Jump to content

-tipi-

Members
 • Posts

  5385
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by -tipi-

 1. Se on tuo kuuklettelukin taitolaji. Tämä liike epäilyttävasti kauppaa samaa lasia kuplaan ja bussiin, kuvio näyttäisi bussilta.
 2. Jos on kansi halki tai muu imuvuoto, niin kuumaksihan se kansi menee. Imuvuodon voi löytää suihkimalla vaikka bräkleeniä imarin saumoihin tyhjäkäynnillä, jos kierrokset nousee, on jossain vuoto. Esim. kumit imarin ja pässinsarvien välissä kaksreikäkannellisessa Typ1-koneessa voi olla halki just piilossa puhalinkopanpuolella. Toki nää imuvuodot monesti huomaa myös paukkeena pakarissa moottorijarrutuksella. Tarkasta puristukset, mut parhaiten halkeamat selviää kannen irrottamalla. Kannattaa myös aina mainita mistä bokserimoottorista on kyse. Kuvakin kertoo paljon. Allekirjoituksesi Paliksessakin taitaa olla ollut 2-3 eri bokserimoottorivarianttia.
 3. Avattavat takasivulasit hävis TL:stäkin vuosimalliin 1972, kun tuli nuo tuuletusreijät C-pilariin. Kyllä viistoperä oli alunperin 1600TL Euroopassa kun se vuosimaliin 1966 esiteltiin, ja TS Australiassa, Ameriikassa vaan Fastback, ja takaluukussa pelkkä Volkswagen-teksti. TA tuli vasta näihin rumiin pitkägayloihin. Semmosta kuin 1600T ei ole ollut. Ensin oli pelkkä 1500 1961-1963, sit tuli 1500S ja N 1964-1965, 1600 sit 1966->. 1500A:t sai myös nelipulttisena 1966. Sivumerkkivalo (vain Pohjoismaissa pelkkä vikku) oli ekat kolme vuotta kylkilinjan yläpuolella eikä kylkilistoja ollenkaan.
 4. Etenkin kun uusi mutteri maksaa 5€, niin miksei vaan rälläköi vanhaa pois, jos on kunnolla juntturassa.
 5. Automaatti TA, no nyt on harvinaista herkkua!
 6. No tuskin se alennusvaihteen jumittava P-asento katsastuksessa hätäjarrusta käy (Emergency brake vs. parking brake). Se ei mene Leaffissa päälle, jos auto liikkuu, muuten tulee vaihteistosta metallisorvi.
 7. Uskokaa tai älkää, ketjun voi myös jättää lukematta, jos se ei kiinnosta. Eikö ole jännä juttu. Kukaan ei pakota klikkaamaan joka ainoaa otsikkoa.
 8. Jatketaan selectin valitsemalla tiellä (pun intended). Kyllähän tuo Kempower taitaa hieman yskähdellä. Mut jos hitsauspistooliin vois kehittää tämmösen, niin ei tarviis maskia: m2-res_480p.mp4
 9. Ilmanko ei löytyny tuolta by Application listauksesta, kun ei oota myyvät.
 10. Ei vaan sattunu halkasijaa miun silmään. https://tudorcarparts.co.uk/products/copy-of-tudor-dynamator-c39-40 https://www.ebay.co.uk/itm/334535761085
 11. Mites tuo Tudorin eBay väittää että tuo sama laturi käy sekä 25, 30, 34, 44 ja 50 heppasiin koneisiin?
 12. Eikös näihin peltikuorisiin ole lähes poikkeuksetta suunniteltu ohivirtaus tukkeutuessa, jos vaan virtaussuuntaa ei sotke letkuilla.
 13. -tipi-

  Baja

  Eipä taida ollakaan muuta 01.12.1957 -> , kuin jos on samassa valaisimessa, niin sillon on min. 15W (jos parkki on sen normi 5W). Joskus vaan katsuri jostain callook-vilkuista mulle huomautti, mutta varmaan suotta, kun ei ne ollu samassa valossa parkkien kans.
 14. Väittäsin että ovat samalla kohtaa. 1955 US-mallissahan hertattomat kupulinssiset jäivät kokonaan puskurirautojen taakse.
 15. -tipi-

  Baja

  Eikö noi Ladan sivuvilkut ole liian heikkotehoiset etuvilkuiksi? Vai meinaatko saada 21W polttimon niihin ujutettua?
 16. Liian korkeellahan nää 90% on. https://www.thesamba.com/vw/forum/viewtopic.php?t=416646
 17. En minäkään firmaa muista, mutta joku jokkissarja se halppis oli. https://moposport.fi/pakosarja-volkswagen-kupla-jokkis-4-1-38mm/
 18. Variantissa oli pannukakkukone, muuten niissä ei taida yhtään mitään kolkkia olla. Varianttia tehtiin vain '69 ja '70 tuolla pystykeulalla. Nelostyypin keulaa muistuttavassa on sit kai MacPherson keula.
 19. Pidettäiskö Volkkaripalstalla yhtä, ja jeesataan toisia, jos tuotteet on omalla kotipaikkakunnalla myynnissä. Toki jo sen mainitseminen, että sanoo tuttavani voisi tuotteen hakea, voi karkottaa kusettajan.
 20. Samaan tapaan kuin Brassi"kolkit" on Kuplan alustalla, pohjapellit vaan leveemmät. SP2 toki myöskin eroa pohjapelleissä, koska istutaan taaempana. Myös keppi ja käsäri lienevät taaempana. SP2 alusta: Brassi"Kolkin" alusta
 21. -tipi-

  Bug in finn 24

  Jokos se Volkkarilehti jollekin tuli, kun jo viikko11 postinjakelun osalta lienee ohi?
 22. Jotkin internetlähteet sanoo et tupla öp-venat tuli 1970, eli jos tulivat tuohon vuosimalliin, niin sithän syyskuu 1969 natsais ongelmitta. 2-reikäkannet tuli ekana Kolkkiiin joko '67 tai '68. Siitähän oli joku selkkaus Ämeriikassa NHRA:n kiihytyskisoissa, saako niitä käyttää Kuplissa, kun jenkkikuskeja keljutti hävitä V8:llaan Kupla Volkkareille. Taisi säännöt muuttua seuraavaksi vuodeksi. Vai oliko tämä häsmäkkä jo aikaisemmin Okrasa-kansien kanssa. 🧐
 23. -tipi-

  -64 Kupla

  Itsekin reilut 30 vuotta sitten tein rullalaudan renkaasta kaasupolkimen ekaan Kuplaan, mutta nilkka meni ainakin minun mittaisella (185cm) niin vammaseen asentoon, että vaihtui orkkis takas aika pian. Ei ne VW:n inssit suotta aikoinaan sitä läpyskää siihen rullan päälle suunnitelleet.
×
×
 • Create New...