Jump to content

x-pj

Members
 • Posts

  2013
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by x-pj

 1. Pahoittelen sekoilua, niinhän noi numerot menee.
 2. IKH:lla näyttäisi olevan PH2 ja PH3 kärkiä, jos 4 on liian pieni.
 3. Premmin se ruuvinkanta kestää iskumeisselillä irrotuksen kuin pelkän vääntämisen.
 4. x-pj

  T1 -58

  Toinen vaihtoehto on vaihtaa lyhyemmät vääntösauvat. Vuosimallissa 60 ja sitä uudemmissa sauva on ohuempi ja siten hiukan pehmeämpi. Splitti kuplissa oli myös lyhyt sauva, mutta se on merkittävästi paksumpi eli jäykempi.
 5. x-pj

  YBA-8

  Sillä on varmaan 5 ensimmäistä vuotta ajeltu vasemmassa laidassa tietä
 6. Mielestäni paras tapa ilmata jarrut on puhaltaa painetta jarrunestesäiliöön ja antaa paineen kuljettaa neste läpi. Poistuu kaikki ilmakuplat ja -lukot väliltä. Täytyy vain huolehtia, ettei säiliö pääse tyhjäksi. Nestettä kuluu. Tuohon on kehitelty kaupallisiakin ratkaisuja. Minä löysin säiliöön sopivan ylimääräisen korkin, johon laitoin venttiilin ja pumpulla ilmaa. Toinen melko hyvä tapa on imeä ilmausreiästä. Siihen on paineilmalla toimivia työkaluja myytävänä, ainakin motonetissä on ollut. Noilla molemmilla olen saanut aina ongelmallisetkin jarrut yksin ilmattua.
 7. Sähkömoottori on voimansiirrolle paljon haastavampi ratkaisu. Sähköllä vääntö tulee heti, eikä vasta kovemmilla kierroksilla, kuten perinteisessä polttomoottorissa. Tarvitaanko sähköautoon vaihteistoa?
 8. Ajotyyli taitaa vaikuttaa enemmän kuin moottorin teho. Kyllä vakiotehollakin voi saada laatikon hajalle. Varmimmin hajoaa, kun on terävästi ottava kytkin, räväkät lähdöt asvaltilla ja huonosti tuettu vaihteisto, joka saa perän pomppimaan. Minä olen ajellut vakiolaatikolla noin 200hv moottorilla ilman ongelmia. Vaihteisto kunnolla tuettu, kennedy stage 1 asetelma, mutta "normaali" jousittamaton kytkinlevy. Kytkinlevy suojasi vaihteistoa luistamalla pikkasen kaikkein terävimmissä lähdöissä, mutta piti ajossa.
 9. Kulmaputkesta vois olla apua. Vaikka kyllä sekin tilaa vaatii.
 10. Huurteenpoisto tuululasille on myös katsastusvaatimus, vaikka siihen ei aina "kesäautoissa" puututa. Onko takapenkin alla liian ahdas paikka lämmittimelle? Sieltä voisi puhaltaa ilman notmaalia/alkeperäistä reittiä pitkin etujalkatilaan ja tuulilasielle. Siinä ilmakin ehtisi hiukan jäähtyä (ainakin kovilla pakkasilla) ennen tuulilasia.
 11. Mene ekaan postaukseen. Oikeassa yläkulmassa on kolme pistettä. Sitä likkaamalla löytyy edit-toiminto, jossa pääset muutamaan otsikon mieleiseksi.
 12. Tätäkö kaipailit https://volkkaripalsta.com/keskustelu/topic/26798-lisälämppärin-asennus/
 13. Ei ole kuvia enkä pääse nyt ottamaan, eikä niistä oikein mitään näkisikään, kun itse lämmitin on edessä. Joku teline lämmittimelle pitää väsätä, koska putket (ilma ja pako) tulee lämmittimen alapuolelta. Mulla tuli teline lämmittimen muka. Ainakin webaston lämmittimiin on myytävänä asennustelineitä. Sellaisesta voisi olla apua, jos tuo kiinalainen on tarkka ”webaston kopio”. Mulla pakoputki tulee noin 5 cm pyöräkotelon puolelle. Mulla on ko. lämmittimen oma, kovaa putkea oleva, pakoputki, joka oli juuri sen mittainen. Nykyisin käytetään joustavaa putkea. Sellaisen varmaan vetäisin lattiatasoon asti.
