Jump to content

x-pj

Members
 • Posts

  2112
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by x-pj

 1. Oletko kokeillut vanhaan maaliin kliineriä. Aika hyvin palauttaa alkuperäisen sävyn.
 2. Tarjoushistorian perusteella veikkaisin, että 3050 oli suurin "rehellinen" tarjous. Sekin jo minun mielestä hyvä hinta tuosta autosta.
 3. Tuolta löytyy nyt käärmikseen sopiva stinger
 4. Kyllä minulla siellä oli ne alkuperäiset prikat. Jos olis vaihtanut "tuoreet" samanlaiset, niin oishan nekin voinut pitää.
 5. Minulla oli sama ongelma omassa bussissa. Kyllästyin kiristelemään vetarin pultteja ja laiton kokeeksi tuollaiset Nord-Lock prikat ja sen jälkeen ongelma poistui.
 6. Oman kokemuksen mukaan tummennetuissa laseissa on hurjan suuria laatu- ja hintaeroja. Voi olla vaikea löytää samanlaista, jos ei tiedä mistä vanhat on hankittu. Valokuvan lasi vaikuttaa laadukkaalta.
 7. Kun auto pitää kuitenkin trailerilla siirtää, niin onko sillä väliä, jos ajomatka on hiukan pidempi. Tuolla muutamia esimerkkejä Mikon töistä Mikanos
 8. Jännite tippuu, kun kaikki virta kiertää virtalukon kautta. Laita virta kulkemaan solenoidille suoraan akulta releen ohjaamana, saman tempun voi tehdä puolalle.
 9. Moottorit on kaikki yksilöitä. Optimaalisesti ei tällaista kokoonpanoa saa säädettyä, kun ei ole omaa kurkkua joka sylinterille. Käytännössä pakko säätää vähän rikkaalle. Sytytysennakon lisäys saattaisi myös korjata tilannetta.
 10. Vaimon kohta 20 vuotta vanhasta nelivetomersusta meni viime talvena ensimmäinen suojakumi rikki. Sekin siksi, että jarruletkun pidike oli irronnut ja letku hangannut kumia. Jotain on muuttunut suojakumien valmistuksessa.
 11. Minulla oli sama kaasari 1850 koneessa. Kannet isommilla venoilla ja hyvin virtaava putki. Suurensin pääsuuttimen yhdellä pykälällä. Tyhjäkänti oli vakio. Noilla oli seokset jotakuinkin kohdillaan.
 12. löytyskö tuolta sopivat https://www.csp-shop.com/en/brand-shops/csp-products/body/bumper-compenents/beetle-68/
 13. Nokka-akselin ajoituksen voi tarkistaa avaamatta konetta. Ottaa venttiilikopat pois, pyörittää konetta ja katsoo kuinka monta astetta ennen yläkuolokohtaa imuventtiili on maksiminostossa 1 ja 3 sylintereissä. Jos ei ole sama, niin sitten ei ole nokan ajoitusmerkit kohdallaan ja on pakko avata kone.
 14. Ei jaksa käydä, kun kierrokset putoaa noin alas. Sytytysennakkoa voisi lisätä, jos se on "ohjearvoissa", nykybensa on erilaista ja vaatii hiukan lisää ennakkoa. Sytytysennakon lisäys saattaa korjata tyhjäkäyntiä korkeammalle, mutta jos ei niin nosta tyhjäkäyntiä säätöruuvista. Sen jälkeen säädä tyhjäkäyntiseokset kohdilleen seosruuvista, videolla kuulostaa laihalta.
 15. Kierrettävät pinnapultit on minun kokemuksen mukaan ihan hyvät siviilikäytössä. Kun laittaa liiman puhtaaseen kierteeseen, niin voi avata mutterit pulttipyssyllä.
 16. On mahdollista. Voi testata kohtuullisella vaivalla laittamalla "tulpat" esilämmityputken tiivisteiden tilalle.
 17. Litrahinta on halvempi, mutta kulutuksen kasvu pienentää säästöä. E85 sisältää noin 30% vähemmän energiaa kuin normibensa.
 18. Hinta on mainittu toisessa viestissä, 700 euroa.
 19. Ei rakenteita tarvitse muuttaa palamattomiksi. Tässä yhden vakuutusyhtiön ohje vakituiseksi tulityöpaikaksi: Vakituisen tulityöpaikan on täytettävä seuraavat vaatimukset: • tulityöpaikan rakenteiden on oltava palamattomia tai suojaverhottuja, jos rakenteet voivat syttyä palamaan • tulityöpaikan rakenteiden ja suojausten on oltava niin tiiviitä, että tulityössä syntyvät kipinät ja roiskeet eivät pääse kulkeutumaan työtilan ulkopuolelle tai tunkeutu- maan rakenteiden sisälle • tulityöpaikalla on oltava vähintään kaksi 43A 183BC –teho- luokan 6 kg käsisammutinta, joista toisen käsisammut- timen voi korvata pikapalopostilla tai kahdella 27A 144BC –teholuokan käsisammuttimella • tulityöpaikalla ei saa olla työhön kuulumatonta materiaalia, joka voi syttyä palamaan • tulityöpaikalla ja sen läheisyydessä ei saa käsitellä tai säilyttää nestettä tai kaasua, joka voi syttyä palamaan.
 20. Kuvan mukainen tukeva taakkateline. 20 euroa noudettuna Espoosta Oli minulla pallobussin katolla, mutta sopii monipuolisten säätöjen johdosta moneen muuhunkin autoon.
 21. Käärmeenpesä ja lämmönvaihtimet, 150 euroa - - 1 3/8” putkella - - iso laippa, ei vaimenninta - - lämmönvaihtimet J-putkella (ilman lämpöelementtiä) Pallokeulan (T1) laadukas rosteri äänenvaimennin. 500 euroa https://www.ahnendorp.com/Beetle-typ-1-engineparts-and-machining/Exhaust/Ahnendorp-VW-T1-Van-Bus-Exhaust-with-same-lenght-stainless-1830.html Äänenvaimennin, jossa lähtö ja paluu samassa päässä. Oli minulla kuplan koneen vieressä. 25 euroa 3” äänenvaimennin ja j-putki, yhteensä 40 euroa Espoossa
 22. Webasto AT2000 bensalämmitin. Sisältää johtosarjan, bensapumpun ja multicontrol-käyttökytkimen. Oli minulla käytössä noin 3 vuotta. Hyvin toimii. Hinta 600 euroa. Espoossa.
 23. Optima red top 12v 50Ah, hinta 110 euroa Käytetty, mutta pitää virran. Kuukausien seisonnan jälkeen äsken mittasin 12.3V. Espoossa.
×
×
 • Create New...