Jump to content

Uudet öljynpaine venttiilit


Recommended Posts

Tilasin uudet öljynpaine venttiilit ja postiin tupsahti linkin mukaiset venttiilit uudelleen muotoilulla männällä.

http://aircooled.fi/tuote/306/oljynpaineventtiilisarja-2-jousella

 

Ulkomaan palstoilta kaivoin epäilyjä venttiilien toimivuudesta 2-venttiilisessä lohkossa. Otaksuntani mukaan pumpun juureen tuleva uudelleen muotoiltu mäntä päästää öljyä virtaamaan suoraan öljypohjaan venttiilin ollessa kiinni, eli kierron ollessa jäähdyttimen kautta ja näin öljynvirtausta on enemmän kuin alkuperäisellä venttiilillä.

 

Onko kellään tietoa onko nuo venttiilit oikein toimivat 2-venttiililohkossa? Moottorissa CB:n maxi pump 3 ja suodatin sisällä lokarissa, ei muita muutoksia öljynkierrossa.

Link to comment

Ookoo, kiitoksia puavo.

 

Hotcarsin sivuilta samannäköisistä venttiileistä: "Männät ovat erikoismuotoiltuja ja ohjaavat öljyn menemään alkuperäisen jäähdyttimen kautta riippumatta öljyn lämpötilasta."

 

Ameriikan sivustoilla taas järkeenkäyvemmin selitetty tosiaan että pumpun päähän tuleva mäntä päästää öljyä ohitseen kun kierto tapahtuu jäähdyttimen kautta jolloin sieltä kiertää sitten suurempi määrä öljyä ja jäähdytys paranee. Mutta öljyn ollessa vilpoisaa ja paineen suuri ei tuo ohjaa kyllä öljyä jäähdyttimeen sen paremmin kuin originelli mäntäkään...?

 

Kaippa siellä sitten paine riittää niin ei muutakun ruuvaanpa paikalleen...

Link to comment
Guest Toheltaja

ja kannattaa myös mitata lohkossa olevan reiän halkaisija mikrometrillä ennenku luottaa siihen että sinne käy stanu mäntä. On 0.50 ja 1mm ylikokoisia reikiä tullu vastaan, ja jos niihin tunget vakiokokoisen männän, on kutakuinkin sama onko se siellä vai ei... Aika usein tuo tulppakin on ylikokoa ainakin millin extralla, mutta +0.50mm koossa voi olla vielä vakio tulpakin.

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...