 14. En ole Kiinan lämmitintä asentanut, mutta minulla on eberi kuplan etutavaratilassa. Laitoin sen poikittain tavaratilan takaosaan. Tankin takapuolelle ja johtosuojan etupuolelle. Siitä saa helposti ohjattua lämpimän ilman sinne minne haluaa. Vaikka suoraan etupenkin jalkatilaan ja/tai tuulilasille. Pakoputki tulee etupyörän pyöräkäteloon. Puhallusilman otin etupenkin jalkatilasta ja polttimen raitisilman etutavaratilasta.
 15. Missä kunnossa oli vaihdetut tulpat? Jos sinne ei tule kipinää, ne pitäisi olla märät.
 16. Siellä on huono kontakti jossain liitoksessa. Bensamittarin toiminta perustuu anturilta tulevaan vastukseen. Pieni vastus (10 ohm) tankki täynnä, iso vastus (90 ohm) tankki tyhjä. Jos johdoissa tai niiden liitoksissa on pientäkin vastusta se vääristää tulosta. ps. ohmiluvut vedetty ulkomuistista, mutta suuntaa antavia.
 17. Kun ei ole ihan vakio kupla, niin olisi hyvä kertoa vähän kokoonpanosta. Onko siellä kaksi yksikurkkuista vai kaksi kaksikurkkuista kaasaria. Onko virranjakaja vakio alipainesäädöllä vai joku muu. Missä vaiheessa/tilanteessa pätkii ja paukuttaa. Onko se aikaisemmin käynyt hyvin tällä kokkonpanolla vai tuliko vika, jonkin muutoksen jälkeen.
 18. Yksi "nyrkkisääntö" kurkun enimmäiskoolle on imuventtiilin koko -4mm. Sillon 28mm olis ihan kelvollinen. Koneen tilavuus ja kuinka korkealle kone kiertää vaikuttaa siihen mitä sinne kannattaa laittaa. Tarvetta suurempaa ei kannata laittaa. Jos kurkku on liian pieni, se leikkaa tehohuippua. Jos kurkku on liian suuri, vaikea saada käymään optimaalisesti alakierroksilla.
 19. Jos vaihteiston huohotusreikä on tukkeessa, vaihteistoon voi syntyä lämpimänä ylipainetta, jonka seurauksena öljy hakee ulospääsyä. Vaikka tippa on tyhjennystulpassa, vuoto voi olla muualla. Sinne alimpaan kohtaa se karkuun päässyt öljy valuu ennen kuin tipahtaa.
 20. Sitä tarkoitin ja olin väärässä. Katsoin vain kapselin kiinnitystä enkä huomioinut reikiä.
 21. Eikös tuossa ole ainakin yksi 3-tyypin 5-pulttivanne myös?
 22. Suuttimilla kaasutin pääasiassa säädetään. Jos ne on olleet sopivat eikä niitä vaihda, niin ei perus säädötkään muutu. Irrottaa suuttimet kannattaa pesun ajaksi. Kasaamisen jälkeen täytyy säätää tyhjäkäynnin taso ja seos. Eli kahta ruuvia joutuu kääntelemään.
 23. Kyllä. Iskari pitää säädön ajanksi painaa täysin kasaan.
 24. Jo 1961 kuplan sähkökaaviossa on piuha ryypylle. 1960 viimeinen, josta se puuttuu.
 25. Ilman hitsiäkin onnistuu vähän työläämmällä tavalla. Nivelpesän saa irti sahaamalla sen poikki. Käytännössä ei haittaa, vaikka tukivarteen tulee vähän sahanjälkeä. Uusi saattaisi mennä paikalleen, vaikka isolla ruuvipuristimella. Ei tarvinnut paljon prässillä painaa.
×
×
 • Create New...