Jump to content

Taas kerran mystinen sähköongelma.


Recommended Posts

Viimekevään latolöytökuplan kans löytyi taas mystinen ropleema. Löydettäessä virtalukko oli irroitettu ja starttisydeemille oli tehty oma painonappiviritelmä. Vanha virtalukko löytyi hanskalokerosta ja se viriteltiin toimintaan.

Muutaman kerran startatessa on saanut "houkutella" avaimesta useamman kerran ennen kun startti suostui pyörähtämään. Muutaman kerran taas on saanu työnnellä auton tulille.

Nyt viimeviikkoina kaikki on pelannu loistavasti.

Tänään tankilta lähtiessä kuppeli ei suostunut starttaamaan, vaan se piti taas "houkutella" käymään. Sain volsun tulille, mutta vajaan minuutin jäläkeen se sammui ajossa (mitä ei oo vielä koskaan sattunu), aivan kun olis virta-avaimesta kääntäny. Siinä tienvarressa tutkin virranjakajan jne. mutta niissä ei ollu mitään erikoista. Startti kyllä nyt pyöri ilosesti mutta ei vaan suostunu käynnistymään. Aikani siinä koitin starttailla, kunnes vekotin pyörähti taas nätisi käymään. Ajelin kotiin ilman mitään ongelmaa, ja kaikki pelaa taas normaalisti.

Oonko ihan väärässä vai johtuuko tämä mystinen ongelma virtalukosta?

Link to comment

Jos sinne ei ole viritelty mitään lisäreleitä niin silloinhan se on kohtuu selkeä että se vika on siinä lukossa.

 

Voit sä tietty vielä mitata että tuleeko puolalle virta startatessa / pelkän sytkävirran ollessä päällä.

Link to comment

Hi. Katsele nyt vielä vuosimallin kytkentäkaaviota vaikka The Sambasta. Uudemmissa ja vanhemmissa kuplissa virta kulkee eri reittejä ja vikamahdollisuudetkin ovat sitten erilaiset. Mutta millä sitä virtaa nyt päälle kyteketään ja mistä, jos ei ole virtalukkoa? Jos on 6 volttinen, voi se virta kulkea mihin haluaa eli puolalle ei tule jännitettä riittävästi, vaikka johdotus ja virtalukko ovat kunnossa ja. Koita käynnistää seuraavaksi hätätapauksessa siten että napilla moottori pyörimään, nappi ylös ja äkkiä virtaa perään.

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...