Jump to content

mikko k

Members
 • Posts

  2211
 • Joined

Everything posted by mikko k

 1. Luulis jo että myyjää vituttaa kun tuli tuollainen mätäpaise tänne roudattua. 🤔
 2. Vaihdekepin ja runkoputken välissä pitänee tuossakin kepissä olla tehtaan säätöpelti. Toki en tiedä enkä ole varma kun tuollaista keppiä en ole käsissä pidellyt. Kannattanee se kuitenkin tarkistaa että onko sellaista.
 3. Niin sen pitääkin kun kerran vauhtipyörä ei ole paikoillaan. Ja pyöriikös kone nyt ympäri kun vauhtis on irti? Vai onko se edelleen se varttikierros suuntaan ja toiseen? Ellei pyöri ympäri niin haiskahtais hieman siltä että nyt mäntä ottaa kanteen? Siis jos on esim. pattipäinen mäntä ja vanhoissa kansissa olake sylkkäputkea vasten ja uudet kannet ovatkin suorat. Tämä siis puhdasta arvailua kun ei ole osia nähnyt. Kuvat olis kivoja… 😄
 4. Mitähän tässä remontoitiin ja mikä oli koneen alkutilanne?
 5. https://www.ikh.fi/fi/moottoriteline-450kg-pyorilla-meganex-meg68 Tommonen kaupasta. Tai samanlaista myy eri kaupat omilla tuotemerkeillä.
 6. Noinkin voi toki tehdä. Saattaa vaan mennä viikko tai pari tuohon puljaamiseen. Jos laakerit tarttee niinku nyt niin nopeiten saa hiomalla kuntoon ja konetta eteenpäin.
 7. ”On se kyllä syvältä ettei tänä maailman aikana saa edes bolt on- nokkalaakereita” Tahtoo nykyään olla kaikki tavara samanlaista. Tarkastaa tarvii kaikki osat itse.
 8. Vaikuttaa Scat C-35 nokalta. Hio hienoa hiekkapaperia vasten pöydällä. Välys jotain 0,05-0,1mm.
 9. 50€ farkut on aikas kalliit mutta 500€ nokka-akseliin on sopiva.
 10. mikko k

  SCC 2024

  https://sccevent.com/ 9-11.08.2024 Mukana taas Cash Days! Merkintää kalenteriin niin osaa olla paikalla.
 11. Empä nyt oikein tiedä että mitä näiden pohdintojen takana on. Toki tälläistäkin voi aina pohtia. Sitä en kuitenkaan usko etteikö tietoa jo olisi Vaasalaisten harrastajien keskuudessa. Jamppakin on kirjoitellut paljon moottoreista. Ja vahvasti epäilen että isä löytyy tästä? https://volkkaripalsta.com/keskustelu/topic/39747-rhd-114-turkis-invalidikamoilla/
 12. Ehkä yksi pullonkauloista on kuitenkin se että volsun moottori on suunniteltu reilut 80 vuotta takaperin, halpaan kansanautoon, noin 20-30 hevosvoimaisena. Jota tuskin on silloin ajateltu viritettävän suuriin tehoihin. Vertailukohdaksi voinee ottaa esimerkiksi A-Fordin. Tuossa on niin paljon asiavirheitä etten jaksa kaikkea alkaa oikomaan. Mutta mainittakoon nyt vaikka että 90 asteen pakokanavat kyllä virtaa 300+hv vaparina ja työntötankokoneetkin pyörii 10000rpm.. Pitäisikö paljon enemmänkin olla?
 13. Merkitty kalenteriin.
 14. Suosittelen myös lisäöljypohjaa öljyn määrän lisäämiseksi. Niin ja se alkuperäinen öljynjäähdytin kannattaa jättää paikoilleen.
 15. Kuplan laatikon pinjoni on keskellä lautaspyörää ja siksi käännettävissä toiselle puolelle. En muista millä nimellä tätä tyyppiä kutsutaan. Pakun perässä pinjoni ei ole keskellä lautaspyörää ja siksi ei ole käännettävissä. Tätä kutsutaan muistaakseni hyboidiksi. Pakun kuoret ja perävälitykset ovat vahvemmat kuin kuplassa, mutta rattaat eivät. Kun ovat samat kuin kuplassa. Paitsi siinä 6-ripaisessa 091 laatikossa on vahvemmat rattaatkin. Kuplan vetonivel on 90mm, pakun nivel 100mm. Akselin booreissa saattoi olla myös eroa, mutta tähän hetkeen en sitä pysty mittaamaan/muistamaan/varmistamaan. Kuplan laatikko varmasti kestää suunnittelemasi koneen. Siihen on maailmalta saatavissa nivelen laippoja johon menee pakun nivel. Tai sitte tekee ne itse. Mutta sen muistuttaisin että kuplaa raskaampi paku kuormittaa moottoria enemmän, eli tuottaa enemmän lämpöä. Kuin myös viritetty moottori tuottaa enemmän lämpöä. Eli ei ole sattumaa, että pakun vaihteistot ovat välityksiltään tiuhempia. Suuremmilla kierroksilla moottori jäähtyy paremmin.
 16. Kuplan ja palliksen 002 laatikoissa on samat rattaat. 6-ripaisessa 091 laatikossa on vahvemmat rattaat (ja harvin perä). Vaihteiden välitykset itsessään ovat hyvin lähellä toisiaan. Suurimmat erot tulee eri perävälityksistä. Kuplissa 4.375, 4.125 ja se halutuin/vahvin 3.875. Palliksien välitykset 5.857, 5.428, 5.375, 4.857 ja 4.571 (32/7). Edellisten lähde: https://limebug.com/vw-aircooled-gearbox-code-reference-table/ Niin ja ne vetonivelet on pakuissa suuremmat kuin kuplissa.
 17. Liian vähän virtaa ja a-mittaa. Kiire? Urakalla hitsattu?
 18. Myyjä näkyy käyneen palstalla viimeksi huhtikuussa -22. Joten varmaan kannattaa koittaa soittaa?
 19. Avattavien kumien ”oikea” asento on siten että avauskohta n. klo 10 tai 14.
 20. Tai sitte joku kiinan kopio jossa ei ole mitään merkintöjä.
 21. Vasemmanpuoleinen, jota pitelet, jakajaan. Oikeanpuolimmainen menee ilmansuodattimen kylkeen. Edit: Muistin sitte lonkalta puolet väärin.. Oikeanpuoleiselle letkulle mulla ei ole kohdetta.. Ilmansuodattimeen menee letku tuolta imusarjasta, kaasarin alta, kuvassa letkun nysä näkyy jakajan takana.
 22. Sen verran merkkejä rustattu tuohon keskustelun aloittajan hihnikseen, jotta ykkösen tulppa pois (oikealta edestä) ja etsimään yläkuolokohtaa. Siitä sitten itselle merkintä talteen. Se toki saattaa olla jo tuossa hihniksessä.
×
×
 • Create New...