähdyttimen. Eli tuossa ratkaisussa kaikki öljy ei kierrä suodattimen kautta. Toisaalta vakio öljynkierrolla mikään öljy ei kierrä suodattimen kautta. Jäykemmällä jousella voi halutessaan pakottaa kaiken öljyn kiertämään jäähdyttimen kautta, mutta silloin moottori lämpenee hiukan hitaammin.
 11. Chevy-kaulaiseen kapiakseliin sopivia kiertonkakia löytyy vw-osakauppiailta esim täältä: https://aircooled.fi/kategoria/168/kiertokanget
 12. Ihan oikein päätelty. Mielestäni selvästi ja yksiselitteisesti tekstissä ilmaistu.
 13. Minulla ei 6v pyyhkijät pysähtyneet. Piti ottaa akunkenkä irti. Muutaman pyyhkäsyn jälkeen sammui, mutta kun pääsi kunnolla vauhtiin, niin ei enää.
×
×
 • Create New...