Jump to content

puristussuhde


Guest MikkoL

Recommended Posts

En tiedä tarkoittaako engle dynaamista vai tuota normi puristus suhdetta tuossa, mut itselläni oli  92*69 koneessa samalla nokalla suunnilleen samat puristukset ja hyvä oli

Edited by Pesone
Link to comment

Itselläni 92x69 koneessa W110 nokkaa vastaava Scatin C35. Aikaisemmilla kansilla puristus oli juuri tuon 8.5 ja uusilla kansilla 9.25. Uudet kannet on pienemmillä kanavilla kuin vanhat, joten ei pysty vertaamaan keskenään, tuntuu samalta ja molemmat on hyviä, mutta 8.5 purituksilla kone lämpes vähemmän.

 

8.5 suosituksella tarkoitetaan normi puristussuhdetta. pitää myös muistaa että suositukset on jenkkilästä lähtöisin ja siellä bensiinilaadut ei välttämättä ole ihan samantasoisia kuin euroopassa.

Link to comment

On hyvä staattiseksi puristussuhteeksi tuolla nokalla. Etenkin jos palotilan reunojen korkeus (deck height) on riittävän pieni eli esim. jotain välille 1.1 - 1.5mm jolloin nakutusherkkyys pienenee.

 

Esimerkiksi jos noilla kansilla tulisi vaikkapa 1,2mm deck heightillä staattiseksi rutuksi 9.2 ja vaihdat paksummat korokerenkaat puristusten laskemiseksi jenkkisuositusten 8.5 tasoon, kone saattaa nakuttaa jopa helpommin noilla pienemmillä puristuksilla.

 

Jos haluaa väkisen laskea puristuksia niin sitten esim. kasvattaa palotilaa tekemällä oikean muotoista tilaa venojen ympärille, tai hurjana vaikka peilaa palotilaa mäntään.

 

...EDIT: jos käytät RE85:ttä niin rutut voi nostaa korkeammallekin, varmasti 10:1 tasolle ilman ongelmia. Kone myös käy kylmempänä tuolla etanolilla, ja jos se vieläpä edesauttaa tuota sopivan tiukkaa deck heightiä entisestään (mutta ei alle millin kuitenkaan!) niin eikun paranee koska hyötysuhde nousee jolloin sekä tehot kasvaa että kulutus paranee (ja osakaasulla voi olla niin paljon sytytysennakkoa että hyötysuhde on tosiaankin parempi kun pienipuristuksisella bensakoneella). Ei siinä kyllä kuitenkaan litrakulutuksessa bensaa päihitetä mutta eurojen kulutuksessa taatusti.

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...