Jump to content

x-pj

Members
 • Content Count

  1653
 • Joined

 • Last visited

Profile Information

 • Paikkakunta
  Espoo
 • Ajoneuvot
  VW-59

Contact Methods

 • Puhelinnumero
  050-64103

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Korkea öljynpaine voi myös aiheuttaa öljyn lämpenemistä. Jos öljynpaine on korkea, öljy ohjautuu jäähdyttimen ohi suoraan laakereille.
 2. Sukeltaja kaiketi laittaa talkkia siksi, ettei puku tarttuisi ihoon.Takajousituksen kumipusliin sitä ymmärtääkseni laitetaan estämää narinaa. Takajousitus sinänsä toimii ilman talkkia, mutta pitää joissain tilanteissa epämiellyttävää ääntä. Eli kyllä siellä jotain liikettä tapahtuu, mutta en usko, että tavaitellaan mahdollisimman hyvää voitelua. Todennäköisesti talkki myös vähentää puslan kulumista, kun estää kumin tarttumisen liian tiukasti metalliin. Voi hyvinkin olla. Vulkanoituja alustan pusliakin asennettessa kehotetaan laskemaan auto pyörilleen ennen lopullista kiristämistä.
 3. En minä tiedä. Kuhan arvailen. Monessa autossa jousituksen puslat on vulkanoitu. Voisin kuvitella, että tässä on haettu samaa, mutta rakenne ei sitä salli.
 4. Noi on jo aika isot munkit. Mulla on sitten hiukan harvempi välitys, kun on suunnillee samat kierrokset vaikka rengas on 215/65-16.
 5. Kumi puristuu lattaa vasten, jottei se pyörisi. Ulkokehälle lienee lisätty hampaat juuri estämään puslan pyörimisen.
 6. Luulisin, ettei kumipuslan ole tarkoitus toimia "laakerina". Elikkä sen ei kuulu pyöriä vaan joustaa. Jos sen rasvaa, niin se pyörii ja kuluu nopeasti. Siksi talkkia. Kovat puslat ei jousta, siksi rasvaa.
 7. Isommat pyörät taakse, niin korjautuu välitykset koskematta vaihteistoon.
 8. Tältä porukalla vois saada vielä lisää vinkkejä http://www.roverfriends.fi/index.php/fi/
 9. Navan säädöllä säädetään aurauskulmia. Jos olettaa, että perä on laskenut jousen väsymisen takia, voi navan laittaa samaan paikkaan missä se oli. Niin aurauskulmat pysyvät samana missä olivat ennen jousen väsymistä. Alan liikkeessä voi tarkistuttaa pyöränkulmien säädöt, niin saa varmasti oikein. Tuosta taulukosta kannattaa katsoa noita senttejä. Ne kertoo kuinka paljon korkeus muuttuu sentteinä. Asteet kertoo kuinka paljon latan kulma muuttuu. Pikkuluku edessä on astetta ja isompi kulmaminuutteja eli asteen 60-osia.
 10. Virta startin moottorille ei tule virtalukon kautta vaan suoraan akulta. Solenoidi kytkee virran startin moottorille.
 11. Auto saa sytytysvirtaa, koska se lähtee käyntiin, jos startin saa pyörimään. Näin ainakin tuosta ekasta viestistä ymmärsin. Joten virta menee kyllä virtalukolle asti. Vitalukolta solenoidille menevässä johdossa ei ole sulaketta. Kuvassa oleva T1 on kaapeliliitin. Paras olisi mitata tuleeko virtaa virtalukon liittimestä 50, silloin kun avain käännetään starttaus asentoon. Pitäisin kyllä todennäköisempänä sitä, että vika on virtalukossa kuin solenoidille menevässä johdossa, mutta mittaamalla sen saa selville.
 12. Merkkasin alkuperäisen asennon ja sitten yritin silmällä hahmottaa paljonko pitää muuttaa, että saan haluamani korotuksen. Ennen merkkaamista latta sen verran ulos, ettei ulosjousto ole rajoitettu. Kyllä sen kahteen kertaan jouduin tekemään ennen kuin oli mieleinen. Takaisin laittaessa joutui pikkasen tunkilla auttamaan, että sai latan stopparin päälle. Taisi olla pajavasara ja puupalikka välissä. Puslat kannattaa vaihtaa samalla.
 13. Virtalukolle. Harvoin johto siltäväliltä vioittunut. Tuolta kaavioita https://www.thesamba.com/vw/archives/info/wiringt1.php
 14. Samalla periaatteella toimii pallokeulan takajousitus. Aika yleinen ongelma pallokeuloissa, että perä alkaa "roikkua". Ei todennäköisesti ole asennusvirhe, vaan jouset pikkasen kuoleutuuneet. Minulla peräpään nostaminen ulkonäön lisäksi paransi suuntavakautta maantieajossa.
 15. Mulla on tuollainen motonetin rele omassa bussissa ja on ollut huoleton käytössä. Ollut jo kolme vuotta. Tosin mulla ei ole kauheasti kulutusta "hupiakulle". Suurin kuluttaja on webasto, joka ollut monesti läpiyön päällä.
×
×
 • Create New...