Jump to content

-68 pallokeulan vaihteisto-/kytkinongelma


Guest lennard76

Recommended Posts

Minulla on tuollainen 1968 pallokeula joka on ajanpuutteen takia ollut nyt kaksi vuotta tallissa lepäämässä. Nyt ajattelin ottaa auton jälleen käyttöön. Aikaisemmin auto on ollut joka vuosi käytössä (huhtikuu-marraskuu), ja toiminut ongelmitta.

 

Tänään kun auto piti hakea tallista niin tuli vastaan seuraavanlainen ongelma. Auto lähti kyllä hyvin käyntiin (akun latauksen jälkeen), mutta sitten auton käynnissä olleessa en saanut vaihteita päälle. Kun sammutan auton vaiheet toimivat normaalisti. Mikä voi olla vikana? Onko vika kytkimessä (vaijeri, poljin), vaihdelaatikossa, vai missä? Aika ihmeellistä kun mitään tälläistä ongelmaa ei ollut kun auton pari vuotta sitten jätin talliin.

 

Lisäksi huomasin että autosta alkoi vuotamaan bensaa moottorista. Voimakas bensa haju valtasi tallin ja sitä tiputteli jopa lattialle. Onkohan jokin letku hapertunut rikki vai mikä voisi olla kyseessä?

 

Olisin todella kiitollinen erilaisista ehdotuksista jotta voisin korjata ongelman ja saada tämän kaunottareen jälleen takaisin liikenteeseen.

Link to comment
Vaihde päällä (vaikka nelonen), kytkin pohjassa starttaaminen? Auto tosin voi liikkua jos on lujasti kiinni, joten vapaata tilaa tarvinnee auton eteen. Tai taakse jos on pakki päällä.

 

Kiitos mikko k ja Virtanen ehdotuksista. Kokeilin varovasti ykkösellä silloin kun olin hakemassa autoa, jolloin auto vaan hyppäsi hieman eteenpäin. Täytyy siis huomenna työntää auto tallista pihalle ja kokeilla tuota ehdotusta nelosella.

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...