Jump to content

Bensaputki tukossa ja kaasarin ihmettelyä...


Guest Firelake

Recommended Posts

Guest Firelake

Ensin ei Kupla käynnistynyt, joten tarkistin saako kipinää ja tuleeko bensaa kaasuttimeen. No, bensaa ei tullut. Seuraavaksi pumpun tarkistus eli letku irti bensaputkesta ja kokeilin imeekö pumppu bensat toisesta astiasta, minkä tekikin ja näin saatiin auto käyntiin. (monen vuoden seisonnan jälkeen)

 

Nyt on tankki otettu irti ja tarkoitus se putsata, mutta ilmeisesti tukos on bensaputkessa sillä kokeeksi kokeilin vetääkö pumppu putken alkupäästä toisesta säiliöstä eikä kyllä mitään tapahtunut.

 

Naapurista voisi lainata kompuraa ja kokeilla saisko sillä tukoksen irtoamaan, mutta ellei se auta niin olisko kellään ideoita, mitä tehdä seuraavaksi?

 

Ilmeisesti bensaputki on aika hankala vaihdettava, joten onko helpompi rakentaa uusi bensalinja (näin on kai jotkut tehneet)?

 

Ideoita ja neuvoja?

 

Kiitos vastauksista!

Edited by Firelake
Link to comment

Bensaputki on luultavasti todella v-mäinen vaihtaa, joten itse olen vaan vetänyt uuden bensalinjan tankilta kaasareille. Joskus oli letku vedettynä auton sisältä, ja sekin toimi ihan hyvin, nyt on ulkopuolelta lämpökotelon alapuolelta. Paras vaihtoehto varmaankin olisi tehdä uusi linja putkesta, ja letkunpätkät klemmareilla päihin tankkiin ja kaasariin liittämistä varten.

 

Kunnon letkua kannattaa käyttää, esim. Etolasta saa nykybensan kestävää.

Edited by ozone
Link to comment
Guest Firelake

Kiitos metake vinkistä! 3mm vaijeri auttoi ja nyt bensiini virtaa...

 

Joskin seuraavaksi saan ihmetellä kaasarin toimintaa. Moottori käynnistyy yleensä hyvin, mutta parin minuutin lämpiämisen jälkeen sammuu tyhjäkäynnillä ellei pumppaile kaasua, jota kyllä tottelee hyvin. Saattaa laskea kierroksia, nostaa uudelleen, laskee, nostaa, laskee, sammuu... Ajossa meinaa sammua ellei välillä pumppaile tai pidä kierroksia korkealla. Mutta ajamaan pystyy kuitenkin.

 

Mutta sitten taas välillä pysyy normaalisti käynnissä ja voi ajella ilman ongelmia. Auto tuntuu jopa vetävän liikaakin ilman kaasua. Eli liikkeelle helposti vain kytkintä nostamalla, liikkeellä ollessa vetää kakkosella jne. Ensimmäistä kertaa Kuplalla ajelen (ja autoa laittelen), joten en tiedä onko normaalia? Ryyppy ei ole päällä enää silloin.

 

Kaasari pitäisi kyllä puhdistella nyt ainakin, mutta mihin oireet viittaisivat? Omasta mielestä bensaa kyllä tulee nyt kaasariin riittävällä paineella, kun sen tsekkasin. Täysin puhtaaksi tankkia tuskin sain, mutta uuden suodattimen vaihdoin tankkiin ja samoin uudet bensaletkut.

Edited by Firelake
Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...