Jump to content

Kone pätkii...


Guest heikkipa

Recommended Posts

Guest heikkipa

Omistan -65 6V kuplan ja siihen on tullut seuraavanlainen vika: "kylmänä" kone lähtee hieman vaivalloisesti käymään ja kaasua ei uskalla painaa, kun ryyppy on rikki, mutta alkaa käydä kunnolla vähän ajan päästä myös valot päällä. Mutta kun koneen ajaa lämpimäksi (n. 20 min) ja alkaa laittaa valoja päälle ja pois niin kone alkaa pätkiä, eikä vastaa kaasuun kunnolla, "röpöttää" ja yskii". Ensi vaikutelma on että tulppa tai sen johto on rikki. Tyhjäkäynti on kuitenkin ok, eli jaksaa käydä mutta kierroksiin ei vastaa heti vaan pienellä viiveellä.

 

Autossa on laturi testattu ja säädin on uusittu pari vuotta sitten eikä autolla ole ajeltu kuin leimalle ja satunnaisesti kylällä, n. 800 km. Ja akku on uusittu keväällä.

 

Aikaisemmissa keskusteluissa on mainittu latauksen valon palamisesta. Autossa samaa vikaa että pienillä kierroksilla ei pala mutta suuremmilla kuin jouluvalot.

 

Autosähköliikkeessä kertoivat että virtalukkokin voi olla menossa rikki tai liittimet hapettuneita.

 

Auto on seissyt viime kesän ja talven oikeastaan koko ajan ja olisi tarkoitus putsata kaasarikin ettei siellä ole tukkeutumia mutta jos vika siellä niin kuinka valot vaikuttavat käyntiin?

 

Enään ei ole kesää jäljellä...

Link to comment
Guest Mika Raussi

Joku piuha just menossa poikki, eikä virta taho riittää kaikkeen? Akun plussajohto siis menossa, tai kenkä hapettunut ja koko peli toimii laturin varassa. Vaikuttaako kaasun määrä valoihin?

Link to comment
Guest heikkipa

Akun kengät on puhtaat, johto ehjä päällisin puolin ja kunnolla kiinni eikä valot kirkastu/ himmene kaasun mukana. Oik. takavalo näköjään palaa nopeasti loppuun (vaihdettu 3 vko sitten).

 

1. Starttaus "pitkällä vieterillä, pytty kerrallaan"

2. nykiminen alkaa kun "vedättää" valot päällä. Sen jälkeen joskus myös ilman valoja

3. tyhjäkäynti ilman valoja-kaasu pohjaan-miettii sekunnin, paukahtaa

4. tyhjäkäynti valot päällä (käyntiääni muuttuu hieman epätasaisemmaksi)-kaasu pohjaan-latausvalo vilahtaa, ei aina nosta kierroksia kunnolla/ ollenkaan, paukkuu ja röpöttää, matka-ajossa nykii

5. tyhjäkäynnillä valo palaa-nostaa hieman kierroksia niin sammuu-jos nostaa lisää niin taas palaa

6. latausvalo sammuu kun painaa jarrua tyhjäkäynnillä

Link to comment
Guest Mika Raussi

Sähköissä taitaa olla varsin mystinen vika, mutta koneen ongelmat voi olla lähtösin toimimattomasta kiihdytyspumpusta, tai vuotavasta imusarjasta tai pakoputkesta. Taikka sitten jopa kaikki.

Link to comment
  • 3 weeks later...
Guest heikkipa

Nyt on kaasarin kalvot ja muut tiivisteet vaihdettu ja putsattu. Ja kyllä se lähti paremmin toimiin, kun vielä laitto yhden tulpanjohdon kunnolla paikalleen, heh heh.

Mutta kone alkaa edelleen pätkiin kun laittaa valot päälle. Nyt kyllä vasta useamman kilometrin jälkeen ja paljon lievemmin, ei mene enään niskat poikki. Mutta kyllä **tuttaa. Putsasin sulakerasian kaikki johtoliittimet ja niiltä kahdelta releeltä kanssa.

Mutta olisiko kenelläkään 6V (samassa ehkä on myös 12V) sähkökaaviota kun multa on se päässyt hukkumaan, mielellään suomenkielistä, tai jos tiedät mistä sitä voisi hakea, kerro....Täytyy käydä kaikki valojohdot + muut läpi vielä ennen lumia.

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...